Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Olvassál itt vissza az előzményekben és a linkeket nézegesd meg, akkor átlátod majd mik vannak, mihez miylen programokat lehet hazsnálni, telepítsd fel, nézegesd meg.

KBalázs

Tényleg olvass vissza! A MACH3 az utolsó utáni, amivel 3D nyomtatni fogsz. Ezeknek a nyomtatóknak ugyanúgy meg van a &"spéci szoftverük&" mint a CNC megmunkáláshoz a MACH3. És az ehhez való cél elektronikájuk is (tehát nem kell építened hôfokszabályozást). És hogy még könnyebb legyen az életed, az irányító szoftverekbe bele van építve a G-kód generáló is (minimum 2 féle).

3vv2btrhv

http://www.instructables.com/id/3D-printed-CNC-mill/&" TARGET=_fnew>;Nyomtatott CNC;
;http://cdn.instructables.com/F6P/10PJ/HW4OICRT/F6P10PJHW4OICRT.MEDIUM.jpg&" border=0>;

keri

Ez egy egészen okosan kialakított szerkezet.
;

keri

Éppenséggel használhat Mach3-at, volt rá itt sikeres kísérlet, csak ugye 10 órára nem fogja otthagyni az ember, amikor elég olcsón lehet kapni stabil, gyors, és kompakt vezérlő elektronikát.

keri

Nem neked kell kiszámolni. Azt a vezérlő elektronika konfigjában tudod beállítani hogy milyen legyen a gép. Neked nem kell túl sokat azzal foglalkozni hogy a deltának vagy egy coreXY mechanikának nem derékszögű coordináták alapján megy a vezérlése.
;
;De ha mégis a MACH-ban is van tengelyekre függvény megadási lehetőség, tehát továbbra is csak XYZ koordinátákat kell megadni a G kódban.

ezsolt74

Egy kimondottan ehhez való vezérlő elektronika kompletten lcd kijelzővel 13-15000ft. (RAMPS1.4 kit azt hiszem 45$ ért láttam vagy RAMPS 1.57 kit 56$ -ért már lehet venni.)
;Igaz kínából kell megrendelni.

80n6rakth

Ramps-el volt már valakinek negatív tapasztalata? füstölt már el, vagy ilyesmi?

ezsolt74

Sajnos az ABS szálam alkalmatlan nagyobb nyomatok készítésére(SZÉTESETT.)
;Akkor marad a PLA, az legalább nem fog szétesni.

ezsolt74

A sebesség 50mm/sec a többit nem tudom  Vernyul segített a beállításban.

KBalázs

Nem írtam hogy lehetetlen, csak hogy nem az a jó út (ha [#lama]-ként sikerélményt is szeretne).  
;És a Te extrudered olvaszt már, vagy még a lendületre vár?

smalla

Hát a 10A a fűthető asztalnak elég határeset, nekem egyszer leolvadt a csatlakozo, hiába ment bele két 1,5mm2-es kábel. Valahogy nem volt jó az érintkezés. Me a kínai FETeket cserélni kellett, elhullottak 4-5 hónap alatt. Meg a biztosíték is volt, hogy kiment.

ezsolt74

Az 1.57-es RAMPS-nak jobbak a csatlakozói(simán csak csavarral lehet rögzíteni az asztal és a fej fütő vezetékeit .)
;Viszont maga a nyák több mint kétszer akkora méretű  mint az 1.4-es RAMPS nyák-ja ,ezért sok nyomtatóba nem biztos hogy beférne.

80n6rakth

nem próbáltad relével kapcsolni az asztalt? én most csinálok egy nagyobb gépet makerbot elektronikával, de ahhoz is relét akarok rakni, mert max területen már lesz egy kis hőhatás. Gondolom sokkal nagyobb motorokat sem lehetne rábízni, mint a gyári? mondjuk valamilyen Nema 23-ast?

ezsolt74

Azt lehetne hogy az asztal fűtését egy kicsit visszavenni 70-80%ra , igaz hogy lassabban fűtené fel ,de nem is terhelné meg az elektronikát annyira, 80-90W bőven elég lenne, nem hiszem hogy mindenképp kell a 120W, pláne a PLA-hoz ahol csak 60-70 C° az asztal hőmérséklete.