Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

smalla

24 voltról elmegy a RAMPS, ha a megfelelő dióda hiányzik belőle (,hogy ne süsd meg a Megát). 36V-hoz alkatrészeket kell benne cserélni, mert nem arra van méretezve, de régebben láttam, azt hiszem a reprapdiscount kínálatában olyan ramps+mega combót ami tudott 36V-ot alapból.

smalla

Köszi, jó kis képek :)

KBalázs

Azért az ekkora feszültségű steppereknek már jó nagy induktivitásuk is van (simán 10mH feletti). Érdemes megnézni hogy nem lépi-e át a meghajtó határadatit.

0bn8uxmw

3vv2btrhv

Várom .[#vigyor2]

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/09/Spiderbot-Dual-Extruder-3d-Printing.jpg&" border=0>;

vjanos

Ok, kösz a tippet.
;Sajnos nincs LC mérőm, nem tudom hány mH lehet... :/

keri

A magas impedanciából következtette KBalázs, nem kell külön mérni, valószínű hogy magas.

000000000

Viszont nem biztos, hogy szeretni fogja a többi alkatrész a 24V-ot. Lehet érdemes külön FET-es panelt építeni...

000000000

A nagy induktivitás miatt nem lehet vele olyan gyorsan mozogni majd, mint egy hasonló méretű 1,2-1,7A motorral. Azoknak alacsonyabb is az induktivitása. Az induktivitás hatással van az elérhető sebességre.

000000000

Valamelyik gépnél láttam pl, hogy kirelézték az asztalfűtést. Én ez helyett inkább valami IRLxxx FET-re bíznám a fűtéseket. Pl egy pc processzor hűtőbordájára fel lehet szerelni akár 6 ilyen FET-et is, csillámmal, és még a hűtés is megoldott. A relé kopik, az IRLxxx-ek meg nagyon sokmindent elviselnek. Én a gépem asztalfűtéséhez 2,5mm2 litze huzalt használok. Alig van rajta veszteség. De akár egy régi 40eres szalagkábel sem rossz ötlet. Igaz, hogy &"csak&" 1mm2 körüli a keresztmetszet, de ergonómikus tud lenni. A szélén lévő 2 érre pedig köthető az NTC.

s7manbs8

Kicsit ma is haladtam a nyomtató építésemmel, holnap már gépmozgatás meg fej szál adagolás, stb próbákat tervezek, majd meglátom mire jutok.
;
;Ez a DRV8825 driver féléknél a poti nem szokott a hiba okozója lenni, hogy elszáll a chip ? Mikor állítgatjátok az áramot, mert úgy vettem észre, hogy nem egy megbízható az az iciri kis poti, az mindig gyanús volt nekem.

KBalázs

Vannak ezek az ALU forrasztópálcák, amiknek jó magas az olvadáspontjuk (400&#039C). Vajon mennyire hôvezetôképes? Nem lehetne abból a hotend hegyét megoldani, fúrás nélkül?  
;Mire gondolok: felolvasztani, és a formába öntött olvadékba belenyomni egy hegyes rozsdamentes tárgyat (amire nem fut), meghűlés után kapunk egy nagyon apró lyukat alul. A hegyes tárgy lehet egy kihegyezett csavar is, és akkor a menet is meg van oldva.
;Vagy már megint elfeküdtem az agyamat? [#fejvakaras]

rbbhbyvfs

Fesz alatt sosem szabad állítani, meg annyira oici, hogy nem bírja a sióok tekerést, főleg, ha óvatlanul feszegeted, mert útban van a hűtőborda etc... Szóval jó, ha van pár tartalékba.