Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

80n6rakth

jobb lesz nekem az alu... 3 méretben külön lehet majd kapcsolni a fűtést, így legalább el tudom választani őket egymástól, hogy ne szökjön el a hő a fűtetlen részekre.

ezsolt74

A Kapton szalag samponos vizes felhelyezése tökéletesen sikerűlt. Így már simán egymás mellé lehet rakni a csíkokat.
;A lényeg hogy ki kell préselni alóla a vizet majd az asztalt felfűteni 100 fokra, ekkor elpárolog alóla a víz , majd a még  felpöndörödő végeket le kell simítani hogy rendesen hozzátapadjon az üveglaphoz.
;A maszkoló szalagot ki fogom próbálni én is, mert jóval olcsóbb lenne mint a drága Kapton szalag,  a felrakása is egyszerűbb lenne,és nem zavarna ha nyomtatás után a nyomtatott tárgyal együtt az is feljönne.
;

ezsolt74

Nincs valakinek eladó Nema 17-es léptetőmotorja ?  
;1,7A-es kellene a Kossel-hez.
;Még néhány dolgot be kell szereznem hozzá.(GT2-es szíj, fogazott görgő, gömbfejek, szénszál vagy alu cső, fűthető lap , végállás kapcsolók).

keri

Szénszálas csövet modellező boltokban lehet kapni. Pl. zenn.hu vagy modellhungaria.hu

rbbhbyvfs

ebay? sajna itthonról minden drágább...

0bn8uxmw

ALU csövet adok neked, katonai rádió antennából van jó vastag oldalfalal simán merevebb mint az ugyanolyan vastag szénszál cső amit vettem modellboltban. Gömbfejnek pedig szerintem ne vegyél traxxas-t inkább valami mást nekem ez van és nem kottyan 6db 1500Ft : http://www.modellhungaria.hu/gombfej-2457-imbusz-hosszu-p-1970.html&" TARGET=_fnew>;Gömbfej: MP 2457 M3;

KBalázs

@ nyiszi árult négy egyforma 1.7A-est par napja, illetve sokféle nema17-est (2500/db). De azokat már eladta. Figyeld az adokveszekeben hátha lesz neki még.

keri

Szénszál rugalmassági modulusa a duplája az alunak, fajsúlya ~fele, szakítószilárdsága kb 10*-ese.  
;
;Szóval minden szempontból jobb a karbon, csak árban nem. 1 méter 12mm-es cső 1mm falvastagsággal ~6-7000forint.

keri

Mondjuk vékonyabb csövek olcsóbbak.
;

KBalázs

[#merges2] Mennyi? Atyám! Üvegszálas poliészter nem létezik ilyen csôként? Az bizonyára filléres volna, csak az meg lehet hajlik.

keri

Természetesen van az is. Az lényegesen olcsóbb.
;Szénszál, főleg a szövött rostú nagyon drága. A sima kötegelt/laminált csövek abból is olcsóbbak. Ugye ezekben hosszában megy minden szál, ami húzásra és tolásra nagyon merevvé teszi, de hajlításra viszonylag könnyen megroppan, a nádhoz hasonlóan.
;
;De amúgy modellező anyagok mind túl vannak árazva, főleg az ilyen dolgok amit nem lehet megkapni iparcikkboltokban....de mondjuk vannak is spéci cuccok, és általában kis mennyiségben kell.
;
;Én a helikopterem farokcsövét cseréltem aluról karbonra, onnan tudom az árat :) 0,5mm-es húzott alu volt, ami elgörbült attól hogy hirtelen indítottam a főrotort, és megrántota. A karobon 1mm-es súlya ugyan akkora, de olyan erős, hogy a főrotor kettétört rajta, viszont a csőről csak a festéket kellet letörölgetni :D

keri

AZ üveg rugalmassági modulusa kicsivel több mint az alué, és kicsivel alacsonyabb a fajsúlya, szóval ha nem is akkora a különbség mint a karbonhoz képest, de azért van némi előnye.

0bn8uxmw

Igen ennyi lenne kb. a rendes karbon rúd, de simán nem éri meg az árát az ALU csővel szemben, még meg lehet nézni a Decathlon-ban is ahol az íjak vannk van vessző is azok között van szénszálas is ha jól tudom. Valaki ha arrafele jár megnézhetné, hogyért mérik mert néztem annó de ára már nincs meg fejből.

keri

Na mindenesetre, természetesen tökéletes a célra az alu is, csak súlycsökkentés miatt lehet érdemes karbont használni.

keri

1-2 ezer forint, de az a vastagság a modellboltokban is kb. ugyan ott van.
;A karbon tényleg ilyen drága, nem CSAK a kereskedő akar lehúzni :D
;
;Pl. noviánál a karbonszövet négyzetmétere (160gramm) 8000 forint fölött van áfával együtt. Igaz ebből kijön bár cső anyaga, de a karbonnal dolgozni is nagyon nehéz, nem nagyon lehet automatizálni.