Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gg58bmmp2

Köszi a segítséget. Ma egész nap úton leszek.  
Este kipróbálom, amiket mondtál.

Zozi

Van acélszálas gt2 is 6 9 10 mm es változatban. Igaz drágább. De talán jobb...

r5y7cufaj

Sziasztok!  
Segítséget kérnék!
Van egy tb6560 léptetmotor vezerlős cnc marógépem 5tengelyes lpt kartyával. Vettem ebayen egy extrudert. Fel szeretnem rakni a maróegység helyére az extrudert. Mi kellhet még nekem, hogy használni tudjam (esetleg mach3al)?Ha nem jó a sejtésem javítsatok ki!

Sejtéseim:
1. Egy hőmérséklet szabályzó az extruderhez( esetleg 2 csatornás, később az asztal fűtéséhez is)

2. Még egy léptetőmotor vezérlő az adagolóhoz.

3. Fűtött asztal.
Kell még valami?
Koszi!

izbeki

Köszi az infót. Van MAX6675-öm, de nincs kedvem már nyákot gyártani, inkább gyorsan rendeltem hozzá termisztort, egyszerűbb lesz.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

doil

Szia :) Igen ez szuper lett , és így megtanultam kezelni a progit :)

Virbo

Szia,

Erről az illesztőről tudnál valami infót adni?
Én is küzdök más alkalmazásban ezzel. K-type-ról kellene Pt100-ra. Vagy bármi ellenállás rendszerűre...

0bn8uxmw

Szia,

itt egy leírás és nyákterv hozzá szerencsére nagyon egyszerű otthon is simán összerakható egy próbapanelen:
http://reprap.org/wiki/Thermocouple_Sensor_v1.0" TARGET=_fnew>Thermocouple_Sensor_v1.0

0bn8uxmw

Szia,

Jók a sejtéseid [#love12]

1, Igen csak akkor jó eséllyel a mostani fejedben cserélni kell a hőmérőt a kétcsatornás hőfokszabályzódnak megfelelően.(12V-os a fűtőpatron benne tehát nem ér neki 230-ot adni:)

2, Igen egy léptecsvezérlő kell, az 5 tengelyből nincs egy szabad sem? Max 2A-ert kell tudnia.

3, Egy fűtött asztal ajánlott neki, de kezdésnek PLA-val tudsz hideg asztalra is nyomtatni (üveglap maszkolószalaggal bevonva mondjuk).

A szeletelőprogik tudják a mach3-at már az A tengelyre rakják az extruder motorját. Onnantól csak betöltöd a mach3-ba a gkódot és mehet a nyomtatás. Egy dolgot kell majd beállítanod és megmondanod a szeletelő proginak, hogy 1mm szálat a motor hány lépéssel mozgat. (direkt meghajtás esetén 16-os mikrolépéssel 105 lépés kb. az MK7-es kerék és 155 a MK8-as de ezt meg kell mérni pontosan)

Szalai György

Hány foktól hány fokig szoktátok állítgatni az asztal hőmérsékletét?
És hány foktól hány fokig a szálolvasztó fej hőmérsékletét?

0bn8uxmw

Szia,

Fej hőmérséklet 180-260 fokig (PLA 180, ABS 230 HIPS 250) Asztal 60 (PLA) 110 fok (ABS, HIPS)

000000000

Elég kényes ileszteni lebegöpontos gnd miat....hogy jo is legyen!

Szalai György

r5y7cufaj

Szia!

1. Sajna nem találok az ebeyen hőfokszabályozós elektronikát külön, csak egyben a léptető vezérlővel. Külön nem létezik?

2. Van szerencsére még 2 szabad vezérlésem bár még a 42SHD0217-24B-motorról nem tudom, hogy kompatibilis-e a tb6560-al, elvileg két fázisú, azt írják hybrid :)

A motor beállítással nem lesz gond.

000000000

A höfokszabályzás összetet algoritmus végzi pid nem sima ki/be ahogy egy vasalonál...
amit keresel lehet meg felelne?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xpid+controll.TRS0&_nkw=pid+controll&_sacat=0