Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Sziasztok  
;
;Delta printer alkatrészeket kéne nyomtatni PLA-ból. Jelentkezőket a norbert.n.nemeth@gmail.com-ra várok.  
;Köszönöm

s7manbs8

Megpróbálom most majd kinyomozni, mi volt az oka tegnap, csak még előtte valamit csinálnom kell egy ideig. Az impulzus hosszra inkább jobb optót rakok elé, csak míg nem volt addig ideglenesen csináltam egy pótlékot ami kéznél volt, de elvileg van már bele valóm, csak valamelyik dobozból elő kell keresni, a végállást megnézem, olyan sok más oka nem kéne hogy legyen. A firmwareben elvileg a RAMPS1.4 lett kiválasztva aszerint van bekötve tehát azokon a vezetékeken kellene jönni a step-dir jeleknek.

Sys_m

Sziasztok,  
;az mitől lehet, hogy az ABS szálam (1,75mm) néhol törik mint a ropi, néhol meg nem, csak a hajlításnál kifehéredik (ez lenne a normális). Beöregedett bizonyos részeknél(ahol ropizik), vagy nem is ABS, stb., stb.
;
;Sys_m

s7manbs8

Az LPT csatimra a GND lábak nem voltak bekötve na ezért tuti nem kapott jelet a vezérlődoboz ... ezt most pótlom aztán próba ... :-) Egy hiba kilőve.

Sys_m

Vagy a &"ropi&" részeken érte egy kis kenőanyag, olaj. Az lehet a bűnös? Nem barátja az ÁBÉES (ABS)-nek?
;
;Sys_m

0bn8uxmw

Az ABS is kőolajszármazék tehát nem kellene, hogy problémát okozzon.
;Nem lehet hibás a szál, hogy túl hidegen extrudálták és ott nem tapadt össze rendesen?

wa76ftbim

esetleg rossz tárolás miatt az UV kikezdheti. Ha huzamosan ugyan ott éri napsugárzás akkor az megeheti a műanyagot.

Sys_m

Sziasztok, talány a dolog, remélem most utoljára fordult elő.

Rabb Ferenc

Szerintem két oka lehet: vagy túlhevült (és ezért helyenként megégett) extrudáláskor, vagy valami gagyi helyen készült darálékból.  
;
;Igényes daraboknál csak gyári granulátumot használnak. Kevésbé igényesék max 20% darálékot kevernek bele. Rablóék csak bontott műanyag termékek bedarált maradékából dolgoznak. És még azt is terjesztik magukról, hogy környezetbarát, újrahasznosított anyagokat használnak. Na, ez törik, mint a ropi...  

Rabb Ferenc

UV hatására először a színét vesztené el a felületén. Az jól látszana a szál bizonyos részein. De egy tekercs műanyagszálat nem szoktak pucéran napoztatni :)

42ggmy2kb

A törik mint a ropi jelenséggel én is találkoztam már és ráadásul drága márkás anyagnál.

rbbhbyvfs

Hiányzik belőle a lágyító vagy újrafelhasznált anyagból készült és emiatt elpárolgott a lágyító belőle?
;

Sys_m

Sziasztok, akkor nem egyedüli az esetem, egy fehér ABS-nél volt ez nálam, így a kifehéredés itt nem látható.

Rabb Ferenc

Az ABS nem tartalmaz lágyítót. Lágyítót szinte kizárólag csak a PVC-be tesznek, de az sem párolog...
;
;De az meg nem igazán 3D nyomtató alapanyag.

ebalint

Ftalátok  
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;A ftalátok szerves vegyületek, melyek nem képeznek erős kémiai kötéseket és lassú, de hosszú ideig tartó párolgással szabadulnak fel a különböző termékekből. A PVC lágyítására használják ezeket az anyagokat, hogy rugalmasak legyenek a termékek. Padlóban, lambériában, műanyag burkolatokban és egyéb műanyag cikkekben is előfordulnak. A ftalátokkal lágyított PVC-t rendszeresen használják az egészségügyben (oxigénmaszkok, katéterek, vértasakok), és többek között gyermekjátékok készítéséhez is.
;