Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sastas

Mindenképpen érdemes felrakni a 4 lincsapágyat? Több verzióban is csak 3-at láttam. Mármint 2+1-et. Erről mi a véleményed? Vagy másnak mi :)

vjanos

Pont annyiért.
Szerintem tök ugyanaz lehet a 220V meg 240V változat :)

vjanos

Nekem csak 1-1 van, úgy gondolom ide annyi is elég.

vjanos

Kínából kb egy 1000-es.
Dcsabának volt egy kupac a találkozón, írj neki, ha sürgős.

gg58bmmp2

Köszönöm a kimerítő választ.
Gondolom direkt extruderes lesz, nem bowdwnes?

sastas

Azt mondod, 6 tengely, 6 sima(nem dupla) csapágy elég? Nekem kevésnek hangzik, pl egy 16-os tengelyen.

ezsolt74

Ezek 12mm-es dupla csapágyak, nekem ezek csak az Y és a Z tengelyen vannak, mivel elég nehezek. Ezért az X tengelyre 12-es lineáris sínt rakok 2db kocsival ,pontosabb és jóval könnyebb mint ha 2db 12-es tengelyt plusz 2db csapágyat raktam volna.

vjanos

Sőt még 5 is elég :)
De, én nem akarlak feltétlenül meggyőzni :)

Debrecenben talán te is láttad a gépet...
Semmilyen hiányát nem érzem további csapágyaknak, ha úgy lenne, raknék még rá, van a polcon.

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Tali_Szekesfehervar_2015/SZFV%C3%A1r%20Tali_108.JPG" border=0>

ezsolt74

X-hez a 2 db dupla csapágy szerintem mindenképpen kell, mert a mostani nyomtatómon az X tengelyen csak szimpla csapágy van és kevés.
Lineáris sínhez is két kocsit rakok, pedig az jóval pontosabb mint a lineáris tengely.

vjanos

Miben érzed kevésnek? Milyen konkrét jele van?

ezsolt74

Ez is át már lett építve, mert az X tengelyen lineáris sínnel van szerelve.
A Budapesti talin még lineáris tengellyel volt az X.

ezsolt74

Könnyebben kottyannak, a dupla csapágy merevebb stabilabb.

ezsolt74

Az lenne az igazi ha minden lineáris sínnel lenne szerelve, csak az elég drága.

sastas

Voltam Debrecenben, azthiszem meg is nézegettem közelről is. Ha a pénzügyeim is úgy akarják, a következő Debrecenbe már én is viszem a sajátomat. :)
A függőleges merevítést milyen okból toltad be majdnem középig? mármint egy "kocka" nem stabilabb? Vagy annyit nem tart a lineár függőleges irányban?