Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Ez a nagyobb Kossel lesz mert a rövid 2020-as alu profilok nem 240mm hanem 300mm hosszúak.
;Viszont akkor a magasságát közel 10 cm rel meg tudom emelni a hosszabb lineáris sín miatt.
;Nem 600mm hanem 700mm hosszút kell belőle rendelnem.

ezsolt74

Ez a nagyobb Kossel lesz mert a rövid 2020-as alu profilok nem 240mm hanem 300mm hosszúak.
;Viszont akkor a magasságát közel 10 cm rel meg tudom emelni a hosszabb lineáris sín miatt.
;Nem 600mm hanem 700mm hosszút kell belőle rendelnem.

ezsolt74

Bocs de kétszer küldte el a telefonom ,pedig csak egyszer nyomtam rá a küldésre.

ezsolt74

Neked az Abexa.hu-tól mennyi idő múlva válaszoltak az aluprofil árajánlat kérésre ?
;Én vasárnap este írtam nekik de még mindig semmi választ nem kaptam.
;Azért elkezdem kinyomtatni az összes alkatrészt, csak jön tőlük elöbb utóbb válasz, és meg tudom rendelni tőlük.

hyuekyh7a

Ki mivel oldja meg, hogy az első réteg leragadjon?
;Én sokat bosszankodtam miatta, ma reggel erős felindultságomba kimentem a műhelybe és vizesen felcsiszoltam az üveg lapot nagyon szuper lett most már nem kell hajlakk meg mindenféle varázslat.

rbbhbyvfs

Aznap megjött, gondolom el vannak foglalva valami nagyobb melóval, ezért a csúszás, de telefonálj rájuk, nekem a 20x20-as 2050.- + Áfa volt métere méretre vágással együtt. A mini kossel pont kijön a 4m-es szálból. + saját futár, így volt 12.510.- brutto összesen.

rbbhbyvfs

Kapton szalag?  
;Valaki próbálkozott már matt üveggel, de nem vált be. Nekem a feldurvított vastag hajlakk réteg működött még úgy, ahogy :)
;Ekkora különbség lenne a mart és a csiszolt felület között ? Ellenben lehet ha elkoszolódik, akkor már nem fog tapadni ? Vagy éppen ellenkezőleg, hogy jobb lesz, ha megtapad a nyomat anyaga a röcskökben?

hyuekyh7a

Ki fog derülni hamarosan.

ezsolt74

A legjobb a Kapton szalag.
;A felcsiszolt üveggel csak az lehet a gond ,ha a fej nincs pontosan beszintezve és a fúvóka hozzáér akkor az meg fog sérülni.
;Most olvastam hogy a Kapton szalagot a legegyszerűbben samponos vízzel lehet felrakni,mert akkor nem ragad,és könnyen egymás mellé lehet igazítani a méretre vágott csíkokat, majd egy gumilappal vagy egy bankkártyával a vizet ki kell alóla nyomni.
;Utána az asztalt fel kell fűteni 100 fokra hogy a maradék víz is eltávozzon.
;Én eddig sokat szenvedtem vele,sokszor vissza kellett szedni mikor rosszul ragadt le.

rbbhbyvfs

Ezt én is olvastam, de még nem csináltam. Hogyan párolog el a víz a kapton szalag alól? Ez nekem kicsit fura, a szappanról nem beszélve. Addig értem, hogy könnyebb felhelyezni, mert nem tapad, de utána mi lesz a vízzel/szappannal hová tűnik?

hyuekyh7a

Na igen de annak a felülete is fényes, arra kell még a lakk?

ezsolt74

Az ablakokra is samponos vízzel rakják fel a fóliákat, az alól is valahogy kijön a víz.

ezsolt74

A Kapton szalag fényes felületű, de annyira ragad rá az ABS és a PLA is hogy sokszor alig lehet leszedni róla a kinyomtatott tárgyakat.

hyuekyh7a

Hm... nem tudom nekem nem ragadt rá, amit kaptam a nyomtatóval a PLA.

ezsolt74

Acetonnal elötte át kell törölni.
;A Müllerben lehet lapni acetont, az acetonos körömlakk lemosó NEM!!! jó csak a tiszta aceton.