Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ennyire lehet nem kell majd neki ugrálni ,de elbírja így ahogy most be van állítva, a motorja az a kicsi EPSON nyomtatókból való, FX1050 pl. abban volt ilyen. Nema 13 vagy nem is tudom miféle méretű, egy könnyű valamit ez is elrángat és még a végsebessége is elég jó lehet, mert kicsi.

s7manbs8

Ilyen Nema17 méretűeket lehet használtan kapni ?

s7manbs8

Ezeknél a kis motoroknál ami a Marlinban van megadva paraméter, hogy lassítási szakasz nélkül ugorhat annyi sebességet, ha az egész gyorsulási paraméterét nézem, annak kb. hány százaléka lehet ez ?  
;
;Tehát, ha a gyorsulás mondjuk 500, akkor ez az érték kb. mennyi lehet.
;
;A configuration.h-ban ez van pl.:
;
;#define DEFAULT_ACCELERATION 3000
;#define DEFAULT_XYJERK       20.0
;
;Ehhez képest az enyémre a lassú CNC-re alkalmazva, akkor pl. a 3000:20 arányt beírom, hátha úgy jó lesz, csak nálam más értékek vannak, de akkor nem lassul le az irányváltásoknál annyira. Az áttételek miatt sokkal kisebb nálam a gyorsulás érték, de a motort ha nézem, az elég fürgén gyorsul, tehát arányos ez is csak akkor eszerint annyival kisebb értéket kell beírni, mert eddig 0 értéket írtam jerk-nek, hogy emiatt nehogy elakadjon, mikor próbáltam, de msot hogy a meglévő gyorsulással sebességgel megy rendesen kb. ezt az értéket is ha beírom, valamit gyorsít lehet, addig míg nem csinálom meg a gyorsabbb verziójú mechanikát, addig is valamit tudok rajta nyomkodni.

keri

Te is tudod. Gép tömegétől, motortól, vezérlőtől függ ez az érték. Addig kell növelni amíg még elindul.
;Érdemes rövid, oda vissza mozgásokkal tesztelni, külön a tengelyeket.

hyuekyh7a

Engem érdekel a core mechanika, tudsz küldeni pár adatot , méret stb esetleg képet.

s7manbs8

Este még adtam neki egy kis értéket és lett még egy békám ... az is jó lett, még lehet növelni, amíg nem ront, utána meg visszavenni valamennyit hogy biztos legyen.

keri

El kezdtem tervezni a sajátot....szóval engem is érdekel Miklós mechanikája :D

Devecz Miklós

Talán a hét közepére tudok képeket felrakni.
;Egyenlőre a marások készülnek, de már biztatóak az eredmények.
;
;Hasonló stilusban készül, mint a fehérvéri talin bemutatott gépek, csak már letisztultabb formában.

Devecz Miklós

Egy kis előzetes:
;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/CoraXY/DSCF0392s.JPG&" border=0>;

ezsolt74

Elkészültek a Kossel nyomtatott alkatrészei.
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/10/26/W5UtS8N.jpg&" border=0>;

s7manbs8

Jól néznek ki.

s7manbs8

Az alkatrészeket te marod ki valami alulemezből, nem semmi szerkezet lesz. :)

Devecz Miklós

hyuekyh7a

Nem akarok beleokoskodni, vagy a képen nem létszik jól, de nem párhuzamosnak kellene lenni a szíjnak_
;Itt mintha kijjebb lenne a vezető görgő a sarkokban.

hyuekyh7a