Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Jó, majd kipróbálom ezeket azért ...

0bn8uxmw

A g28 sem csinál mást mint a végén megmondja neki G92-vel, hogy most van 0-án. Próbáld ki hogy elmozgatod valahova, reset neki, majd bekapcs után g92 x0 y0 z0 és onnan fog menni G28 nélkül is.[#wink]

KoLa

[#nevetes1][#eljen]

PSoft

s7manbs8

Nagy örömöm van, sikerült az első nyomatot elkészíteni, kicsit eltolódtak a rétegek, de a lényeg, hogy úgy néz ki működik, meg ugye nagyon lassú, mert a CNC-re van téve, ami nem gyors még a maga kategóriájában sem.  
;
;Egy csillag alakot próbáltam ki. Pár mm vastag, meg mérete 10mm körüli széle hossza.
;
;Mivel se fűthető lapom nincs, se acetonom vagy valami ragacs szalag, így hirtelen ötlettől vezérelve egy műanyag lapot helyeztem az asztalra, gondolva, hogy az a hőtől megolvad és hátha hozzáragad ez az ABS anyag, úgy is történt, működik a találmány.
;
;Most valami békát, vagy egyebet keresek nyomtatni.  
;
;A végén valami olyan kódot tett bele, ami elküldi az X-et jó messzire, majd még azt megnézem, meg ez az A4988 vezérlő is lekapcsol , ha olyan kedve van, lehet hűteni kéne ventivel, meg a Z tengelyem is van mikro úgy indul be, hogy dadog, máskor meg ha úgy indul olyan kedve van, meg megy rendesen, ez is elég érthetetlen baj egyelőre, valami kontatkt problémára gondolok, mint okozó, más nem lehet, mert az ARDUINO nem hinném, hogy kedve szeritn hol jó, hol nem, a vezérlőm is műáködött efddig gond nélkül a Machhal, meg a delay jel se lehet, mert a programot nem változtatom közbe és úgy romlik el néha, kénye kedve szerint.
;
;Most sikerült jól elindulnia, csak ez az Y tengelyen való eltolódás keletkezett még, aminek nem tudom az okát egyelőre, mert nincs nagy gyorsulás, meg ilyesmi, bár még azon tudok lassítani, hátha olyan oka van, meg a nulláró való indulási paramétert ahol nem kell gyorsítani azt is leveszem inkább nulla mm/sec-ra, hátha majd kiderül. De valami nagyobbat kéne látni tárgyat.
;
;A G92 is bevált, megérintem az asztal tetejét a fejjel, majd ez a G92 X25 Y25 Z0  sor, megmondja neki, hogy most ott van az adott koordinátán, így a CURA-ban generált tárgy ott az 50x50 mm  asztalméret közepére van téve.

s7manbs8

http://kepfeltoltes.hu/141020/PICT2210_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

s7manbs8

s7manbs8

Megnéztem a képet megint, az eltolódás abba az irányba mutat, amerre a kottyanás mentesítő súly húzza, tehát ez az oka, ott túl nagy a gyorsulás igencsak ilyesmi lehet az oka.

s7manbs8

Ez miféle gép, hogy ilyen gyors tud lenni ? Van hova fejlődnünk. :)
;
;http://www.youtube.com/watch?v=PwKe0IkwV5M&" TARGET=_fnew>;Gyors gép;

s7manbs8

Deltában is egy ilyesmi gyors gép:
;
;http://www.youtube.com/watch?v=U_qct8ecnas&" TARGET=_fnew>;Másik fajta;

KBalázs

A core-xy/h-bot/delta gépek tudnak ilyen sebességeket, mivel kicsi a mozgatott tömeg: a motorok sem utaznak, és a fej is csak a hot-endet tartalmazza, a száltovábbító rész a vázon csücsül (bowden-extruderes).  
;Ilyen kialakításnál sebességnek csak a gép merevsége szab határt (no meg az anyag hűlése), a motorok akkorák lehetnek amekkorát a költségvetésed megenged.
;De hova ez a nagy rohanás... a fröccsöntő gépek termelékenységét úgy se tudja lenyomni egy 3d nyomtató se, egyedi gyártásnál meg inkább a minőség legyen mint a sebesség, nem 24/7 kihasználtság van.

3vv2btrhv

rbbhbyvfs

Érdekes, pedig itt jelentős tömeget rángat az egyik tengely + áttételek is vannak rajta, mégis elég gyorsnak néz ki.

ezsolt74

Ez a sebesség elég negatív hatással lehet a nyomatok minőségére.

s73tgf9vg

Sziasztok!
;Épül egy extrudáló fejem és szükségem van néhány adatra.
;A legkisebb fejem 0.2mm, nem tudom fogom-e használni, de a 0.3-ast és a 0.5-öst biztosan.
;A szál 1.75mm-es PLA lesz. Ami behajtja kerék az 11mm átmérőjű, szóval 1 fordulatra nagyjából 35mm-t tol előre.
;Kb milyen erős léptető szükséges hozzá? Valamint hány mm előtolás lenne optimális lépésenként?