Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ennek ez az önkenő anyag nem csak csapágynak jó, hanem mindenfajta mozgó alkatrésznél, pl fogaskerekek nyomtatására kíválló lehet.

keri

Nekem kellene,hips, meg 2-3 féle pla szín, de ha mész érte visszafelé útba,esek neked pest felé.

KBalázs

Turkálós  2.9mm PLA kellhet nekem is néhány, bár be vagyok tárazva, de ilyen kevert színûm még nincs.
Van turkálós 2.9mm ABS is ahogy nézem, de nem tudom fogok-e próbálkozni vele.
Mindenképp érdeklôdd meg, de szerintem nem akciósként árulják, tehát mindenre érvényes lehet az akció. Ezt hol olvastad?

irtyj443e

Néhány hete voltam náluk. Mindig elmegyek a rendelésemért, mert 5 perc a cégtől. Akkor mondták, amikor fizettem, hogy ha veszek 10 kilót, adnak kedvezményt. Mondom jókor szólnak - volt nálam 7 kiló...

wa76ftbim

Ha van 1.75-ös PLA akkor engem is érdekelne 1kg fekete.  
Erről a turkálósról nem hallottam még ez mit jelent? Ebből is van 1.75-ös?

Köszi

irtyj443e

Ezek a színátmenetes tekercsek.
Amikor átállnak egy színről a másikra egy gépen, akkor második színű anyagot csak ráöntik az elsőre a tartályban, majd kijáratják a színt egy tekercsben.
Nekem van most egy olyan PLA tekercsem, ami átlátszó volt az elején, a 60% körül elkezdett kékülni és a vége pedig átlátszatlan kék.  
Ha egy konkrét színre tervezel egy tekercset, akkor nem igazán ajánlott, mert kívülről nem látszik milyen színű lesz a végén.
Cserébe kb. fél áron adják. Legutóbb asszem 3500+Áfa volt egy tekercs. Viszont ha személyesen megy valaki, akkor valóban lehet "turkálni". Az egyik irodában néhány  dobozban benne volt mindig vagy 10-10 tekercs minden vastagságra meg anyagra és onnan tudtam választani. Ha rendeled, akkor kiveszik az elsőt és azt kapod.

wa76ftbim

Hát akkor érdekelne egy ilyen is. Mikor derül ki rendelsz-e tőlük?

Én pesti vagyok ha te is akkor valamikor össze tudunk futni ha nem akkor posta.

(tehát akkor nekem kellene 1kg 1.75mm-es Fekete PLA új gyártósorról és kellene 1kg 1.75-mm-es turkálós játszani :))

sastas

Egy kg turkálósra én is beneveznék.

Zozi

Az oldalon nem láttam 1,75 mm-es szálat turkálósban. Ha van akkor engem is érdekelne vagy 2 tekercs.

irtyj443e

Akkor  ha valakit érdekel dobjon emailt névvel Telefonszámmal és hogy mi kell neki.Ha összejön 10+ kg,akkor összerakunk  egy rendelést.Hétfőn megkérdezem  őket újra a kedvezményről.

KBalázs

És ha személyesen rendezzük a végén, akkor merre közlekedsz?

wa76ftbim

000000000

Kaptont hol tudok venni jó áron?
A herz féle dolog engem is érdekel, kérdés merre fele mész.

Ez az átmenti anyag is érdekel jó lesz belsőnek vagy tartóhoz.(dual)  

Van valami oldal ahonnét lehet választani?

(Teljesen kezdő vagyok kellen pár tekercs)

000000000

Az ebay-ről vettem 500Ft körül, teljesen jó.

keri

Pár napja elkezdtem nyomtatni http://www.thingiverse.com/thing:42198" TARGET=_fnew>ezt az autót.

https://onedrive.live.com/?id=A35D444ABEE610B6!135805&cid=A35D444ABEE610B6&group=0&parId=A35D444ABEE610B6!6042&o=OneUp" TARGET=_fnew>Itt tartok vele.

Ezért kellene pár szín mert ez így elég egysíkú :)

A szerkezeti elemek 0,4-es fejjel és 0,3mm-es rétegekkel vannak nyomtatva 60/30-as sebességekkel.

A mechanikai elemek mint a kerékagyak, és kormánymű mozgó részei, a nagyobb precizitási igény miatt 0,2mm-es fejjel, és 0,1mm-es rétegekkel van nyomtatva. Jók is lettek, összepattintottam és szépen szorulás/kotyogás nélkül mozognak egymáson.

Most nyomtatom a középső differenciál művet, ugyan ilyen paraméterekkel. ~5óra a nyomtatási idő :) igaz elég bonyolult formák vannak a kúpos fogaskerekek miatt.