Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Virbo

200x200x~200 Méret kéne.
Minőségben tudnia kéne a wanhao i3 szintjét.

Nem vagyok CNC-nyomtató hozzáértő, 0.1-es felhasználó vagyok ezen a téren.

Igazából az is megfelelne, de egyenlőre a nyomat oldalirányú rángatása nem annyira szimpatikus. Aztán lehet győz az 1 éves support lehetősége... :)

vjanos

Megtanulható, egy éve én sem tudtam még semmit a témáról :)

Ha nem gyári is megfelel, az enyém eladó lesz kb egy hónap múlva, ha elkészül az utód.  

s7manbs8

Felfele ritkul a sávozódás, ez a kűp lak pont ezért van, hogy ha az extruder okozza, akkor annak kerületével ahogy ott vagy eltömődés van, vagy libegés kottyanás bármi, akkor így meglátszik jobban. A Z tengelyemen golyós orsók vannak, ott nem nagyon lehet hiba abszolút kottyanás mentes. Százados órával is bemértem, az kizárt.

Az a baj, hogy ez az extruderem, ami most van áttételes és a kimenő tengelye kézzel mozgatható oldalirányba, lötyög, nincs  a másik oldalon csapágy támasztása, csak még nem hajítottam el, de nem sokáig fog már velem szórakozni, amint lesz egy normális, ezt  a feladatot legalábbis be fogja fejezni.

s7manbs8

Így akkor látszik, kb. milyet szeretnél.

s7manbs8

Azért ilyeneket tudok vele addig is nyomtatni, csak a finom szép dolgokat nem.

http://kepfeltoltes.hu/151017/PICT2823_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

sastas

Pont azon gondolkoztam, hogy egy ilyen nyomtatott tartó elég lenne-e megtartani a tengelyeket? Olyan téren, hogy van elég tartása és merevsége?

s7manbs8

Elég az, de ha nem, lehet vastagabb is vagy más formájú, hogy a megfelelő irányú erőket elviselje.

keri

8percig :)
Hülye azért nem vagyok.
A rétegvastagsággal arányosan csökkentettem a méretét, de a sebesség nem.

keri

Rossz az elképzelés. Belepakolsz érzésre. Jó vastagot, de a lényegre meg nem figyelsz.
Én szimultam hogyan viselkedik egy ilyen szerkezet.
10-12es szabadon álló tengely elég. Már itt is a tömeg okozza a nagyobb gondot, nem a görbülés.  
Másik, hogy a 30as alu nagyságrendekkel nagyobbat deformálódik mint a lineáris tengely.
16os hengeres lineárhoz 50*50*4es acél zártszelvényt kezd felzárkózni...de én ezt már marógépnek nevezem :) igaz, annak nem túl erős.
Majd ha nem telefonról pötyögök, belinkelem a 16-is tengely hogy néz ki 300as munkahosszal.

keri

Najó, hétfőn jövök a 0,01es tesztbékával :)

Ja, amúgy az ABS láncfűrész indító racsni gond nélkül kibírt két indítást, :D aztán a motor visrosszúgástól, leszakadt a racsnikerék a kötélorsóról. Réteg szétválás.
Most PLA-ból nyomom olyan sok héjjal, hogy nagyrészt tömör legyen, mert a kitöltés volt a gyenge pont a nyíró erőkkel szemben.

keri

:)))
Ezzel pont így vagyok én is, csak sajnos nincs időm mindent megcsinálni.

keri

Gondolom, adott feladatra, a szükséges mértekben van.
De azért ez valóban sok rugalmasságot bevisz.

keri

[#eljen] erről van szó. Merev anyag nem létezik, csak kevésbbé rugalmas.
Minden azon múlik mekkora deformáció elfogadható, és milyen vastag az anyagunk.
Én azon ámulok, hogy gyémánt kialakulásához szükséges nyomást is elő tudnak állítani annál puhább anyagú szerkezettel.

jexz0yez

Sziasztok! Épül a gépem, most 7végén volt időm kicsit jobban haladni vele és a mechanika kb 90% már kész is.
Viszont! Szeretnék egy kis tippet/tanácsot/segítséget kérni.
Kínai lineáris csapágyakkal terveztem meg és építettem a gépet első körben, mert ugye a pénz nagy úr. X és Y tengelyt tervezem lecserélni majd idővel sínekre, de addig ezekkel kell boldogulnom.
Tudtam, hogy nem lesznek tökéletesek meg hangosak lesznek stb... De még a várakozásaimat is alulmúlták ezek a szerencsétlenek. Az ok, hogy hangos, de ezek még darabosan is mozognak.Néhány ponton mint ha konkrétan megakadnának. Ha gyorsan mozgatja őket az ember, akkor nem annyira érződik, de lassan kis erővel mozgatva sokszor nagyon gáz. Félek, hogy nagyon meg fog látszódni ez a hiba a nyomtatásaimon.
És végül a litánia után (bocs érte) a kérdés: Van erre valami gyógyszer vagy trükk, hogy javítsak a helyzeten? Vagy majd bekopnak/bejáródnak valamennyire és kész?

keri

Attól a kínaitól ne vegyél több csapágyat, mert a golyó nem golyó benne.
Vagy takarítsad ki rendesen, mert a szennyeződések is tudnak ilyet okozni.
Esetleg a csapágy feszítése nem megfelelő.

Golyós lineárok mindegyik hangos valamennyire, de nem tudom neked mi a hangos.