Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Kérdés:
;Elvileg megoldható, hogy a nyomtató ki/bekapcsolja a PC tápot a nyomtatás kezdetekor illetve a végén. Mikozben a Mega board a standby-tápról jár. Csinált már ilyet valaki?

wa76ftbim

Szia, elvileg megoldható. Annó Vérnyúl is mesélt nekem erről most hírtelen felcsapva google-t ezt találtam:
;https://github.com/foosel/OctoPrint/wiki/Control-your-printer%27s-ATX-PSU-through-a-RAMPS-board-using-OctoPrint&" TARGET=_fnew>;RAMPS táp vezérlés;

rbbhbyvfs

Tényleg, nekem is rémlet valami, de nem is kell az 5V standby, mert az a terv, hogy egy Linux-ról fogom hajtani, csak jó lenne a hosszú nyomtatásokat távolról felügyelni és lekapcsolni ha kész. Lefordítom a Repetier servert és meglátjuk....

0bn8uxmw

Kenikol linkjéhez nem tudok mit nagyon  hozzátenni, minden le van írva szépen.
;Bekapcsolni fölösleges az M-code-ban azt fixen érdemes a FW-ben beállítani ha bekapcsolod a tápot kapcsolja be a nyomtatót is.
;A leállítás pedig mehet a g-code végére.
;Repertier Server helyet ez az Octoprint sokkal szimpibb főleg,hogy kamerát is kezel. raspberry pi kellene ennek is akkor érdemes már az octoprintet felrakni.
;
;
;

smalla

Nálam így működnek a nyomtatók. Sima ügy.

rbbhbyvfs

Respberry-t kihagynám, ketyeg egy Centos itt, arra szeretném rárakni valamelyiket. Octoprint lefordul, de aztán nem indul el :( Majd este megint nekifutunk...

s7manbs8

Most cserélem a darlington tranzisztort FET-re IRL540-re, kíváncsi leszek, most mennyire tudja Így felfűteni, ugyanazon táp mellett, ami kb. 11.5V megint.

c2nsu773m

Első ránézésre jónak tűnik![#finom]

c2nsu773m

Áááá! ez nem ide akartam!

s7manbs8

Most látom én is, hogy nem ide akartad. :)

s7manbs8

Bizonytalan USB csatlakozás ellenszere mi ?  Azt vettem észre,m hogy a laptopomon a gépbe dugott része az USB csatlakozásnak nem stabil kis mozdításra elszáll ... a táp stb .... valamivel fújjam be, vagy más megoldás ? Menet közben nem valami szerencsés, ha elszáll, emiatt rontja el a 3D nyomtatást, ami ugye általában elég hosszú idő amúgy is.

ezsolt74

Nyomtass SD kártyáról akkor nem kell a számítógép.
;(persze ha olyan vezérlőelektronikád van ami tud nyomtatni SD kártyáról).

s7manbs8

Az is van, csak a laptopról is próbálom.

s7manbs8

Melegszik, FET szinte semmit nem melegszik,  tranzisztor forró volt, ugyanennél, most a feszültség így kb. 1V-ot emelkedett, amit kap, de kevés lesz ez is, majd a tápot növelni kell valamennyivel, nemsoká meglátom mennyire melegszik így most fel.

s7manbs8

A tegnapi 170 fokról most 1V plusszal felment 185 fokra, ami PLA-nak kb. jó lenne, csak az anyagom ABS, így annak kevés lesz, de azt látom, hogy így kell vagy 16V táp, kb, hogy felmenjen vagy 2xx fokra ...