Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Mint neked, Prusa i3, single frame, aluból.
;És én is Kossel minit építek :) Majd rakok fel képeket.

wa76ftbim

Köszi, az adatlapomon megvan az e-mail címem oda ha át tudod dobni a G-kódot azt megköszönöm. Hétvégén veszek új menetes szárat meg önzárós anyát ami tuti nem fog kotyogni. Az a tervem, hogy az önzárós anyát meghajtom párszor a menetes száron amíg már nem lesz önzáró de így tuti nem fog kotyogni.
;A fúvóka rendesen be van szorítva a helyére az nem mozog maximum az egész fej a hideg résznél fogva tudna mozogni az extruderben de az sem mozog.

rbbhbyvfs

És az X-Y irány ? Mert leginkább ott látom az elcsúszást. Az anya szerintem jó, az eleve elő van feszítve az X tengely + a fej + az extruder súlya által. Az önzáró csak szorulni fog, nekem rozsdamentes anyagból van, az talán picit jobb mint a sima. A barkácsbolti olyan volt, hogy inkább visszavittem és levásároltam....

wa76ftbim

X-Y irányban eddig nem volt gondom. Ha lazítok vagy feszítek a borsásszíjjakon akkor elkezd lépést veszteni a motor, ergó most klappol. Nem tudom mennyire kellene feszesnek lennie de azokkal eddig nem volt gond. 10 x 10mm-t lép ezekben az irányokban ha ennyit adok ki parancsban a pronterface-ben

rbbhbyvfs

Más nyomatok függőleges élei rendben vannak?
;

wa76ftbim

0bn8uxmw

Annál nem lesz probléma ha kerek/íves felületet nyomsz ott stimmelni fog szál, mert ugyanott hibázik az íves felületnél és nem látod a modellen, a 90fokos élnél viszont nagyon kijön ha probléma van és nálad van elég durván. Mégpedig szerintem a fejed nem stabil a vázon azért lesz csíkos a nyomat mert kicsit elmozdul/kileng és máshova tapad a szál, az is előfordulhat még hogy a szíjadhoz nem jó szíjkereket adtak és „kotyog” benne a fog  bár ez elég valószínűtlen és kisebb hibát eredményezne. Szerintem a X –tengelyed a lesz a ludas a dologban ott nincsen rendben valami, az extrudered a fejjel már elcsavarhatja a vázat.
;A 70mm/s, 15mm-es visszaszívásod rengeteg nálam a kb. 80cm-es tefloncsöves bowdenes megoldásnál is csak 70/10. Kizárt, hogy a te direkt fejed ennyit igényelne hacsaknem sokkal több anyag megy bele mint kellene de, ráadásként neked Wade extrudered van ami az áttétel miatt nem is szereti ennyire ezt a gyors oda vissza mozgatást.
;

rbbhbyvfs

Esetleg ha a motor tengelye lapolva van és kilazul a szorítócsavar, akkor az is lötyöghet, főleg ha a fogaskerék meg nem olyan.
;De ez is csak egy ötlet...
;
;Én még meggyanúsítanám a 3mm.es extrudert is, meg amit Vérnyúl mond, a nagy visszahúzás és a relatív nagy szálátmérő nem tűnik jó párosításnak. Amikor vissza hűzza 15mm-t az már a hideg zóna, aztán amikor visszalöki a forró fejbe, lehet kell neki egy kis idő, amig megolvad, újra átmelegszik, de addig anyaghiányos (vékonyabb) a szál, nem tapad hozzá, stb...
;
;Mindjárt küldöm a Gcode-ot, 20x20-as aluhoz való.

s7manbs8

Megjött a kapton szalagom azzal akkor tekerjem körbe többször a fejet és akkor jobban felmelegszik ? Olyían vékony kis valami ez élőbe még nem láttam ilyet.

rbbhbyvfs

Mint a cellux, segít valamit, kicsit szigetel, kicsit megtartja a drótokat és nem koszolja össze a fejet az esetleg felkunkorodó szál.

wa76ftbim

Köszi a segítséget srácok, a motorok tengelye nem lapolt teljesen kerek. A csavarok eddig stabilan tartották a bordáskerekeket. De ha visszaértem a géphez leellenőrzöm. A G-kodot köszönöm, az lenne még a kérdésem, hogy neked be van építve az a két darab kitámasztó elem mit hátulról kell bepattintani a keretbe? A visszahúzást lejebb veszem majd, jogos amit mondtok, ez sok lehet de akkor nem értem, hogy amikor nincs visszahúzás a modellben akkor is ilyen lesz a nyomat ettől nem függhet akkor.

0bn8uxmw

A szálvisszahúzáshoz: ez igaz is lehet csak számold bele, hogy három réteg a fal az Ő beállításaival és a belső falon kezdi nyomni kifele haladva tehát mire a külső látható falat nyomja már kétszer körberohanta a modelt tehát a visszaszívás okozta probléma már nem lehet jelentős/látványos.

0bn8uxmw

A motorok tengelyét lapold meg, sokkal üzembiztosabb lesz és csak pár perc kell hozzá, kiszerel-megreszel-beszerel.
;Igen a visszaszívás ez esetben nem annyira fontos(40/5 szerintem jó érték). De majd az i3 tulajok megmondják nálluk mi vált be kb.
;Azt nézd meg ha visszaértél a géphez, hogy a fejet megfogva és &"megcibálva&" milyen elhajlásokat tudsz előídézni.

rbbhbyvfs

Igazad lehet, de az a szétcsúszás elég randa.
;Az én Prusám is eléggé ingatag, a fejen tudok akár több mm-t is deformálni, de ha békén hagyom, nem rugdosom az asztalt és nem hajtom szét, akkor szépen nyomtat. Egy-egy ilyen kossel lábat emlékeim szerint 2-2.5 óra volt kinyomtatni.

0bn8uxmw

Két réteget tekerj körbe a fűtőblokkon, bár emlékeim szerint neked valami olyan fejed van amin van egy fém összekötő a fűtőblokk és a teteje között amin a venti is lakik oda sikerült már valami szigetelést eszközölnöd?