Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

"...DE semmiképp sem magyart,....

Ne hogy azt hidd,hogy pld. az Olasz jobb lesz.:((  
A "hét nyelven beszélő hőfok szabályzó"-n semmi sem múlik.:)

Rabb Ferenc

Ne a bojlert szidd és ne azt, hogy  magyar! Az a hibás aki rézköpenyes fűtőbetétet tesz a horganyzott belsejű tartályba az aktív anód mellé.

De ezt egyszer már megbeszéltük... #1157 [#guluszem1]

ebalint

21 éves a 'magyar' bojlerem.

1* kb. 8 éve volt karbantartva.

Lehet, hogy megint ráférne?

svejk

Nekem pedig gyanús...nem lehet véletlen az egybeesés a sok hulla fűtőszál és a "hét nyelven beszélő hőfok szabályzó" között.
Nem alacsonyítom a tudást, de lehet egy apró nüansz ami miatt meghalnak a betétek ez esetben.

Antal Sándor

Lehet hogy jobban megérné a fűtőbetétet utángyártatni rozsdamentesből.
Mi a cégnél szoktunk velük: http://carbo.hu/" TARGET=_fnew>carbo bt fűtőbetéteket gyártatni.

Rabb Ferenc

Miért kellene utángyártatni? Be kell menni a szaküzletbe és azt kell kérni vagy levenni a polcról, nem a vörösrezest.

PSoft

Nem kell "utángyártatni".

Elérhetőek a rozsdamentes fűtőbetétek is,ugyanúgy,mint a vörösréz csövesek.

Csak tudni kell,melyik boylerbe milyent kell használni.

© Rabb Ferenc óta,(#1157)már én is tudom.:)

s7manbs8

Egy ismerősöm is sokat cserél ilyeneket, szervizes és azt mondja mostanában ő is sok ilyennel találkozik, ami hamar megadja magát, lehet valami homokszem esett a gyártó gépezetbe a meót meg létszám leépítés címén megszüntették, így ez maradt nekünk jó magyaroknak, megint a szopás.

000000000

Vettem egy rosszvasi Vas és fémipar rt.által forgalmazott kenyérpirítót ami kínai gyártmány a cég csak dobozolja.Lehet hogy a boyler fűtőbetét is ilyen lehet.

PSoft

Kenyérpirítót,...csak Kínában gyártanak!!!

Akármi is legyen a dobozára írva.:))

Rabb Ferenc

Gondolod, hogy minden szervizes keni-vágja az elektrokémiai potenciálsort? Tisztában van a különböző fémek összeépíthetőségével?

Egy frászt! A rezes az olcsóbb, azt teszi be. Aztán párhónap múlva megint és megint...  

Aki meleg vízben akar fürdeni az meg fizet, és közben együtt szidják a rossz magyar termékeket. Pedig csak nem figyeltek oda a fizikaórán nyolcadikban. A gyorstalpaló OKJ-s tanfolyamokon pedig nem a szakmát oktatják, hanem az érvényesülést :((

Bicska

Az az érdekes, hogy 27 éves vagyok, a telken és itthon is Hajdú van, 120l-es. Mind a 2 bojlert lecserétem kb 10 éve és amióta az eszemet tudom összesen 1x volt cserélve betét. 3-4 évente szétszedem, kipucolom, meg kap egy új anódot, ha már nagyon beteg.Egyébként ilyen a mostani fűtőbetétem:
 https://o1jppq.sn2.livefilestore.com/y1pOCCUYC8ujNffG7OL4LJeZvOhEjyaxyXCTCJlMRwA1pmyASG9rmSyQ5rTgTi0iIUi/SNC00149.jpg?psid=1&ck=0&ex=720" border=0> https://skydrive.live.com/embed?cid=0ADB51F96E16EE2D&resid=ADB51F96E16EE2D%21256" border=0>

Bicska

https://o1jppq.sn2.livefilestore.com/y1pF_anBfzkSsL40nNP8_m4WK2YOr3v2gUUpXCmk3hejJWYxUHstsR2KxKax2uycPN_qweZ9SJGC4gwh4En6jgkxx4X2lUIl9d3/SNC00153.jpg?psid=1" border=0>

ebalint

Alapjaiban egyetértek veled.

Azért én sem emlékszem mindenre, hogy mit tanultam mondjuk az általánosban, de lehet még a tegnapi napra sem pontosan.

A sok baromság helyett, hogy miként ne vegye a szájába a 3 évesnél fiatalabb az adott alkatrészt - ezt persze legalább 40 nyelven, ékírással - azt kéne ráírni, hogy mire való!

Legalább ennyit, magyarul, nagyobb, mint 4-es betűmérettel.

Rabb Ferenc

Már így is többszörösen túllihegtük ezt a témát, ezért csak röviden:  

Természetesen nem kell tudni minden táblázatot fejből. De egy villamos szakembernek azt az alapelvet igen, hogy rezet alumíniummal vagy horganyötvözetekkel összeépííteni nedves környezetben nem lehet büntetlenül az elektrokémiai korrózió miatt! Másutt sem illik, de itt különösen kerülendő.