Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Hú, az a sárkány jópofa nagyon!

keri

És elég jól van tervezve is a nyomtatáshoz.
Csigolyák kivételével úgy ahogy van gond nélkül mindent ki tudtam nyomtatni, a modellbe betervezett alátámasztásokkal. Csigolyákhoz erősebb hűtés kellene, mert túl meredek a kilógás, a gömbök alsó felén, de lehet hogy rákapcsolok mégis valami alátámasztást, mert csak kis darabokon problémás.

keri

Végül is nem rossz dolog fényesre nyalni egy ilyen idomot :D

9s5s82v

Még nincs kész, sőt el sincs kezdve, de a színházasdi már csak ilyen... Amúgy ZBrush-ban készülnek.

3vv2btrhv

vjanos

Igen, csiszolt, festett, aztán még ez kétszer :)
Elég pepecs dolog, még kutatom a lehetőségeket...

Ezek igazából próbálkozások, hogy milyen utófeldolgozással mit lehet kihozni. Egyébkén 0.2-0.3as rétegek a fehérek :)

Az aceton sajnos nem eszi a PLA-t.

s7manbs8

Még egy 5 tengelyes tinta köpő gépet kell építeni és tintasugárral lefesteni így.

3vv2btrhv

Nekem kéne nagyon !

s7manbs8

Olyanok ezek, mint valami telefon fülke.

s7manbs8

Ennyi pénzekért én is meg tudnám csinálni lehet persze a nagyjából előbb elmennék a Bahamákra pár hónapra. :)

keri

Az ilyen előfordul a KickStarteren :D
Most olvastam  hogy valami PC-s játék készítésére 93 millió dollárt összedobtak a rajongók, a játék 5 éve készül immel-ámmal, de  fejlesztő azzal kezdte hogy vett egy nagy házat a Bahamákon :D

Nem tudom egyébként ez a nyomtató mivel több mint ami a piacon van? Szerkezetileg semmi előrelépés nem történt. A szép külső és érintőképernyő meg nem áttörés.

Ellenben legalább jó drága lesz a golyós orsós hajtással, viszont minőségre Devecz Miklós bármelyik gépe tudja ugyan ezt, vagy többet.

Én a HP multijet FDM nyomtatóját várom, ami állítólag olcsó is lesz. HP részéről én el is hiszem ezt, mert ők nagyon jók az olcsó, bóvli tömeg gyártott alkatrészekből készült, mégis jó minőségre képes nyomtatók terén.
Másrészt gyanítom, azért nem dobták még piacra, mert ennek a technológiának a korlátait még ők sem tudták áttörni, és felhasználó baráttá tenni.

000000000

Volt szerencsém a talin látni a munkáidat  és nagyon tetszett a minőségük.
Az a fogas koponya, mintha csontból lett volna, teljesen élethű. [#eljen]

keri

Egyébként régóta töröm egy jobb és egyszerűbb megoldáson a fejem.
Van pár olyan ötletem ami jóval egyszerűbb és olcsóbb aminőség drasztikus javulása mellet, mint a jelenlegiek, de én kevés vagyok hogy a garázsban megcsináljam. Egy HP kaliberű cégnek viszont gond nélkül menne...szóval ha ezt olvassa valaki a HP-től, közlöm hogy van az a pénzt, amiért piacvezetővé tudom tenni őket, úgy hogy az olcsó tintasugaras nyomtatók annakidején :D

keri

Én lusta ember vagyok. Ilyen macerát csak egyszer vagyok hajlandó csinálni :)
Ezért olyanban gondolkozok, hogy egy csinálok egy gumilapokkal bélelt forgó dobot, beletöltök murvát, vizet, mosószert, és lassú fordulaton szerintem egy éjszaka alatt szépen lecsiszolja a tetszőleges bonyolultságú PLA nyomatások felületét.

Ez után festékbe mártom, majd centrifugával lecsapatom róla a felesleget.