Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Ebben még van anyag bőven. Avagy ennyi vasból, rézből 10x akkora teljesítményt és 1/10 élettartamot hoznak ki.

sufnituning

Azért a fizika törvényeit ne erőszakoljuk meg![#eplus2]

Kidwick

Amúgy egy lassú(mosás) és egy gyors (centrifuga) fordulat van benne. Be volt állítva a légrés és után a valamilyen műgyantával öntötték ki a pajzsok és az állórész közti peremet. A régiekben IMI motor volt, az újabbakban már Eaton. Ma meg már elvétve használnak rezet... Alumíniummal tekercselik a nagy részüket :)
Ezek meg a telepen kötnek ki. Kb 85 kg egy komplett gép de jobban jár az ember ha szétszedi mert ebben még vas öntvény ellensúlyok vannak.
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

hostya

Nincs ebben azért olyan sok anyag, ebből is kispórolták már akkor is amit lehetett..

TROMF22

Nem sokat kellett boncolni, három pici csavar tartotta a védőburkolatot, de ezek valamikor elvesztek.
Sajnos nem könnyű találni. UNC 4.40 x 6,4  magas hengeres fejjel, 3 db.

Ez a készülék a CONTACTOR, MASTER, Type 1 (része)
(RAF VINNER TIMER CONTACTOR)
Rúgós működtetésű precíz óraszerkezet, amely a 2VH-ban  egy repülőgép adóját 14 másodpercenként egy rádiójel továbbítására bekapcsolta, ami segítette a földi iránykeresőket a repülőgépek helyzetének meghatározásában.
(A barátunk fordításából szedtem össze ...)

Beütve az előlapon: 10A/10984 12V
Sorozatszáma: No. 20269.
Készítette:  Westinghouse Electric Manufacturing Co. USA (1939-45)

A tetején van egy felhúzó és egy leállító/indító gomb.
Az óramű mechanizmus kiváló állapotban van.  Korához képest tiszta és tökéletesen működik.
A szerkezet nem komplett, valamilyen elektronikát tartalmazó fém tokozat és az egészet befogadó (fa) doboz hiányzik.
Ettől függetlenül eredetiségében teljesen biztos vagyok.

Szerencsére csak kívülről kaphatott egy kis légnedvességet, elég volt csak a burkolatot megtisztogatni, hogy az azonosító feliratok láthatók legyenek.

RJancsi

Azzal, hogy az előlapon nincs kivágás a "számláló tárcsának" azt mutatja, hogy ez egy távvezérelhető változat volt. Ez a kapcsolóóra az ülés mögött került elhelyezésre és egy külön kijelző volt a pilóta látóterében ami mutatta a "holt időt" és az akítv adás idejét.

A "direkt" működésűeken volt egy kis ablak amin keresztül látszott a számtárcsa.

RAF PIP squeak

TROMF22

Ennyire nem mélyedtem bele. Csodálkoztam is, mi lehet a számlapos tárcsa funkciója a "sötétben".

jani300

Valami kemence trafó ,több mint 20 éve itt
Az esélytelenek nyugalmával várja a halált .
Ma utol is éri ...

PSoft

Faszák azok a sínre fűzhető porcelán sorkapcsok! [#eljen]
De sokat beépítettem belőlük még a 70-es években. :)

PSoft

Ma kaptam... :)

Évjárat, a fehér bakelitbe sütött "árcédula" :) nincs rajta, papírja meg...nincs meg. :(
Így...nem tudom hova tenni a múlt század évtizedeibe. [#nemtudom]

Mint ahogy nincs ki/be kapcsoló se, valamiért...nem tervezett rá a gyártója.
Csak dugni kell 'oszt...megy is.
No persze, a gép stekker dugásakor azért...figyelni kell, hol, hogyan! :)

PSoft

Gondolom, az elején -a vágószerkezeten- volt valami takaró bizbasz is, no...az is hiányzik. :(

PSoft

A belseje meg olyan, mint...amilyennek lennie kellett arrafelé a múlt században. :)

rokonok

RJancsi

Nagy kincs! 500 és 1000 rubel között kapható leírással, dobozában. [#nyes]

Kiev B-501

PSoft

Akkooo most...jól megtollasodtam! [#nyes]
(holnap megszerzem a másikat is, mer...kettő volt) [#vigyor]
Hiányolom itt a vágószerkezet takaróját, aztán az orosz képeken...sincsen sehol. [#violent]
De nem is 'köll az, ha lenne, rajta lenne...nem is működne! [#vigyor]