Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Én is erre gondoltam/illetve ezt találtam én is  
;ennek mintájára akarom megrajzolni/legyártatni.
;Csapágyat beszereztem hozzá 623zz 20db valmi 1000ft körül volt.

0bn8uxmw

Keresned kellene akkor egy esztrgályost és Derlinből vagy Teflon-ból legyártatni vele a görgőket.

0bn8uxmw

hyuekyh7a

Ja és ezt a gyorsaságot sem értem mikor az extrúder 100mm/percet tud.

smalla

Ennél azért többet tud, kb 2x. De ez sok mindentől függ. Inkább a vetemedés a gyorsabb nyomtatás akadályozója szerintem.

0bn8uxmw

Ezt a Z problémát kifejtenéd kicsit?
;Milyen elektronikád van?
;Ha mozgatáskor pontos akkor, nyomtatás közben vagy a motorerő hiánya miatt vagy pl. a végállás kapcsoló zavar-a miatt szokott probléma lenni.
;Állandó a hiba vagy csak randomra jön elő?  

s7manbs8

Na, kezdem keresgélni a hibák okait ... hátha rájövök.

0bn8uxmw

s7manbs8

Pont jó, hogy itt vagy, mindig hasznos tanácsaid vannak, kösz. :)

rbbhbyvfs

Gondolom az a szálra vonatkozik, de ha vékonyan nyomtatsz, akkor elég lehet. Ha még többet akarsz, akkor nagyobb teljesítmény kell hozzá, más fejkialakítás, etc...

rbbhbyvfs

Szerintem inkább a lineáris sin felé mozdulj el.
;Ez nagyon nem néz ki stabilnak, csavarodik, stb...

hyuekyh7a

ArduinoDue elektronika, én is gondoltam a motorra emeltem is az áramon, de semmi változás, a végállás a Z én infra táv.mérő. Nem is tudom hogy valaha jó volt e, mert kisebb alkatrészeket próba nyomtam aztán kellett egy kb. 37x37mm alkatrész és ekkor figyeltem fel hogy a Z magasságban a méret csak 25mm  
;

keri

És szerinted mekkora sebességgel tud extrudálni?
;Nincs szükség olyan sebességre.
;Meg persze, lehet gagyi szerkezetet csinálni, meg lehet használhatót, de tök felesleges ipari marónál használt megoldásokat belerakni ku.va sok pénzért.
;
;Ez kb. olyan mintha egy olcsó otthoni tintasugaras nyomtató helyett vennél egy nyomdagépet.

0bn8uxmw

A nyomaton mi látszik, abból hogy 50%-al alacsonyabb mint illene? Egyenletesen lelapította az egészet vagy szakaszosan?
;Szeletelőnek mit használsz?

hyuekyh7a

Valahol 10-15mm magasság között látszik hogy összenyomja a sorokat azután megint jó egy darabig  az után 5mm magasság után ismét nyomott sorok. passz a szeletelő nem jut eszembe ,ami a repetierben van de nem a slicer.