Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Én is mosolyogtam rajta, de a másik hibája, hogy a Z sokkal lassabb, ez visszafogja a sebességet ilyen nagy asztal dőlésnél. A derékszögekkel meg mi a helyzet? De ez csak demo, nem kell komolyan venni :)  
;Eleve nem tudja a fejnél feljebb tolni a mikrokapcsolót így bele fog akadni mindenbe?
;Jó elgondolás, csak hát a kivitelezés...

vjanos

Meg kellett már nézzem mi az a Centos... :D
;Azt hittem valami kishardver mint a málna vagy a kutyacsont.

0bn8uxmw

A makerbot-nak még a kezdetekkor volt ilyen Automated Build Platform-ja kapton szalag volt végtelenítve itt a videó: http://blip.tv/makerbot/makerbot-automated-build-platform-4134563&" TARGET=_fnew>;Automated Build Platform; szerintem simán működne ma is kicsit &"modernizálva&"

keri

Nyomtass egy robotkart a célra :)

rbbhbyvfs

Vagy Peltier elemes hűtést és magától leugrik :)

ec5rztj6f

Hi!
;
;Van a Kossel mininek egy hasonló változata Rostock mini Pro névre hallgat.
;Gondolkozok ennek az építésén, ne Kossel legyen már mindenkinek :)
;Az az egyetlen gondom vele, vagyis kikérném tapasztaltabb építők tanácsát, hogy azok a függőleges köszörült átmérős szánok(összesen 6db) elég merevséget adnak-e a gépnek?! Fognak-e ugyan engedni a nyomtatás folyamán?
;Itt egy link a gépről:
;http://www.thingiverse.com/thing:318971

0bn8uxmw

Nekem ugyebár Rostock van azaz fajtája első példánya és válasz NEM, nem hiába raktam körbere bútorlappal a 8-as tengely nem túl nyerő és 12-es tengely allatt nem hiszem, h masszív lenne magában de a rudak közzé rakhatsz aluprofilt is mondjuk az is megteszi de akkor olyan meg már mint a egy kossel....

ezsolt74

A kossel-t érdemes mágnesesre átalakítani?
;Azért jó a mágneses ,hogy soha ne lötyögjön egy csuklópont se?

ec5rztj6f

Köszi a tanácsot!
;A bútorlap nem rossz, pláne ha abs-t is nyomtatna az ember.
;Még gondolkodom rajta mi légyen, mondjuk plexivel körbevonni, aztá ugy csak merevebb valamivel.

keri

Az túl egyszerű :)
;Ha eljutok a 3D nyomtatóig, én tuti egy biomimetikus robotkart fogok nyomtatni, saját kezem másolatáról :D
;Most már csak egy CT scan kell a kezemről :)

keri

Hunka Tibi szereti, én nem hiszek a mágneses megoldásban. Az előfeszítés csak akkora lehet mint a mágnes ereje ami korlátozott. Célszerűbb jó minőségű gömbcsuklókat használni és az sem kotyogósodik ki soha. Vagy ha magad nyomtatod az alkatrészeket és azért kotyog, akkor rugós, esetleg gumi előfeszítés egyszerűbb is.

000000000

Én ki fogom próbálni. Holnap meglesz a CraftBot (!!!), aztán elkezdek egy Cherry Pi 2 -t.

0bn8uxmw

Arra kiváncsi leszek majd tegyél fel képet meg gyakorlati tapasztalara is kíváncsi lennék. Megkérdezhetnéd, hogy az EB-sek mikorra várhatják az átvételt..szeretném megkaparintani végre.

000000000

Az Arduino is kijön a saját 3D nyomtatójával:
;
;blog.arduino.cc/2014/09/30/arduino-materia-101/?utm_content=buffer857c7&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer