Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most találtam egy akkutöltőt, ami csúcsban felmegy vagy 20 V köré, és pufferkondit nem téve, csak úgy a lüktető egyenáramot adom most neki, de így kb. vagy 17V-ot kap most így a fűtőszál totálba, az szerintem elég lesz, mindjárt kiderül. Akkor megoldva ez a része kb. ha megy így. Lehet dugni bele valami szálat meg tekertetni kifele a kis lyukán.

s7manbs8

Hopp, fel is ment 230-ra, na hirtelen, elég gyorsan is, na ez így fasza lesz. Első sikerélmény.

keri

Tényleg. Lehet  Rasberry-vel is 3D nyomtató vezérlést csinálni? Van szoftver meg illesztő panel hozzá? Nézegetem a google barátomat, de mindig csak a 3D nyomtatott rasberry házakat dobja fel.

rbbhbyvfs

Félre érted, a host-ot tudja helyettesíteni, tehát a pronterfacet, Repetier host-ot, etc
;Egy webes felületen tudod a nyomtatást indítani/ellenőrizni menet közben, stb nem kell hozzá PC. Tud webcam-et is kezelni.

0bn8uxmw

Még nem láttam Rasberry-s nyomtatót rendes léptetővezérléssel, viszont Beaglbone-hoz van minden, 3d nyomtatóhoz való cape-el(pl.: CRamps), bár árban többszöröse egy arduino/ramps párosnak, de a lehetőségei is sokkal komolyabbak (Linux CNC, érintőkijelzővel stb.)

t5kzsyyvh

http://octoprint.org&" TARGET=_fnew>;octoprint; ?

keri

Nem a lehetőségekkel van a gondom, hanem azzal hogy van egy RasPi a fiókban amit semmire nem használok :D
;A BeagleBone-nak vannak pontos időzítést előállító IO perifériái, a RasPi-nek nincs. Tudom én azt hogy ezért nem is szokták használni CNC-s projekthez. De a RasPi-hez is lehet tenni olcsó perifériát amivel már tudja. Az hogy monitort, billentyűzetet, egeret tudok rádugni, az már csak kényelmi dolog.

keri

[#eljen]
;Jónak tűnik és direkt úgy magyaráz, hogy az idióták (mint én) is megértse :D

keri

Jah...ehez is kell egy RAMPS, akkor mindegy. Jó nekem az SD kártyás nyomtatás, nem kell webkamera meg wifi elérés.

3vv2btrhv

ezsolt74

Ha valakinek elhajlott az iphone 6 telefonja ,akkor már tud nyomtatni hozzá hajlított tokot is. :-)
;
;http://www.thingiverse.com/thing:478198

0bn8uxmw

Fölösleges modell, ABS-ból nyomva a rendes egyenes tokot és megfelelő végén hűtve máris ilyen formát ad [#vigyor3][#nyes]

vjanos

Az elv tetszik.
;
;De könyörgöm, ilyen videót kitenni, hogy a lent maradó kapcsoló rögtön le is túrja a nyomatot... [#falbav]

rbbhbyvfs

Sikerült az Octoprintet működésre bírnom a Centos-on ! Jópofa :)
;Bár gyakorlatilag csak annyira hasznos, hogy egybe van integrálva ami nekem eddig külön, de megvolt.
;Már csak a tárgyasztal cserét kellene megoldani valahogy vagy az elkészült nyomatot leszedni távirányítással... :)