Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Hol lehet bekapcsolni a hűtést szoftveresen?
;Hiába állítom, nem indul el.
;
;A ventilátor D9-re kötve, a Curában kipipálva, mégsem megy.

Devecz Miklós

Visszaszivtam..
;Fordított polarítással nem is fog menni.
;Most már jó.

wa76ftbim

Ismét egy kis update a szál átmérő problémához. Ma visszavittem a szálat a Herz-hez készségesen segítettek és kicserélték, ámbár töredelmesen bevallották, hogy ez a másik tekercs is kissé kívül esik a tolerancián de ez még elfogadható. Lement az első nyomat. Most jól nyomtat és szépen is néz ki.
;
;Valamint megjött az LCD kijelzőm is hamarosan az is beüzemelhető lesz :) 12864 LCD

z4ejygu7v

A Leonar3do magyar térgrafikai software alkalmas képek sorozatából álló 3D grafikára, és 3D nyomtatásra. Érdemes megnézni!

000000000

Szia,
;
;Early bird, vagy VIP?

0bn8uxmw

Korai madárka, nem akartam, hogy ez enyémenen tanulják ki az összeszerelést [#wink]

0bn8uxmw

http://www.businessinsider.com/3d-printed-car-2014-9&" TARGET=_fnew>;3D nyomtatott autó;
;
;Bullshit, persze mert a lényeg fémből van itt is, de sok felvétel van a gépről ami nyomja, a fejnél az a kis pattogó izé mi lehet? Olyan mintha egy varrógép lene és azzal varná be a szénszélat a nyomatba....ötlet?

KBalázs

Szerintem amikor ez a fekete anyag kikeményedik, annyira kemény lesz, hogy ha egy kiálló szálmaradvány ott maradna, akkor az sérülést okozna a nyomtató fejben, vagy a nyomatban, ezért ameddig meleg és képlékeny, ellapogatja névleges magasságra. Ez csak az én tippem.

rbbhbyvfs

Vagy mivel granulátumból dolgozik, egy dugattyú + szeleprendszer segítségével szívja be/nyomja ki az olvadt anyagot?

ncw4w5nca

Nekem úgy tűnik hogy nem elég képlékeny az anyag amit nyomtat, valószínű a karbonszál miatt, és azért kell simítani.  Amikor átáll az új helyre akkor nem húz szálat, a 45-ödik másodpercnél jól látható az anyag állaga.
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/09/16/ESA40NBWXH.jpg&" border=0>;

000000000

remélem alaptalan az előítéleted :D (ezt mint lelkes vip gépre váró mondom) - egyébként az az álláspont részükről,  hogy az elsők se legyenek hátrányos helyzetben, gondolok itt az új energialáncra pl.

0bn8uxmw

Nem lesz probléma szerintem, van most idejük eljátszani velük amig sikerül a csomagolást beszerezni hozzájuk.(aki nem követi a projektet, elkészült az első 100 db nyomtató de nincsen hozzá doboz és szivacs amiben szálítható lenne, mert a csomagolóanyga gyártó cégénél kicsit félrenéztek valamit)
;A tiéd még nincsen kész amúgy? Azt mondták, hogy személyesen átvehető ha nem kell a csomagolás.

0bn8uxmw

Igen megnézve a videót még párszor olyan mintha az a lap simítaná az anyagot, még két kábel is megy bele gondolom fűtik is. Azt olvastam kb. 20% szénszál van az ABS-hez keverve.
;Amúgy meg a végén fogták az egészet és berakták egy CNC-be simítani:
;https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/A074B05DED1121254195966730240_2a149417b90.5.1.10376894892292876076.mp4?versionId=oVevuNca740UOYya_cnYpA7YdUn9_mXp&" TARGET=_fnew>;Video;

vjanos

Vicces ez a mini döngölőbéka a fejen :)

000000000

Szerintem se. Sikerült eltörnöm a kezem két hete, így most nem tudok érte menni/autót vezetni. Nem csak átvenni szeretném, hanem egy kicsit szétnézni náluk :), így még várat magára a dolog. Sanszos a jövőhét egyébként.