Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is úgy látom,hogy parttalan vita lenne ez kettőnk között a HAJDÚ boylerek "lelkivilágáról".:(((

Én is tudom amit tudok,meg Te is tudsz amit tudsz,...ennyi!!!

Jah,....meg a "marinéni" is tudja,amit tud.:)

Úgyhogy,....ne folytassuk tovább!:)

Szedlay Pál

Te is tudod itt nálunk legalább olyan kemény a víz.
Én betettem a rendszer elejére egy Bewamat bio 50-et.
Azóta nem tudnék ilyet fotózni viszont előtte szívtunk mi is rendesen.

2f428kduf

A hajdu bojlerek fűtőbetétjét a pápai Elektermax gyártja. Úgy jártam velük: julius 30.-a óta a hatodik fungál most, pedig 60 fokra van állítva. Mind végighasad, felrobban. Egyet vissza is küldtem nekik, azzal, felejtsék el az utóbbi újítást. Jó pár évvel ezelőtt is jártam hasonlóan, akkor is írtam nekik, küldtek egy újat. Rézből. Meg is jártam vele, az alaplapot végigmarta, természetesen vasárnap ki is jukadt.

s7manbs8

hungarian quality dübörög a gazdaság ...

VighLajos

Nálunk pénteken szokott elromlani a bojler.
A betétek közötti különbséget nem éreztem.

PSoft

B@szki,...nálam is pénteken döglött meg a nyavalyás!

A vízen keresztül fűtött még,úgy 2-300W-al,de az kevésnek bizonyult.:)))

De,...nem b@szott ki velem.:)
Lementem a műhelybe,oszt,leakasztottam a szegről egy Új fűtőbetétet.:)
Mindíg van egy/kettő tartalék,ezekből a fosokból a "szegen".:)))

PSoft

Tizenéve,nagyon sokat küzdöttem egy 150L-es HAJDÚ-val.

2,4kW-os fűtőtesttel volt szerelve.
Annál a boylernél sose volt gondom a fűtőbetéttel.
Viszont,annál több a többi cuccával.:(
Rendszeresen,három/négyhavonta cseréltem benne Hőfokszabályozót,biztonsági kapcsolót,vezetékeket.
Egyszerűen elégtek a tűzősaruk,vezetékek,meg a többi kacat is.:(

Aztán,...átalakítotam az egész vackot.
Tettem egy kétmodulos mágneskapcsolót a kiselosztóba.
A hőfokszabályozó,biztonsági,csak a mágneskapcsoló behúzótekercsét kapcsolgatják.
A fűtőtest tűzősarus nyelvét átfúrtam 4-es fúróval,és csavaros kötéssel,sarukkal kötöttem be.
Na,...azóta ezzel a boylerrel nincs ilyen gondom,hogy szétégnének a cuccok a belsejében,jah,...és még mindíg az akkor beletett 2,4kW-os fűtőbetét van benne.:)

VighLajos

Én összeraktam egy komplett alaplapot, régi ki, új be.
Aztán lehet molyolni a régin, hogy épp mi szállt el benne.
Az utolsó idegbajt a fiam diplomakiosztójának (Kandó) előestéjén hozta rám: péntek este, nincs melegvíz...
Szombaton reggel indulunk Bp-re, délután már nyolcan leszünk, nincs melegvíz...
Szerencsére csak a hőfokvédelem pattant ki, amit vissza lehetett tolni. Lejjebb vettem a vízhőfokot, így most OK minden.
Az atomerőműben a karbantartóknak volt egy oktatás. E szerint kétféle "karbantartás" van. Az egyiknél nem várják meg, míg elromlik valami, ciklikusan cserélik az alkatrészeket.
A másiknál kivárják a meghibásodást,, és csak a meghibásodott alkatrészt cserélik.
Folyt köv.

VighLajos

Folytatás:
Én a bojlernél az elsőt alkalmaztam: két évente szétszedtem, kitakarítottam belőle a vödörnyi vízkövet, új tömítéssel összeszereltem.
Vettem egy vízkőtelenítő elektronikát... 2x50 cm-nyi drótot fel kellett csavarni a bejövő vízvezetékcsőre, és ez mindenféle impulzusokkal, stb. átkristályosítja a vízkövet úgy, hogy csak na!
Vegyész létemre szkeptikus voltam, de arra gondoltam, hogy adok egy esélyt neki.
négy év után a bojler jelentkezett: leverte a kisautomatát.
A fűtőszál bejgli-formája kiegyenesedve, nem bírtam kihúzni az alaplapot e miatt. Két vödör vízká kikaparandó, új aktív-anód, vagyis a belsejét komplett cserélni kellett.
Azóta visszatértem a "konzervatív" karbantartásra. Nem megvárni, hogy elromoljon, egy hét vége előtti szerdán-csütörtökön lekapcsolni, szombaton reggel már szétszedhető, kora délután már van melegvíz.
A bojler köpenyén vezetem, hogy mikor mit cseréltem benne.

PSoft

Igen!

A T.M.K.-t én nagyon jól ismerem,több majd harminc évig volt benne részem,többek között egy lőpor üzemben/gyárban.

Ott,szigorúan betartottuk/betartatták velünk ezt a három betűt.
Nem is lehetett másképp,az elképzelhetetlen volt,hogy "majd,ha megdöglik megcsináljuk".

Ott,a lőporban,nem volt második esély.
Ott,ha valami megdöglik,akkor vele döglünk mi is.:((

Ma már nem így van.:(
Persze,lőpor üzem sincs.:(

Ma,ha folyat egy szivattyú egy üzemcsarnokban,akkor,....bevisznek egy talicska homokot,és körberakják homokkal,hogy ne folyjon szét a "truyi" az egész csarnokban.(ez is tapasztalat).:((((

VighLajos

Akkor te is emlékszel 1979 Sajóbábonyra.
Az életkorod alapján....

PSoft

Igen,habár az akkori híradások ugye,...:(((

De, a "zuhanyhíradóból" mindíg lehetett tudni mindent.

Én,a Balaton partján "lőporászkodtam".:)

mxjj54gxi

Én is szívtam a bojlerekkel, de tavaly berágtam,és a villanyból csináltam gázost.
Na persze nem vezettem bele a gázt, hanem vettem egy 20 lemezes fűtéshőcserélőt, egy haszálati melegvízszivattyút (10 wattost), meg relé, csövek villanydrót, és a bojler melegvízkivezetése és a hidegbemenet közé beiktattam a hőcserélő egyik oldalát a HMV-vel sorba, a hőcserélő másik oldalát meg felfűti a cirkó, mint egy radiátort.
A 80 literes bojler 7 perc alatt lesz teli melegvízzel úgy, hogy a cirkó csak 8 kw-os lánggal ég. Egy ilyen inidrekt bojler gyárilag 120 körül kezdődik, ha meg összeadom a megvett alkatrészeket a sima bojlerrel, akkor is ez az összeg jön ki, azzal a különbséggel, hogy amikor megdöglik a bojler tartálya, és ki kell dobni, csak 50-ért veszek egy újat, és nem 120-ért.
Tavaly két bojlerünk ment sorban tönkre, nagyon bedurrant az agyam, mikor az árakat ecsetelték a boltban!

pbalazs

Sziasztok!

A napokban volt egy kis időm, és szétszedtem, meg kipucoltam 4db THK HSR20 kocsit, és csináltam pár képet is.
A kocsik közül kettő kicsit lötyögött, kettő jó volt, így megmértem minden golyót, és grafikonon ábrázoltam az eredményt.
A képeket itt találjátok: https://picasaweb.google.com/105782796152501919894/CNC_sin_kocsi?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLXu7ImLz6n2wgE&feat=directlink" TARGET=_fnew>képek

Vettem anno pár darab 3,969mm-esnek árult csapágygolyót. Ezeket 3,962-3,964mm-esnek mértem. Az a tervem, hogy kipróbálom ezekkel az új golyókkal a lötyögős kocsikat, hátha...

2f428kduf

Holnap veszek új bojlert, DE semmiképp sem magyart, mert abban ugyanilyen pápai betétek vannak. A tizedik is bedöglött tegnap, így a betétek ára lassan összemérhető lett egy új bojlerrel. Pedig egy hét nyelven beszélő hőfok szabályzót sikeritettem hozzá: digi kijelző-feszültség-áram kijelzéssel. Egy barátom mondta: Igy előbb tudod, hogy bedöglött. Hát igaza van