Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ja az én voltam :D

keri

Jóvan hát olyan egyformák vagytok. Sárga alapon fekete betűk, barna fejléc....

:)

ezsolt74

Nálam például ha Corexy hajtást használnék akkor 2 méteres szíjakat kéne használnom, viszont amivel most lesz ott az Y-t 2db 80cm-es az X-et meg 1db 80cm-es szíj fogja hajtani.
Mivel az Y-n kapja a nagyobb terhelést mert az viszi a komplett X-et is ezért ott a dupla rövid szíjnak nem igazán szabadna nyúlnia.

vjanos

Namár... mi mind egyéniségek vagyunk! :)

keri

Ne vedd a szívedre :)
3 dolgot nem tudok megjegyezni.

1. Neveket
2. Arcokat
3.... na ezt már elfelejtettem mi volt :)

Mindenesetre az acél szálas szíjjal sokkal merevebb/stabilabb a nyomtató, viszont nem látok különbséget a nyomtatásban. Ugyan úgy megvan az oldal irányú rétegbizonytalanság...igaz az egész nyomtató mozog nálam az irányváltásoknál. Lehet acélból kéne jó nagy tömegű vázat csinálni, hogy kevesebb vibráció érje a munkadarabot, vagy elfogadni, hogy a nyomtatás lassú móka :)

KBalázs

Egy tengeren-túli fazon blogján olvastam kb egy éve, hogyan próbálta az ezeréves (PA) fûnyíródamilját nyomtatóval megetetni. Sikeres volt, ami konklúziót levont, hogy egyrészt valami 240-248 'C kellett hozzá, és az asztalt is fel kellett fûteni nagyon, és úgy a vetemedés nem jött elô. A szálat kivákuumozta (nedvesség eltávolítás), de máshol olvastam hogy 80 'C fölötti hômérsékleten pár óra alatt kijön belôle a nedvesség. De ez a sercegés legyen a legnagyobb gond. Viszont az hogy "habos" lesz tôle, nem minden esetben gond, ha könnyû és szívós tárgy kell, még elôny is lehet. Nem igen van hasonló tulajdonságú termoplaszt anyag mint a PA, szerintem mindenképp érdemes vele próbálkozni.
Ha megtalálom belinkelem az oldalt.

ezsolt74

A 240-250fok nem sok ,mert a HIPS-et is olyan hőfokon kell nyomtatni 110fokos asztalon.
De mint ha láttam volna valamelyik anyagnál hogy 270fokot írtak  120-130fokos asztallal.
És a (PA) rendesen összetapadt az embernek?  

sastas

LoneWolftól vállal valaki postát? 30x30 as profilok kellenének, hozzá kötőelem meg egy 15x400-as lineár. 8 ezer Ft lenne oda-vissza, még a magyar posta is költséghatékonyabb....

KBalázs

Nem ez a cikk volt, de http://www.tridimake.com/2014/01/how-to-3d-print-nylon-and-trimmer-line.html" TARGET=_fnew>itt is olvashatod, hogy ha hagy benne valamennyi nedvességet, akkor a buborékos felület miatt a következô réteg piszokul rádolgozódik a már kinyomtatottra, tehát a teljes kiszárítás nem tesz jót a nyomtatásnak. Azonkívül a sebességet is alacsonyan kell tartani a visszamelegítés (a fej alatt) végett, és akkor a delamináció a múlté. Tehát ha csilivili szép felületet akarsz, akkor nagyon lassan tudsz nyomtatni tökszáraz anyaggal, ha pedig inkább szívós végeredményt akarsz (szerintem PA esetén ennek van értelme) akkor nem kiszárított (nem agyonszárított) anyaggal max. 50mm/s sebességgel magas (240'C) hőfokon, vagy alacsonyabban (225'C) fele sebességgel.
Az én gépem megítélésem szerint a 220'C -t se élné túl, tehát nem tudom tesztelni.
Ja itt azt írja nem kell forró asztal, 50'C és papírragasztó stick-kel lekent asztalra letapad jól.

vjanos

Nincs már neki több olyan lineárja, csak nem aktuális az oldal :(

sastas

Kicsit több mint egy hete még volt neki :(

gg58bmmp2

én múlt héten vettem kettőt, és akkor még nyolc darab volt a dobozban.
ráadásul folyamatosan bontja őket.

gg58bmmp2

hova menjek a szíjért?

sastas

Szóval a kérdés még mindig adott :)

Keri mennyi van abból a szíjjból? Kéne vagy 2 méter, de Yeti-é az elsőbbség.

vjanos

Bocs akkor téves infó... én kb egy hónapja hoztam egy párat, akkor mondta, hogy ez a vége.