Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Persze egy Prusát is meg lehetne csinálni úgy hogy jó legyen de akkor már lényegesen többe kerülne.
Ha minden tengelye lineáris sínnel lenne szerelve akkor akár jobb is lehetne mint egy drága gyári nyomtató.
Egy Prusa típusú nyomtatóval magassági korlátai is lennének a nyomtatásnak mert nem hinném hogy egy vékony magas tárgyat ki lehetne nyomtatni vele.
Pl egy Corexy nyomtatóval nem jelenthetne gondot mondjuk egy 1méter feletti nyomtatási magasság se.

3vv2btrhv

[#merges2][#wow1]

KBalázs

Te lepróbált technikákkal biztosra mész amikor építesz. Nem tömegcikk minôség, szemet gyönyörködtetô amiket látok 3d gépet tôled, illetve pl. Devecz Miklóstól (a teljesség igénye nélkül, nem kezdek névsorolásba).  
Viszont amikor MasterGy gravírgépeit láttam, az jutott eszembe, hogy lám: kreativitással is sok célt el lehet érni. (pl. 6 éve Keri is összebarkácsolt egy kis tengelyköszörût a pincéjében, mert épp nem volt jobbra lehetôsége, ezt százszor többre becsülöm mintha keresett volna egy iparost)
Én a másik véglet felé szeretek elmenni, kipróbálni hogy mit lehet kihozni a legáltalánosabb alkatrészekbôl, szeretem a járatlan utat kipróbálni. (nem azért mert nem tehetem meg, jól fel vagyok szerszámozva úgy érzem)

s7manbs8

Nem tudom hogy ha vékony valami, akkor igaz hogy ha  a test nem mozog, az valamivel jobb, de inkább az erő akarja letörni ami éri szerintem mikor ilyen nagy az erőkar.

s7manbs8

Az sem jó, ha túl merev, mert akkor meg a fej akad meg, ha egy kis kiemelkedésnél halad, márpedig az mindig van.

s7manbs8

Kelepeisz Lajosnak !

Van IglidurJ260 anyagom is:  

http://www.igus.eu/wpck/12019/iglidur_TriboFilament?C=DE" TARGET=_fnew>Strapabíró anyag

KBalázs

Ha már csúszócsapágy. Az milyen lenne, ha mondjuk kinyomtatunk bármibôl csapágyformát, de nem ez érintkezik a fémfelülettel (hiszen úgy se bírná sokáig), hanem betervezni befûzhetô nejlon (PA) betéteket, (teszemazt fûszegélynyíró damilt)? adott a mérete, és akár csavaros utánállítást is lehet mögé betervezni, illetve erôs kopás esetén egyszerûen cserélni a kopó részt.
Nagyon abrazív környezetben találkoztam gyári csúszócsapágyas megoldással (többállásos szalagcsiszoló automata volt). Több-tíz kilónyi motorokat meg mechanikát tartottak, néztem is bután hogy kb 1" alu-csô volt a megvezetés. persze berágódott, de ahhoz képest hogy évente egyszer cserélték, és 7/24 üzemelt, nem vészesen.

ezsolt74

Na abból jó kis csúszócsapágyakat lehet nyomtatni.

3vv2btrhv

https://sg.hu/cikkek/115365/a-jpeg-es-az-mp3-sikeret-masolna-le-a-gltf" TARGET=_fnew>Uj szabvány
Hozzá értő emberektől kérdem , ezt hogyan lehet telepíteni ?

vjanos

Nem vagyok benne biztos hogy megéri ezzel szenvedni, mikor a csapágyboltban párszáz forintért adnak gyári, teflonos PCM csúszóperselyeket.

vjanos

Én úgy értelmezem, hogy ez még inkább elméletben létezik csak.

keri

Gyerek koromban sokat üvegtechnikáztam. Akkor könnyű volt azzal dolgozni, de tény hogy egynletesen kell melegíteni. Viszont a sima üveggel soha nem boldogultam. Nem tudom milyen fajta üveg volt, de üvegtechnikustól kaptam. Volt gázlángos mini forrasztó,ceruzám de nagyobb melegítésre tűzhelyen került sor.

irtyj443e

Yo!
Van valaki aki venne a Herz-től nyomtatószálat?

A legutóbbi vásárlásomnál azt mondták, hogy 10kg felett adnak 20% (vagy 10%-ot - nem emlékszem pontosan) kedvezményt. Nem tudom, hogy ez vonatkozik-e a turkálósra tekercsekre  is.

Össze kéne állni páran és összehozni egy ilyen rendelést.

Személyesen szoktam elmenni hozzájuk, akkor át tudom nézni a turit is.

Dobjatok mail-t, ha valakit érdekel!

keri

Nekem rugóval van, de az csak előfeszítést ad, nem tud elmozdulni, mert a csavar tartja mereven.
Nekem az az észrevételem, hogy maga a munkadarab puha, rezeg, meg deformálódik. Kicsi mértékben, de annyi elég hogy a felület ne legyen szép.
Ezen javít a nehéz és rezgés csillapító váz, vagy az alacsonyabb gyorsulás. Illetve van egy ötletem. Sima xy szíjas mechanika, a visszatérő szíjakra ellensúlyt kell tenni, ami kompenzálja ellentétes mozgásával a gyorsulásokból eredő vibrációt. Motorkerékpárokban kiegyenlítő,tengelyekkel még az egyhengeresek,is vibráció,mentesek lesznek. Csak a mozgatott tömeg növekszik, de nálam amúgy is a motor teljesítmény töredéke dologozik a minőség miatt.

Másik az anyag egyenetlen kitüremkedése,ez leginkább a környezeti rétegektől függ.
Vékonyabb rétegekkel, csökken a jelenség, megfigyelésem alapján.

Ezért is nem látom értelmét túl sokat köteni a drága lineárokra, mert nem ez amúgy sem a gyenge pont.

keri

Az általad használt programoknak kell tudnia. De ott a githubos elérése, olvasd el a readme.md-t