Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

Hali, kis update:
;elég rendes szupport van a Herz-nél. Most este 9-kor írtak vissza hogy vihetem a szálat és kicserélik
;
;Remélem a következő tekercs már jó lesz.

s7manbs8

Belemértem itt a szálamba, egy ABS féle szál századra pontosan 1.75mm.

wa76ftbim

az jól hangzik. Amikor én beszéltem velük említették, hogy volt problémájuk a mérettartással ezért tesznek egy lézeres mérőrendszert az extruderekre. (arról nem osztottak meg részleteket, hogy mely sorokon volt probléma). Akkor már biztos, hogy az enyém rossz tételből származott.
;
;Köszi a megerősítést.

s7manbs8

s7manbs8

Éppen a 3d nyomtatómat próbálom élesztgetni ... kéznél volt.

s7manbs8

Ezt a JHead féle fejet próbálom, a 30W-os fűtőszállal csak 205 fokig tudja melegíteni úgy néz ki ... azt a katon szalagot vagy mit szioktatk körbe tekerni, akkor menynivel megy feljebb a hőfok ? Meg azt a alu keret is felveszi a hőt, azt levettem mert azzal még jóval kevesebbre menne, valami szigetelő gyűrűt kell kivágnom, FR4 panelből gondoltam kivágni, az nem vezeti a hőt annyira gondolom, 4 karikát vágjak, hogy oda tudja fogatni a keretet, mert az tartja össze az egészet, anélkül szétesik.

rbbhbyvfs

Toljad neki 40W-ossal, vagy emeld meg a feszt :)

s7manbs8

Meg szigetelni kéne, persze még feszt tudok emelni ha fűtő patron kibírja, nem tudom mennyire szeretnek ezek felmenni, mert így ha szabályozva van a hőfok, lehet nem tud szétmenni, nem ugyanaz, mintha csak úgy magába fűtenénk ?

s7manbs8

Ilyen szigetelő szalag vagy mi, nincs valakinek ?

s7manbs8

Ez a JHead féleség, gondolom ezt be szokták tekerni szigetelővel akkor, mert így nem működne.

s7manbs8

Most megpróbáltam a mozgatást, meg s emozdul egyik motor se, a CNC vezérlődobozomba megy be e motor mozgatás, ha van jel egyáltalán, akkor a jel impulzus szélesség lehet kicsi neki, mert lassú optók vannak benne, a Marlinban lehet állítani a jelek hosszát ? Mach3-ban is vagy 15us -ra van állítva, meg talán 6-7us a minimum aminél mozog talán, de lehet nem az a baja megnézem még oszcilloszkóppal, hogy ad e ki jelet egyáltalán a panelből ...

s7manbs8

&"cold extrusion prevented&"-et írt ki, mikor az extruder motort akartam mozgatni, pedig a hőfoka annyi volt, mint a beállított.

s7manbs8

A Pronterface programmal.

0bn8uxmw

Szerintem, kellene beszélnünk [#wink] mert sok ismeretlenesek a hibáid.
;Mozgás:
;a végállások rendben vannak? Addig meg sem moccan míg nincsen rendben. M119-es parancsra megmondja a státuszukat.  
;A Marlinnál a lépés 1.4us ha jól tudom, lehet valahogy állítani de a repetier FW-el ez esetben sokkal egyszerűbben megolható ha hosszabb kell. Mik a vezérlőid? TB6560-as?
;
;A pronterface mit mond a fejhőfokra? Mert ha renbe lenne nem mondaná a cold extr.-t. Amúgy M302-es parancsra mennie kell akkor figyelmen kívül hagyja a hőfokot(szálcserénél használjuk általában.)

Szalai György