Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mekkora munkaterület lesz? MErt sime 200*200-asra elég a 10-es 12-es lineár.

keri

A színváltáskor amikor takarítják a gépet, akkor a kevert színű szálakat szokták féláron adni.
Viszont a 3 kilós spulni alapból jobb kilós árra jön ki.

s7manbs8

Most jöhet a következő pucér csaj nyomtatni. :) Tegnap egyik félét kipróbáltam.

vjanos

Meddig tartott?

Én is egyszer nyomtam 0,05-el, aztán többé nem volt türelmem hozzá :)
Bár mostanában a parasztvakítók 0,01-et szeretnek megadni, egyszer majd rászánom magam erre.

sastas

30x30 as profilból lesz összerakva, kb. 400x400-as lesz ha elkészül. Persze, először úgyis csak kb200x200 -at fogok használni viszont próbálok előre tervezni, ezért lesz ekkora. Erre reálisabbnak éreztem a 16-os lineárt,

sastas

PRCt hanyagolnám, árban majdnem ugyan ott vagyok, hogyha azonos minőségre vágyom...

Találkozók meg sajnos rossz időben vannak. Ami most szerveződik 60ban, nem tudok menni, 3 hónapja van oda program szervezve, nyáron nem tudtam elmenni BP-re, most pedig a székesfehérvári is megcsúszott....

ezsolt74

Ha lehet akkor legalább az X tengelynek lineáris sínt-vegyél, mert 2 db 16-os rúd már túl sok lenne neki súlyban.
Y-nak és Z-nek még jó, a 12-es 16-os tengely.
Mondjuk az lenne az igazi ha az X és az Y lineáris sín lenne, de az elég drága, 11000ft-ér rendeltem egy 500mm-est 2 db kocsival.

000000000

Sziasztok

Teljesen kezdő vagyok a 3d nyomtatásban és szeretnék venni egy nyomtatót csak már annyi félét megnéztem, olvastam hogy nem tudom mit.
Először a Hephestos-ba gondolkodtam de a nyitott tér és a fűtött asztal lehet nem lenne ideális ASB-hez. Aztán néztem a Mendel90et is jelenleg a Flashforge Creator Pro-t nézegetem hogy esetleg megfelelne e.
Olyan 1000-1200 dollár között keresek valami ami szépen nyomtat, a sebesség még nem fontos.

000000000

ABS az persze nem asb.

KBalázs

Az első kettő félé printer nem ér 1000 dollárt, talán a felét.

KBalázs

Az Adok-veszek topikban épp van egy eladó printer a #28042 hozzászólásban, a megjelölt árnál jóval olcsóbban, és az már be van állítva. (nem láttam élőben, de tudtommal tapasztalt gépépítő munkája)

ih7fm6t23

Ja és nézz körül a blogunkon, hogy nem a levegőbe beszélünk, amikor áruljuk a nyomtatókat, hanem használjuk is őket és a nyomtatási minőség is a magáért beszél: http://3dnyomtatas.blog.hu/ (a Duplicator 4 tesztnyomatok kicsit hátrébb vannak a blogon).

sastas

Az Ultimaker családot nézd meg. Jó, pontos bár az ár nem biztos, hogy belefér.