Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

irtyj443e

Lehet kapni a barkácsboltokban mosógép alá hangtompítót. Ez ilyen 10-15mm vastag hulladékgumiból préselt kb. 70*70cm-es lap. Le kell vágni a mosógép méretére, alátenni és jelentősen csökkenti a gép zaját, mint amikor tüskékre teszik a hangszórókat. (Oké itt az ok kicsit más, de az átadott rezgés a lényeg.)  
Nálam ez van a mosógép meg a kapszulás kávéfőző alatt is. :) Annak a membrános pumpája hangos.
Szerintem veszek is megint és kipróbálom a nyomtatóval.

wa76ftbim

Küldtem e-mailt.

irtyj443e

Eszembe jutott, hogy van még egy darab abból, amit korábban vettem. Elvágtam kettőbe és aláraktam. Töredéke a hangja egyből. Ez eddig mért nem jutott eszembe?
Így néz ki:  
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93228423/3dprints/IMG_20151026_195136.jpg" border=0>

keri

Valami pocsék minőségű meghajtás, plusz mechanikus kottyanás durva zöreje, felerősítve a fa váz rezonáns erősítésével.

Nekem az egész lépés, saját vezérlővel sem volt jelentősen rosszabb hangú mint most a mikrolépéssel.

irtyj443e

Ehh.
Így:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93228423/3dprints/IMG_20151026_195031.jpg" border=0>
Nincs itt előnézet, mielőtt elküldöm a hozzászólást?

keri

ok, nagyrészt itthon vagyok

keri

Amúgy nem akarsz sastas-nak hagyni? em hiszem hogy kéne neked a 7 méter szíj :) ha olyan nagy a géped, oda úgy is vékony ez is.

keri

Nem hülyeség.

keri

A mechanika többi része, pl a szíj, sokkal több játékot visz bele.

gg58bmmp2

Hagyok neki is.
Nekem is csak kb a 7 méter fele kell, de majd pontosan kiszámolom.

KBalázs

Én zártcellás (azt hiszem így nevezik, kitömôanyag csomagoláskor) szivacskockákat tettem a lábai alá a gépemnek, éjjel konyhaasztalon csak így lehet otthagyni, különben nincs alvás. Ezeket a gyári dampereket nem tudom felrakni gépemre, mert rövidek a tengelyek (hülye a tervezése).

keri

Bár azóta nem jelentkezett, lehet nem is kell neki [#hehe] De majd dumálunk ha itt leszel.

Nem sajnálom tőled, csak próbálok minél több embert boldoggá tenni :)

irtyj443e

Normális 8mm átmérőjű rudakat honnan érdemes rendelni/venni? Azokon amik a gépemen vannak, már látszanak a csapágyak bemaródásai hosszában.

keri

klavio.hu

én tőlük szoktam, jó minőségű, bár némileg már puhábbat árulnak. Ezt onnan gondolom, hogy a régebben vett lineárt nem tudtam esztergálni, köszörűvel kellet az edzett réteget átvágni, de a mostanit vitte a vidia kés...de persze ezekkel sem volt még gondom, pedig szinte éjjel nappal rángatózik a nyomtató rajtuk.

keri

Nekem 3 ajtó és egy födém csinálja a zajcsillapítást :) nagyon hatásos.