Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Vernyul , irtam egy fontos emailt !!  
;

3vv2btrhv

Szénszál technológiánál  a nyomás mértéke a legfontosabb tényező , nem simít , hanem préseli .

ncw4w5nca

Egy lágy anyagot nem tudsz préselni, csak zárt térben. Inkább egyenletes terítés ami végső soron simítás [#vigyor2]

000000000

Nem tudom, hogy ez volt-e már, de ha még nem:
;
;A Dremel beszállt a 3D nyomtató biznizbe:
;3D Idea Builder
;
;http://www.dremelnewsroom.com/epks/Dremel3DIdeaBuilder/index.html
;
;Javasolt kisker ár: 999 USD
;
;

keri

Az nem is rossz.
;
;Persze ennyiért lehet kapni egész jó nyomtatókat most is, de ha egy komoly múltú cég is beszáll akkor a kezelőfelületek, megoldások, használhatóság, felhasználó barát megoldások erőteljesebben fejlesztésre kerülnek, amit aztán mi vagy átültethetünk a hobbysták gyakorlatába, vagy annyira lenyomja az árakat a rohamos terjedésük, hogy akár meg is tudjuk venni :)

000000000

előbb, vagy utóbb kapod a kenyér mellé a teszkóba

3vv2btrhv

0cn2fmkgp

Sziasztok!
;
;Egy ideje nagyon el kezdett érdekelni a 3d nyomtató otthoni megépítése. Eddig külföldi oldalakon láttam csak erről információt. Itthon még nem igazán van elterjedve az ilyesmi. Szeretnék egyet én is építeni, de nem igazán tudom hogyan álljak neki. Ebben lenne szükségem a ti személyes tapasztalatotokra, ha van, hogy hogyan álljak neki? Elsősorban valami nagyobb munka  terűt pl: 400x400x400. szeretnék. :-)

ezsolt74

Egy akkora tárgyat akár több hétig nyomtatná.

0bn8uxmw

Szia,
;
;Szerintem, ha elolvasod ebben a topikban az idei bejegyzéseket tisztább lesz a kép.
;Szokásos kérdés, hogy mennyit szánsz a projektre és milyen eszközeid/kézségeid vannak hozzá? Esztergálás, marás stb.
;Leggyorsabban mondjuk ALU profilokból tudsz építeni vázat 30x30-as javalott már ekkora mérethez minimum de a 40x40-es sem sok. Ezt méretre végva is megveheted a hozzá szükséges anyákkal és sarok elemekkel, de árban nem lesz kevés de nem is annyira vészes (20-30e kb.).
;Az elektronika megvan mostmár hozzá kb. 20e-ből.
;Kell még egy nyomtatófej 10-15e-ért kb. szálmozgató motorral.
;És ami a legtöbb gondolkodást és olvasást fogja okozni a mechanika, szerintem H-bot vagy corexy amit érdemes megépíteni, jelenleg(de inkább a corexy) Ehez majd kellenek lineáris csapágyak vagy sínek, szíjak, orsó és léptetőmotorok.
;
;Én viszont azt javasolnám, hogy első körben vegyél egy 3d nyomtató kit-et mondjuk kínából (125e kb.) és nézd meg, hogy a technológia mit tud jelenleg, és ez az elképzeléseiddel, elvárásaiddal mennyire eggyezik.
;Utánna megépítheted a saját nyomtatódat, az alkatrészei prototipusát pedig kinyomod a printerrel hozzá. De ha tartós gépet akarsz nem hagysz benne nyomtatott alkatrészt hanem megcsinálod ALU-búl amit csak lehet.
;Ha kész a géped akkor pedig eladod a régi nyomtatót annyiért mint vetted vagy max. kicsit buksz rajta. Erre még kb. 3/4 éved van utánna az olcsó printerek miatt nagyon nem éri majd meg otthon barkácsolni bármit is.
;
;
;
;
;
;
;
;

ec5rztj6f

Sziasztok!
;
;Eladó a Velleman nyomtatóm. Építeni szeretnék egy deltát, de előbb ennek sajnos mennie kell.
;http://www.jofogas.hu/heves/Velleman_k8200_3D_nyomtato_19050983.htm?ma=1

vjanos

Szép-szép, de a lényeg az ingyenes v elérhető árú 5 tengelyre kódot generáló szoftver lenne...
;
;De ahogy olvasom az ő szoftverük nagyrészt igéret. Gyakorlatban egy szkript a grasshopper nevű szkripthez, ami szintén egy félkész plugin a rhino3d-hez. :S

0cn2fmkgp

Köszönöm a segítséget! Találtam egy jó kis oldalt ahol sok sok gép építési terve megtalálható, vannak egészen jó kis tervek is.
;
;http://www.openbuilds.com/