Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

dtb

Egy ultrahangos tisztító belseje...

fy9k4amuy

Ez milyen teljesítményű, hány literes mosó?

dtb

Ez Polsonic-6, vagyis 6 literes, és 540W-os

RJancsi

Hogy kell értelmezni a leírásában szereplő 2x240W teljesítményt? A fotón 3 ultrahang fej van a tartály alján. [#fejvakaras]

Bencze András

Megdöglött azért szedted szét, vagy a kíváncsiság hajtott?

dtb

Használtan vettem a napokban, erős eskü mellett, hogy tökéletesen működik... Hát nem. Teszt mosás során csak a fűtés indult el, az ultrahangnak semmi jele. A gyári cimkét én vettem le, tehát még nem volt szétszedve. Belül patyolat tiszta, a paneleken sehol egy füstölésre, égésre utaló jel, kondik nem púposak. Fesz. alá helyezve a panel közepén található két kis zöld smd led felvillan váltva, majd szünet. Hozzáértők szerint ezeknek folyamatosan világítani kellene... Tolmács barátom épp most veszi fel a kapcsolatot a lengyel gyártóval, hogy nálunk ki szervizeli ezeket? Második körben műszerész haver ránéz, de nem nagyon találtam hozzá semmi doksit, vagy referenciát...

dtb

Jó kérdés,... én is néztem ezt, de lehet, hogy csak szakaszosan üzemelnek váltogatva?

TBS-TEAM

A mi ultrahangos mosónk nem ilyen típus mint a fotókon, de a hűtése a végfokoknak ua silány.

A végfok tranyók szoktak a miénkből kihervadni, ha 30 perc üzemnél több van beállítva, meg 50° feletti melegítés, pedig már növeltük a duplájára a hűtőfelületet, meg ventillátort is kapott. [#conf]
Gyári hűtéssel 12 percet nem bírt ki. [#nevetes1]
József

hostya

Szerintem az egyik 240W a folyadék fűtés, a másik 240W meg az ultrahang generátor...
======
A lentebbi linkelt adatlap szerint:
- ultrasonic power (peak/period)   2 x 240 W
- power of the heating   300 W
=====
Ez csak egy tipp részemről...
Nekem nincs ilyen.., -de szeretném hogy legyen valami hasonló-

RJancsi

Nekem csak egy kis 50W-os gagyiság van, de nagyon hasznos mindenféle koszos mütyűr mosására. Mosóbenzin, Brigéciolos víz, denszesz a legalkalmasabbnak látszó ötlet szerint. Legutóbb a mikrométerem orsóját mostam ki benzinben, látványos fekete "felhő" keletkezett körülötte.

RJancsi

Azt elfelejtettem leírni, hogy az adattáblából nem derül ki, a hálózatból felvett vagy az ultrahangban leadott teljesítményre írják az 50W-ot. Mivel kínai, gyanítom hogy a felvett teljesítéménye annyi a leadottat meg ki tudja... Meg lehetne mérni mennyi éramot vesz fel, de igazából nem érdekel. Műxik, tisztít és ez a lényeg.[#vigyor]

dtb

Hát, hogy fokozzam a rejtélyt, a készülék adat tábláján 540W szerepel...

fy9k4amuy

Én 50W/fej kivitelnek szoktam látni az elektronikának, ami itt 150W lenne gondolom.

RJancsi

Ez még valahogy összejöhet. 300W fűtés és 240 W UH. De mitől 2x 240W az az egy (vagy három) átalakító? [#conf]

hostya

36 éves, 24 évig üzemelt Hajdu-Energomat mosógép motor..
Új feladatot szántam neki, de előtte szétszedtem..

- Furcsa volt hogy az állórész és a pajzsok nincsenek illesztve.. -csak az összehúzó csavarok tartják a pajzsokat a helyükön.- (valami gitt-szerű anyaggal van kitöltve a rés)  (kép1)
- A csapágyak jók, csak a zsír már kiszáradt.. (kép2)
- A tekercselés makulátlan.. (kép3)
- Az ékszíjtárcsa nem akart lejönni, de segített az esztergán egy néhány óvatos beszúrás.. (kép4)
- Így volt rögzítve az ékszíjtárcsa.. + ragasztó -talán Loctite..?- (kép5)