Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egy röpke kérdésem lenne, megmértem a 0.4mm fejből kijövő szál vastagságát és azt 0.46-nak mérem, ekkor nem ezt kell beírni inkább  a szeletelő programban ? Emiatt is lehet több anyag jön esetleg, meg a méret tartás se mindegy.

s7manbs8

Vannak 3D fórumok is lehet böngészni, biztos van sok értékes infó.  
;
;Pl. http://www.soliforum.com/&" TARGET=_fnew>;Soliforum;

000000000

Craftbotot gyötröm, egyelőre nöygvenyelősen mennek az első lépések, mivel ez az első 3d nyomtatóm.
;Pl elég nagy probléma, hogy se a saját progijukból, se a pronterfaceből indítva a nyomtatást, nem indulnak be a ventilátorok :(
;Sajnos így eléggé taknyol PLA-val.
;Ha manuálisan kiadom az M106 S255 parancsot, akkor sem indulnak be a ventik.
;Valakinek vmi ötlet?
;

ezsolt74

PLA-nál segíthet ha direktre bekötöd 12V-ra.
;Én most raktam vissza a nyomtatómba a régi Melzi elektronikát(a RAMPS-ot elfüstöltem :-(   .) és nem értettem hogy miért akad el állandóan a PLA szál, mire rájöttem hogy a nyomtatás elején nem megy a ventillátor ,emiatt a J-Head metal fej túl meleg lesz a PLA-nak túl hamar megolvad, és elakad.
;Ezért én simán csak bekötöttem 12V-ra és ezután már tökéletesen üzemel,és már nem akad el.

s7manbs8

Nálam is fixre van kötve a venti, bár én csak építem a nyomtatót, de így biztos megy, főleg ha tápot nem felejtem el neki felkapcsolni. :)

s7manbs8

Neked hogy sikerült elpukkantani a RAMpsot ?

ezsolt74

A motorvezérlők összeértek.
;Az Arduino, már biztos hogy elpusztult.

s7manbs8

Sajnálatos, akkor nem magáűtól csak úgy én inkább attól félek mindig, hogy nem bízok benne valahogy ... :)

Devecz Miklós

Én hetet küldtem haza. Félek, hogy még nem értem el a végét.

s7manbs8

Nekem egy van ami megy, az extrudert hajtja, eddig ment, csak néha eldobja magát és az áram lemegy nullára d enem tudom azt mitől csinálja.

000000000

Sikerült megtalálnom a venti probléma okát. A mama venti csatiból ki volt csúszva pozitív ág.
;VIsszadugtam rendesen, mostmár reagálnak a ventik, viszont a kettőből az egyiknek szorul a tengelye, úgyhogy kb fél sebességen forog, majd kicserélem.
;Akkor most következik, hogy kb előről végigolvasom a topicot a nyomtatási beálllításokkal kapcsolatos infokért:)
;Épp nyomok tesztnek egy békát, de sajnos elég ronda lesz, a kis rádiuszú iveknél feltorlódik az anyag és felpöndörödik...

000000000

Igen, nekem is valamivel magasabb hőfokot mondtak, mint a szokásos, ha jól emlékszem 190-200.
;Az LCD-én jelenelg status, head temp, bed temp és fw verzió látszanak. Mondták, hogy következő fw frissítés majd tartalmaz LCD okosítást.
;Na közben megint látom, hogy leszakadt a béka egyik mellső lába, gondolom a felpöndörödött részben megakad a fej és letépi :(

0bn8uxmw

;[#eljen] jó kis breki lett főleg a 0.3-as réteghez képest, próbálj egyet 0.15-el és minimál hűtéssel és akkor a szemei is sokkal szebbek lesznek nem fogja elmaszatolni, esetleg az anyagmennyiséget(flow) is levehetnéd 96-97-re a szeletelőben.
;

0bn8uxmw

Ha az asztalról felpöndörödött a lába használj brim-et(hártyát nyom a modell körré jobban tapad az asztalra) de ha 70 fokra fűtöd az asztalt és nyomtatás előtt tisztára pucolod a kapton-t acetonnal vagy alkohollal akkor nem szabadna feljönnie.

0bn8uxmw

http://support.solidoodle.com/hc/en-us/articles/201314550-Flow-Rate-Calibration&" TARGET=_fnew>;Flow rate calibration; ezek alapján állítsd be a szálmennyiséget