Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Valami cink-alu ötvözet az a pálca.
;De szerintem jól rászorul a tüskédre, hiába nem futja, meg önteni olyan pici lukat nem nagyon lehet...persze a lehetőséged adott hogy megcáfolj :)
;
;Amúgy olyan drága az a fúvóka?
;Meg mi a probléma a fúrással? Pillanatnyilag tudok vékonyabb lukat fúrni mint amin átmegy a műanyag :D

KBalázs

Hagyományos forrasztóónból nekem ez sikerült már nem egyszer, csak az erre a célra nem jó.
;Nekem, egy-két próbálkozásból legalábbis, nem sikerült fúrnom olyan lyukat, amekkorát szerettem volna (valami 0.35mm fúróval  0.5mm lett kb. a lyuk, persze kézből. Esztergába nem tudom befogni a 0.35-ös fúróm, habár, lehet meg se próbáltam?). Nem az ár a lényeg, tudod, hanem hogy ingyen lenne [#vigyor5]. Szinte. És nem egy, hanem bár hány (dugulás esetére pl.). Szeretem ha valamiból van tartalékban.
;Ha egy olyan megoldást találunk, ami semmi rákészültséggel előállítható, az tök jó, szerintem.

ezsolt74

KBalázs

A megvételben mi a kihívás?

keri

Azért a precíziós öntést nem mondanám rákészülés mentesnek :D
;
;1/8&"-os a befogó része ezeknek a mikrofúróknak ami nekem van. Kézből meg se próbálom mert törik mint a ropi. Ráadásul esztergán sem tokmányba kell befogni, mert az nem elég pontos ezeken a kis esztergákon, hanem a késtartó helyére és szépen beállítani középpontosra, és nagyon kicsi előtolással sokszor kihúzva (CNC ilyenkor nagyon praktikus)
;
;Nekem egyszerűbbnek tűnik hatlapú sárgaréz rúdból esztergálni. Egyszerre be tudom fogni a fúrót meg egy 60fokos végűre köszörült leszúró/menetvágó kést és ha egyszer megírtam a programot rá, csak az anyagot kell kézzel adagolni.
;
;Mondjuk az probléma lehet, hogy fúrni csak hátulról lehet, ha egy befogásból csinálom, és ha a fúvóka felüli végét szúrom le akkor ott marad egy kis sorja. Ebből a szempontból jobb lenne szemből fúrni, bár lehet hogy célszerűbb akkor két befogásból megmunkálni.
;
;Először a kúpot, menetet, vastag furatot, majd a kúpos végén leszúrni. Ha elég sok ilyenem van, akkor pedig tokmányba berakni egy alu darabot, belefúrni egy menetet és abba behajtva levenni síkra a hegyét és megfúrni a kúpos vége felől a vékony fúróval...mondjuk ezzel meg az a baj, hogy akkor tuti nem lesz pontosan középen mert a menet általában nem pozicionál pontosan.
;
;Na mindegy, majd kipróbálom ezt is. Már kitűztem az E3d fej tervrajzát az esztergám fölé, előbb utóbb oda is eljutok [#vigyor]
;
;Most éppen fogaskereket gyártok az egyik fórumtárs kínai esztergájához, holtidőben a gravírozó gépemet is építgetem, annak a holtidejében pedig helikoptert építek...mert mindig összetöröm [#idiota]

keri

Egyébként van fúvóka dörzsáram is, azzal nagyon precíz lukat lehet kézzel is csinálni, de ha jól emlékszem 0,3mm-es a legkisebb.

keri

tévedtem, 0,45-ös azzal nem vagyunk kisegítve.
;Mentségemre legyen, hogy motoron ez is már extrém kicsinek számít.

ncw4w5nca

Ha esetleg segít. A fogorvos használ a gyökércsatorna tágításra nagyon finom kis dörzsárat. Hajlik mint a tőrpenge, és simán viszi a bronzot. Kézből lehet használni.

ncw4w5nca

Na meg van még egy megoldás. Sima varrótűvel annak idején a kétforintost átlyukasztottuk szappan és kalapács segítségével. A tűt bele kell szúrni a szappanba, úgy hogy a hegye éppen a széléig érjen, a végből pedig 2mm álljon ki (célszerű a tűt méretre vágni). Rá kell helyezni a lyukasztandó lemezre, és egy erőteljes kalapácsütéssel átütni. Ha elég vastag a lemez akkor nem megy át a tű, lemunkálással kellő méretű furat alakítható ki.

KBalázs

Ez nagyon jó ötlet! Acél lemezbe már készítettem így nagyon apró lyukat. Végül is sárgaréz zárt anyát belülről pontozó (-féleséggel) megütni, és a túloldalról elkezdeni polírozással a megfelelő lyukméretig lemunkálni.

s7manbs8

Ezt a kis A4988 féle vezérlőkön, ami elfüstölt nem próbáltatok még cserélni IC-t ? Vagy ami eleve halottan érkezett chineseből ? Azoknál nem lehet valami panel hiba is a 4 rétegű panelben ?

000000000

Nem nagyon láttam még külön IC-t - olcsón. Ha pl letörik az a kicsi trimmer, annak hamarabb nekiállok, mint egy IC-nek. Ha meg eleve halottan jön, megreklamálom és jön a másik. Volt már, hogy szállítás közben sérült a 3-ból 2 vezérlő, 2 árát visszakaptam, a sérülteket megjavítottam, köszönik szépen jól vannak. :) Nem tudom viszont, ők mennyire próbálják ki. Pl ha a trimmerek egyformára vannak állítva, akkor lehet, hogy tesztelik őket működés közben is. De ez már drágának tűnik...

ezsolt74

0bn8uxmw

Írd már be ide, hogy te mennyiért vetted az I3-at és honnan,  
;Mégha az elektronikád cserés is lesz akkor is sokkal jobban megéri.