Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

[#gunyos1][#gun]

KBalázs

Nem lehet hogy ezek még NEMA23 mocik voltak, mint az elsô Reprap Darwinon? És azok nagyobb zajt csaptak?

keri

Én még ilyet nem láttam.
Régebbi hajtással igaz hogy voltak rezonancia frekvenciák, amik tudtak hangosan szólni egész lépéssel, de azt a meghajtó árammal bizonyos mértékig odébb lehetett hangolni. Itt nagyon a közepébe kellet trafálnia...plusz ahogy mondtam a mechanika még jól fel is erősíti, hogy ilyen mátrix nyomtatós hangja legyen.

wa76ftbim

Az ötlet jó, már én is gondolkoztam ilyesmin.
Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a lézer vágott keret két oldalán (a "Z" motorok alatt) is van kialakítva láb. Tehát eredetileg nem 4 hanem 6 helyen ül az asztalon a gép. Oda is érdemes lehet ilyet rakni megmaradjon a stabilitás.

NickE

Sok múlik a léptetőmotor vezérlőn. Nekem van egy CO2 lézergépem, aminek vékony alumíniumlemez háza van, tehát a zárt hely miatt jobban hallani a hangját. Régen a Hitachi TB6560 (vagy annak kínai másolata???) volt az egyik legnépszerűbb vezérlő, a lézergépembe is azt tettem. Jó, ma is sokan használják, de érdekes hangokat hoz ki a motorból, fütyültek, sípolnak, pedig nem hajtottam túl. Lecseréltem Allegro A4988 -ra (stepstick), szinte alig van hangja. Érdekes, hogy nekem a sokat dicsért újabb Texas DRV8825 alapú stepstick sem megy olyan simán, mint az Allegro, bár egyelőre csak Arduinoval teszteltem az asztalon.

NickE

Elírtam, a TB6560 Toshiba, nem Hitachi.

keri

Ott a PWM frekvencia volt elég alacsony, azt lehetett hallani. Mostani vezérlők magasabb frekvenciát használnak.

vjanos

Veszek már egy ilyen Allegro-t...
Ahogy olvastam ez halkabb, a DRV picit erősebb - nekem csak olyanok vannak.

000000000

Megjött a E3D V6 + Volcano klón aliexpress rendelésem.
Végigmazsoláztam a csomagot, hogy mindent megkaptam-e.
két problémát fedeztem fel:
1. Kértem pluszban egy http://www.aliexpress.com/item/3D-printer-E3D-V6-V5-J-Head-brass-nozzle-extruder-nozzles-0-3-0-4/32337458190.html" TARGET=_fnew>ilyen 0.3/1.75 fúvókát. Namost az tök jó, hogy ཚ' -asnak van cimkézve, de amikor beledugtam a szintén innen rendelt kis fúrószárat, akkor kiderült, hogy a valós furat kb 60-as.
A többi fűvóka nagyjából stimmel, de pont erre lettem volna kiváncsi, hogy milyen precizen lehet 0.3 assal nyomtatni :((

2. Az normális, hogy a fejben végig a heat break-ig kb 4mm-es furat van? Azt én értem, hogy egy sablont használnak 1.75-höz és 3.0-hoz, de ha pl bowdenes extrudálás lenne, akkor ez nem működne.

3. ez inkább kérdés. Mivel nem tudtam, hogy eredetileg milyen heatbreaket adnak a fejhez, ezért pluszban rendeltem egy teflonosat. Mint kiderült, gyárilag is teflonosat adnak és nem full fémet.
A kérdés, hogy van értelme rendelnem egy teljesen fémet? Van amihez az jobb? http://www.aliexpress.com/item/Stainless-Steel-E3D-V6-Heat-Break-Hotend-Throat-for-1-75-mm-3-00mm-Filament-3d/32445419563.html" TARGET=_fnew>Erre gondolok.

keri

1. kétszer belefért?
Mert pl nekem is könnyen belemegy a 0.3-as fúró, de a 0.35-ös már nem. (0.3-as amúgy precíz?, nekem 0.2-es van erre a célra, igaz, az már a szívatás csúcsa)

2.igen. kell bele egy 4/2-es teflon cső. Miért ne működne. pont hogy így tudod végig ledugni a bowdent. Nekem 3/2-es van, na ez a szivatás mert venni kellet ilyen tefloncsövet, és ez gyengébb is...igaz jobb a hőátadása.

3. nekem a teflonos jobban bevált. kevesebb a gond vele, és ha be is sül kihúzom teflonnal együtt, levágok a méteres darabból, és teszek bele másikat.

gg58bmmp2

4/2-es szilikon csövet hol lehet kapni?
Most vettem csak észre, hogy én 3/2-es csövet kaptam a kis kínaitól, ezért nem lehet a fejbe rögzíteni

gg58bmmp2

Bocs azt hiszem elírtam: szilikon cső helyett teflon cső.

xmkwac9

Érdekelne, hogy miért lett a delta eredeti célja divatjamúlt. Épp most próbálom eldönteni, hogy milyen nyomtatót építsek (CoreXY, delta vagy valami hagyományos). De mindenképp profibbat szeretnék, mint a http://www.ivanov.eu/?q=node/1739" TARGET=_fnew>jelenlegi.
Aki épített deltát, CoreXY-t, annak a véleményére is kíváncsi lennék, hogy vált be vagy mit csinálna másképp.

ezsolt74

A deltát könnyű megépíteni, viszont elég nehéz bekalibrálni. Egy 200mm-es kör alakú asztala jóval kissebb mint a többi nyomtatónál 200mm-es négyzet alakú.
Ha egy használható méretet szeretnél akkor legalább 300mm-es az asztala van szűkség, viszont ehhez már lényegesen nagyobbra kell az egész nyomtató vázat építeni, közel 90-100cm magas kell hogy legyen, és 50cm széles,így 3db kb 700-800mm-es lineáris sínre van szűkség hozzá, ezzel már tudnál legalább 300mm magasat nyomtatni
Csak és kizárólag lineáris sínnel éri meg építeni, hogy pontos is legyen.
A delta gyorsabban nyomtat a könnyű fej miatt (ez akár 20-30% -is lehet)mint a többi nyomtató, mert nagyobb gyorsulásokat lehet neki megadni.

sastas

Dehogynem kell :) Gondoltam kiírod, ha Yetivel lebizniszeltétek a dolgotokat ;)
A boldoggá tevős témát majd meglátjuk ;)