Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ja és a hűtőborda. Én simán egy pötty pillanat ragasztóval felraktam. Nem kell hasraesni a hővezető zsír képességeitől. A hártyavékony akril réteg pont olyan jó hővezető.

keri

Nincs gond a coreXY-al, csak mondvacsinált problémák, mivel a dupla hosszhoz, dupla szíj is járul. Ellenben egy csomó kellemetlen mechanikai problémától megkímél az egyszerű mechanika.

Merevség szempontjából valóban jobb az amikor sima közvetlen szíjhajtást használsz mindenhova, csak akkor előjön az, hogy a hídra kell rakni egy motort, a hidat meg vagy két motorral mozgatsz, vagy 1-el, de akkor meg ugyan olyan hosszú szíj fogja tartani mint CoreXY-nál.

Az egyik legmerevebb és gyorsabb megoldás szíjas hajtásra a kereszt tengelyes, amire valamiért nem találok fotót, pedig pár hónapja még azt nyomtatták mindenhol.

A legjobb azonban továbbra is a golyós orsó, lineáris sín, masszív váz, bika motorok, csak győzd megfizetni :D

A coreXY rossz hírét amúgy a kínai 7mm-es vacak szíjak okozták amik olyan nyúlósak mint a rágógumi. Nekem most jött meg 7mm-es, de acél szálas. Na ezt hozzá tudtam hangolni az gitár e húrjához :D  
Nem mintha gondom lett volna a másikkal, de azt várom hogy nagy sebességen is pontosabb lesz.
Épp most indítok egy nyomtatást, kíváncsi leszek az eredményre.

keri

Ha van nyomtatód, akkor nem kunszt az átépítés :D

keri

Ja, mondjuk nagy méreteknél valóban lehet jobb megoldás. Ha Tibor mondta akkor biztos úgy is van.
Mondjuk ha nagyon nagy méret, akkor az omega hajtás is megfontolandó.

keri

MErt nem nyomtattál szoknyát neki. Az kell hogy tapadjon. MEg ha fújod levegővel akkor leválik a szoknya, és akkor fújhatod.

Ha nagyon kell hűteni, és nagyobb a cucc, akkor a szoknya kinyomtatása után ráteszek egy csík maszkolószalagot, hogy védje a szoknyát a ventilátor felől, így még nem jött fel nekem semmi.

keri

Lehet élni dual nélkül, de ha van akkor praktikus.
Én nem vízoldható támasz anyagot mondanék, hanem sima olcsó ABS-t mert ahhoz nem ragad a PLA, könnyű leszedni és olcsó.

keri

Az eltérő anyagú támasz anyagon felül az is praktikus ha több fúvóka méret van a gépen. Lehet gyorsabban nyomtatni a jó részletességű modelleket is.

keri

Aztalt én 80-120fok között használom, fejet 180-230fok között, de tud többet is.

gg58bmmp2

egy linket kaphatnék a jó minőségű szíj beszerzési forrásához?

keri

keri

Ja amúgy nem kell nekem 10 méter, csak nem volt 5 méteres kiszerelésben.
1000ft/méter + postáért adok, vagy eljössz érte.

ezsolt74

Arra én is gondoltam hogy Corexy-t vastagabb , erősebb szíjjal, de a két  motor leáttételezését annál már nem lenne egyszerű megoldani.
Az egy motornál ezt még egyszerűen meg tudom csinálni.

ezsolt74

Arra én is gondoltam hogy Corexy-t vastagabb , erősebb szíjjal, de a két  motor leáttételezését annál már nem lenne egyszerű megoldani.
Az egy motornál ezt még egyszerűen meg tudom csinálni.

keri

Ja, hát ezért vettem meg tőled azt a széles szíjat :D

Had porosodjon nálam :)

ezsolt74

Szerintem összekeversz valakivel mert nekem nem volt soha széles szíjjam.
Csak a sima 6mm-es GT2-es.