Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Pedig itt valami mechanikai nyűg lesz, kb 5mm-enként ismétlődnek a lépcsők, nem neked volt ez korábban is a probléma? Valaki már írt hasonló problémáról korábban. A Z kuplungjai nem kóvályognak vagy az orsó?

0bn8uxmw

Ez csak akkor lényeg ha olyan vezérlőd van amiben integráltak a motorvezérlők (pl. Rambo board ahogy írja is) és akkor szoftveresen tudja állítani a mikrolépést és a motoráramot. Mivel neked Ramps-ed van maradnak a jumperek meg a poticsavargatás de cserébe ha meghal valamelyik vezérlő akkor nem kell elmélyülnöd az SMD alaktrészek forrasztásának rejtelmeiben.

z4ejygu7v

Tisztelt fórumtársak!
;
;A 3D nyomtatás előfeltétele a tárgy lefényképezése.
;A probléma akkor keletkezik amikor szeretnénk egyenletes sorozat felvételt késziteni ,szabályozott formában, lehetőleg automata üzemmódban.
;Erre kinálok megoldást.
;A mach3 erre alkalmas.
;Olyan mechanikát szerkesztettem, ami gömb szerü felületen határozott mérettel léptetve ,sorozat felvételt készit.
;Az összefüzött képek alkalmasak a további feldolgozásra.
;Ezzel a módszerrel olcsó 3D leképzést lehet megvalósitani.
;A témában segitő ötleteket várok.
;Aki AGI software ben jártas szivesen venném a jelenkezését.

KBalázs

&"3D leképezésre&" van egy másik, témába vágóbb topic.  
;http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1135890261&" TARGET=_fnew>; Digitalizálás;

LittleSV

Köszi az ötleteket.
;Volt anno egy casio számológépes órám, ott úgy tűnt egy anyagból van a szám billentyű az órával is.
;Ilyen &"vízálló&" karóra dobozra lenne szükségem, így a külön XXLes méretű nyomógomb, külön fólia ragasztással, nyákos vagy egyéb két/több részből álló megoldás nem alkalmazható.

0bn8uxmw

Igen a digitlazálás topic ennek témának a helye.
;Ezt a blog bejegyzést olvasd el kérlek a témában: http://wedidstuff.heavyimage.com/index.php/2013/07/12/open-source-photogrammetry-workflow/&" TARGET=_fnew>;Open Source Photogrammetry: Ditching 123D Catch;
;Nagyon érthetően le van írva mit miért,hogyan és kipróbálhatod a VisualFSM-el az instukciókat követve mit is tudna a géped.

wa76ftbim

Elvileg az orsóval nincs probléma szépen központosan fut. A kuplungok műanyag csövek gyors kötözővel rögzítve a motorra is meg a menetes szárra is. Elvileg nem csúsznak meg. Már akartam venni rendes kuplungot de még nem találtam itt fórumon.

rbbhbyvfs

Esetleg a műanyag csövek nem lehet, hogy összenyomódnak, mivel rugalmasak? A motor tengelyének a vége összeér a menetes szárral?
;A másik, hogy a motor tengelye tud rugózni befelé, mivel egy rugós alátét feszíti elő a talpán. Én amikor átkötöttem megcseréltem kapásból, most csak kifelé tud rugózni, befelé stabilan áll, csak kifelé lehet húzni, de itt ilyen irányú erők nincsenek. Ha szétszeded vigyázz, hogy a forgórész ne csússzon ki a motorból, mert elveszti (csökken) a mágnesességét.

wa76ftbim

A menetes szár összeér a motor tengelyével, ebből arra következtetek, hogy a teljes X tengely és minden felszerelése súlyával ezt elő is feszíti folyamatosan. Mint ahogy az anyacsavarokat a menetes száron. Kicsit feszítettem a szíjakon is, még nem vesztett lépést. Most folyamatosan változtatgatom a beállításokat a Repetierben. Most talán mintha egy fokkal jobb lenne. 30mm/s nyomtatva 50% kitöltés  a flowrate pedig fel van véve 115%-ra úgy hogy 2.97mm-re van állítva a szál átmérője és mellette le van véve 95%-ra az átmérő. Most kicsit érdekes, hogy egyik helyen csökkentem a másikon meg növelem, de ki kell kísérleteznem... Már megvettem a rozsdamentes menetes szárakat a Z tengelyre ha így sem lesz sokkal jobb akkor kicserélem.

000000000

rbbhbyvfs

Elég jól néz ki !
;A gépről nem lehetne képeket kérni, a részletekről.... az lenne a lényeg, eléggé szégyenlősek voltak a sajtófotók. köszönöm !

3vv2btrhv

http://www.meccatronicore.it/sliders/leonardo&" TARGET=_fnew>;Drága Leonárdo;
;http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/10/MeccatroniCore-3d-printing.jpg&" border=0>;

000000000

a gép is az :) nagyon &"diszkrét&", még akkor is, ha belenézel. Később rakok fel párat.

3vv2btrhv