Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Javaslat még:
;Libus megnéznéd Kenikolnak, hogy a firmwaredben milyen gyorsulási értékeid vannak és mennyi a yerk?
;Kenikol változik valami, ha lassban nyomtatsz mondjuk 25mm/s-on? (A jelenlegi Cura beállításaidnál ne feltjsd el a külső falat is átírni a mostani 50 mm/s-ről)
;

rbbhbyvfs

http://kepfeltoltes.hu/view/140926/EEPROM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;EEPROM Prusa;
;Én repetiert használok mind fw, mind hostnak.
;Szerintem én jóval lassaban nyomtatok....

rbbhbyvfs

0bn8uxmw

Köszi, igen elég &"nagypapás&" [#vigyor3] de ha igy szépen nyomtat akkor tökéletes.
;Pl.: nállad 400 mm/s2 a gyorsulás nállam pl. 9000 mm/s2, A jerk 10 nállam 20 mm/s (ez amúgy az, hogy mekkora sebességkülönbséget tud gyorsítás nélkül &"megugrani&" pl. amikor derékszöget (sarkot) nyomtat).
;

rbbhbyvfs

Annó problémáim voltak a lépésvesztéssel, ezért lett viszavéve minden, de mint kiderült nem ez volt a baj. Lehetne feljebb venni, de nem véletlenül készül a kossel mini....
;No meg neked sem prusád van, szóval almát a körtével, ejj...

0bn8uxmw

Csodálatos [#worship] gratula.
;
;A szíjak feszítését, hogy oldották meg? a csapágy fix ahogy látom, a motornál lehet feszíteni? mert a kocsikon is csak rögzítést látok.
;Amúgy a szíjra rakj ilyet majd az asszony 3 ruhacsipesze bánja majd de sok rezgést csillapít:  
;http://3dprinter.my/abante/resources/image/18/80/a.gif&" border=0>;

0bn8uxmw

Nem is összehasonlítás miatt írtam, csak hogy lássák a különbséget a kedves olvasók, amúgy egy jó Prusa is hozza egy delta ezen értékeinek 75%-át kb.
;

0bn8uxmw

Amúgy ha kell van piros kábelharisnyám a fej kábeleidnek elvezetni, olyan szinű kb. mint a nyomatások. Nekem is hasonlóban futnak a kábelek bár az még annó PC moddingból maradt ki.

s7manbs8

Kösz, szigetelésnek vágtam ilyen kis gyűrűt, az valamit segített, nem megy át annyi meleg, csak a csavaron keresztül tud, az meg vas anyag és nem vezeti annyira a hőt szerencsére. Akkor tekerek 2 réteget, meglátom mennyivel lesz tőle melegeb.

ezsolt74

És mennyiből jön ki egy minikossel?

rbbhbyvfs

Aluprofil, postával együtt : 12e
;Nyomtatott alkatrészek, prusával nyomtatva : 2-3e, ebayen : 7-10e
;Elektronika, ramps Mega board, driverek : 9-10e
;Léptetők : 500-3500/db
;Lineárok : 30cm-es, fórumról : 8e (de 40centis kellene, így kisebb a függőleges mozgástartomány)
;Extruder, ebay, E3v6 koppintás : 10e
;Kerek fűtőlap : 6e
;Csavarkészlet, ebay :6e
;Carbon szárak + gömfejek : 7e
;És kell még egy méretrevágott üveglap, kapton szalag no meg alapanyag a nyomtatásnak.  
;
;Azaz optimálisan és a kompromisszumot elfogadva 62e forint minimum. PC táp mindenkinél akad otthon, azt nem számoltam.

rbbhbyvfs

Es kimaradt a bordaskerek + szij : 6e
;Peremes csapagyak : 4e
;Valamint az extruder csavarja + csapagy : 3e

ezsolt74

Mekkora a legnagyobb nyomtatható terület?
;Mert a kerek fűtőlapból láttam 17cm,20cm,26 cm-est.
;Vagy felrakod a 22cm-es négyszögletest?

rbbhbyvfs

170x150 kb. a 30 centis sinekkel.
;és 170-es a fűtőlap is.
;De a frame mérete változtatható, így módosul a printabel area.
;
;http://reprap.org/wiki/Kossel

rbbhbyvfs

Köszönöm, van feketém, majd ha már ez lesz a legkisebb bajom vele, akkor lehet megkereslek.
;Egyenlőre a kotyogós Traxxas-al kell kezdeni valamit, lehet csak előfeszítem rugóval vagy gumival, kalapácsos megoldás most nem annyira szimpatikus.
;Várom az asztal fűtést és jöhetnek is a tesztek...
;