Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

Általában a maszkolószalag az asztalon marad. Nem jön fel teljesen a nyomattal együtt. Ugyan elválik az asztaltól de vissza lehet simogatni és ugyan arra a felületre lehet megint nyomtatni. Nekem 4 mm-es üveglapra van ráragasztva ezt 70-75 fokra fűtöm föl. Nyomtatás közben a hűtés miatt visszahűl kb. 60 fok környékére. Volt hogy úgy hűtöttem le gyorsan a nyomatot, hogy bekapcsolva hagytam a hűtést és kb 1-2 perc alatt visszahűtötte az asztalt. Akkor se lett baja az üvegnek.

smalla

Szia, tudok neked adni. Vadi újak. 3,5k darabja.

s7manbs8

Lehetne erősebb nádszálból is csinálni. :)

s7manbs8

Van ez a bútoripari fa rúd is, amivel össze lehet kapcsolni fa elemeket, az is lehet jó lenne ilyen rúdnak, igaz girbe gurba de hát annak lehet mindegy.

ezsolt74

Érdekelne legalább 3 db , a száltovábbítónak is kell az 1,7A-es vagy oda gyengébb is megteszi?
;Helyileg merre laksz hogy el tudok-e menni érte vagy postázni kéne?

keri

Azt hiszed hülyeséget mondasz, pedig a bambusznád elég közel áll a karbonhoz...csak nehéz egyenletesen jó minőséget szerezni belőle.

keri

Hát az pont nem jó. Az erős, de nehéz, és hajlik.
;Annak a szakítószilárdsága a jó.

s7manbs8

Lehet a marsi termésből kéne aratni ott jobb terem, mert ritkább  a légkör és nagyobbak a légzárványok benne. :)

s7manbs8

Kicsit haladtam, a léptetésekhez a delayt bele tettem a programba, hogy az optók miatt hosszabb jelet adjon ki, és most megmozdultak a tengelyek, de csak az X, Y mozog, a Z meg az exruder még nem valami miatt.
;
;Az LCD vezérlő panellel mozgatva a motor, elég furcsán csinálja, szaggatottan, hol felgyorsulva, hol dadogva, meg le is akadt olyat is csinál, azt nem tudom ez ilyen rosszul működik benne ? A Marlinról van szó. A Pronterfaceről léptetve lépett, amennyit megnyomtam, de ha több parancs van vajon nem e fog dadogni, valami G kóddal kéne megmozgatni majd. Mindenesetre ez a LCD vezérlőről való mozgatás, ha ilyen rossz, az elég furcsa lenne, első nekifutásra ez elveszi a kedvemet tőle., a bizalmamat, hacsak nem valami én bénaságom az oka.
;
;Az extruder mozgató a külön A4988 féle vezérlővel menne, lehet az meg fázist fordít amit optót elétettem, vagy olyan lassú, hogy még hosszabb jel kéne neki, lehet azért nem mozdult meg. Holnap folytatom, hátha kiderül még ez a pár bajnak mi az oka, hogy menne már akkor legalább valami egyszerű próbanyomat, akármilyen lassú is lesz egyelőre, valamit már nyomtatni kéne.

ezsolt74

Megrendeltem a 2020-as alu profilokat, 3db 700mm-es és 9 db 300mm-es.
;19000ft lett a szállítási költséggel együtt.

rbbhbyvfs

:( kicsit soknak tűnik, lehet azért mert két szál kellett hozzá, nem jött ki egy szálból. Lehet ha megveszed a maradékot is, jobban jársz?

ezsolt74

Az anyag költség 1800Ft+áfa/méter, összesen 4,86méter.
;Vágás költsége 150Ft+áfa/vágás, összesen 12 vágás.
;Szállítási költség 4500Ft+áfa.
;A szállítási költség elég dúrva de hát nem tudok vele mit csinálni, ez van, sajnos ennyiért szállítanak, amúgy fogalmam sincs hogy miért ennyi.

Dakota25

Nemrég valaki már kérte csendesen, de nem lett belőle semmi eddig. Csatlakoznék:
;Valaki (Libus, Keri, Vérnyúl, Kenikol, Smalla.... mindegy, csak legyen a háta mögött pár kudarc! :-)) indíttathatna egy topikot tárhellyel, ahol elérhetővé teszi egyben egy konkrét printer teljes dokumentációját, anyaglistáját, gyártási fileokat, szoftverkörnyezetét, tapasztalatokat - ami alapján elkerülve mindazt a sz..pást, amin Ő túljutott, megépíthető lenne egy konkrét nyomtató. Pl.: Minden a Prusa i3-hoz.
;Másik topicban másik cucc, mástól.
;Nem baj, ha nem a legcsúcsabb modell, de legyen egyben az összes szükséges info!
;Persze nagy munka annak, aki bevállalja, de nagyon meg fogjuk Neki(k) köszönni! :-)
;

ezsolt74

Szerintem mindenki a nyomtatója első összerakásával sz..ik, másodszorra már sokkal gyorsabban megy minden.
;Minden nyomtatótípusnak megvannak a gyengéi és az erősségei.
;Nekem a Prusa I3 merevségével voltak problémák(a váz és az asztal nem volt elég merev, a 6mm-es rétegelt lemez nem elég erős, de egy-két ezer Ft ráfordításával és egy kis munkával ez korrigálható).
;A gyárilag hozzá adott vezérlő elektronika sem állt a helyzet magaslatán(a Melzi board rosszul kezelte a fej hőmérsékletét és az SD kártyáról nem volt hajlandó nyomtatni).
;Vezérlő elektronikának a RAMPS 1.4 kit éri meg a legjobban.
;Viszont én a firmware-t segítség nélkül kevés eséllyel tudtam volna rá feltenni.
;Amúgy nem egy rossz nyomtató csak el kell vele egy kicsit játszani vele mire rendesen összeáll.

0bn8uxmw

Angol nyelven minden elterjedtebb nyomtató típus elérhető számos verzióban, youtube-on videókkal, pdf-es összeszerelési és beállítási útmutatókkal. A firmware kérdésköre lehet a problémásabb de ha az ember nem egyedi gépet készít akkor nem kell vele sokat foglalkozni a kiválasztott géphez ott lesz az előre beállított Firmware is amit csak be kell tölteni az Arduino-ba, de egyszer ajánlott neki ülni ha más nem google fordítóval és el kell olvasni a megjegyzéseket a configuration.h-ban és RepRap-os M kódokat átnézni utána már bátrabban matathat benne az ember.
;Ha mégis probléma lenne segítünk.
;
;Az mondjuk megoldható lenne, hogy a Hunbay-es FTP-re felrakni pár nyomtató komplett tervét, FW-ét, szeletelő(Slicer, Cura, Kiss)  és vezérlőprogramot(Pronterface, Repetier) hozzá de egyszerűbb lenne csak a linkeket megadni és akkor mindíg a legfrissebbet lehetne letölteni.