Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Szerintem kovasav (SiO2) + timföld (Al2O3) vagyis samott, meg nátrium-szilikát (Na2SiO3) vagyis vízüveg.
Nem tudom a számokat alsó indexbe formázni. [#szomoru1]

zozo

[#taps]
Na ugye, mondtam én hogy vízüveg[#nevetes1]
Régen kevertünk hozzá mindenféle lágyító, puhító kötőanyagot, talán még baba-hintőpor is volt a listán.
Talán valamelyik Ezermester újság volt a felbujtó :)

PSoft

És, meg is van a töltőanyag/adalék a vízüveghez![#nevetes1]
[#t201p17915#]

jani300

[#t24p4539#]
Jelentkezett egy régi fórumozó ,érdeklődik ez után a stabilizátor után . Egy kérdése van mennyire szikrázhat , szakadozhat szabályozás közben .
Én úgy emlékszem volt itt szó arról hogy nem kefés szervómotorja van , de nem tudom igazán .
Ha esetleg írna erről valaki , okosabbak lennénk .
A vezérlőpanelje jól meg van égve , nem vagyok biztos benne hogy fog még működni , azért ...

fpd0kbd4

Bontottam ilyet, a serleget szervomotorja még talán még is van valahol.

jani300

Némileg módosult a kérdés , a toroid keféi mozgás közben kelthetnek e szikrát , feszültség ugrást a hálózaton .

PSoft

Elméletileg igen, gyakorlatilag, nem.
Ha megfelelő a "keréknyomás":), tiszta,és sima a grafitkerék felülete, tiszta a menetpálya is ahol jár, nem lehet probléma.

Persze, azt nem tudhatjuk, hogy a "mennyire szikrázhat , szakadozhat szabályozás közben" kérdés, miért lényeges.
Pld.
Mi lesz belőle, és milyen környezetben lesz alkalmazva?

jani300

Írt valaki aki jelenleg nincs regisztrálva hogy érdekelné a szabályozó , érdemes  e felújítani. Alacsony nála a hálózat feszültsége .Mennyire érdemes erről modern gépeket működtetni ? Kiszállnék belőle beszerzési áron , de igazából én sem látom jó ötletnek ezt felújítani .
A két kilówatt körüli trafója az tetszik nekem , de a 160 voltos primer azért kevés , rátekerni még vagy , valami trükk ,de még egy életre való elkezdett dolgaim vannak ...

PSoft

Szerintem, NEM!

Ha már ilyen "őskövületet" akar...
Ott van sasi sokkal jobb állapotú példánya.
Mintha azt írta volna lentebb a múltkor, hogy...

"...működőképes és fölöslegesen foglalja a helyet a polcomon..."

"Kiszállnék belőle beszerzési áron..."

Nehéz lesz!
Persze, nem tudom mennyi felétek a kilós árx60.:)
Talán, ha...visszavinnéd,és beváltanád valami más kacatra?[#vigyor2]
Vagy...semmire?:)
(van az a pont, amikor már, szívesen adok ajándékba is dolgokat, csak....) :) :)

Szalai György

Na de azt meg hogy csinálja a kerék, hogy nem zár mindég rövidre egy-két menetet?

pbalazs

Az én toroidomon bizony rövidre zár, és szikrázik is,amikor tekergetem.

PSoft

Mos épp vacsizom, de utána...lemegyek...megfotózom!:)
Oszt, vagy kiderül, vagy nem.:)

designr

Számtalan habvágógépet építettem,és a legstabilabb fesz beállítás ezekkel a szabályozható toroidokkal volt megvalósitható..Zsákutca..ingadozó fesz..van nekem is egy ilyen fesz stabilizátor de a tranzisztoros fajta..teljesen stabil egyenletes feszt tart..Jól jött ez mikor a szomszéd asztalos a 3kw gyalumotort beinditotta..

designr

Tekeréskor sincs igazán ingadozás..szerintem a vasmag valamennyire pufferként viselkedik.

jani300

Köszi az ötleteket , hozzászólásokat .
Az érdekelt remélem olvassa .
Ha "szelektíven" szétválogatom nem fizetek rá .
Esetleg bukom a munkát . De nem más szekerét tolom legalább .A toroidot se biztos hogy nem venné meg valaki .
Egyébként pedig sosem volt még szabályozható toroidom , ezt is ki lehet pipálni :)