Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most sima üveglapra megpróbáltam nyomtatni, úgy néz ki rajta marad, 60 fokra van állítva a hőfoka a tetején mérem, pár réteg után meg 50fokra vettem le, az anyag az olcsó PLA szinkifutós Hertz féle.

http://kepfeltoltes.hu/151018/PICT2827_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

gg58bmmp2

Végre én is elkezdtem építeni a 3D nyomtatómat.
Kaptam egy topik-ot is hozzá: Épül a gépem ::: Yeti gépe
Ha kérdésem van akkor hol tegyem föl itt vagy a másik topik-ban, ilyenkor mi a szokás?

vjanos

Ha a konkrét gép építésével kapcsolatos akkor a saját topikban.
Ha úgy általánosságban a nyomtatástól, akkor inkább itt.

Egyébként meg ahogy jól esik. Szerintem :)

Szirtimorc

ezsolt74

Szerintem elég drágák, plusz számold hozzá a vámot és az áfát, összesen még 30%.

ezsolt74

Szerintem elég drágák, plusz számold hozzá a vámot és az áfát, összesen még 30%.

RJancsi

És a szállítási költséget is. A vámot és az ÁFA-t még a postaköltségre is kivetik!

ezsolt74

Én az első nyomtatómat (Prusa i3) Kínából rendeltem, 70000Ft volt a vételár. A szállítási költséggel, a vámmal és az áfával, a végén közel 130000Ft-ra jött ki.

izbeki

Sziasztok! Ez jó fajta extrúder?
Most érkezett a távolból, postával együtt 27USD volt(liciten).
http://izbeki.uw.hu/dual_head_2.jpg
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

http://izbeki.uw.hu/dual_head_2.jpg" border=0>
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

jexz0yez

Én nemrég telefon vásárláson gondolkoztam a Gearbest-nél barátnőmnek, mert jó árban vannak és sok cuccuk van EU raktárban...állítólag...
Utána olvastam kicsit. PH fórumon van is egy külön topik erre az oldalra és szinte csak szidják. Az oldalt is, de leginkább a futárszolgálatot amivel dolgoznak. Én letettem arról, hogy náluk vásároljak.

keri

Miután széttört az ABS, PLA-ból nyomtattam ki a láncfűrész, indító racsnit.
Gond nélkül működik, egész nap dolgoztam vele, elég sokszor indítgatva. :)

KBalázs

Száz helyen olvastam régebben külföldi fórumokon hogy a PLA jóval erősebb 3D nyomtatva mint az ABS (volt ahol széttördeltek tesztkockákat). Ézért sem erőltettem ABS nyomtatást a gépemen eddig (meg persze az asztalfûtésem gyérsége miatt se).  
De jó azért olvasni, hogy "honi" tapasztalat is van.
A felületkezelhetôségben persze az ABS viszi a pálmát.

gg58bmmp2

Addig amíg megérkezik egy két mechanikai alkatrész szeretném feléleszteni az elektronikát.
Ramps 1.4 4988-as léptető vezérlőkkel.
128*64-es grafikus kijelzővel.
kérdéseim:
jumperek beállításai?
Milyen szoftvert ajánlatok, azt a sima arduino programmal fel lehet tölteni?
Hűtőborda rögzítése?

gg58bmmp2

Van két kérdés a mechanikával kapcsolatban is.
Pár hónapja még mindenki a corexy hajtást favorizálta, most pedig egyre többször hallom a hosszú szíj okozta problémákat.
Akkor most melyik a jó megoldás?
Másik kérdés: a lineáris sínek rögzítésére ti milyen csavart és anyát használtok item profilhoz, ugyanis még a négyes csavar sem fér bele a csavarhelyre, csak a hármas.