Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

A függőleges profilokra támaszkodik egy hosszú csavar + nagy alátét ferdén beépítve, azzal oldalanként feszíthetőek a szíjak, persze egyenlő hosszúaknak kell lenniük különben csálé lesz a felső keret.
;
;77-edik oldalon talán jobban látható:
;http://blomker.com/Kossel_Mini_Assembly_Guide_V1.0.pdf
;
;
;

s7manbs8

A 3D nyomtató szeletelő programokban a gép mérete mekkora lehet maximum, van valamilyen korlát ?

s7manbs8

A 3D nyomtatáskor a 25 fokról 260 fokra melegítendő PLA vagy ABS anyagra igazándiból, h anem lenne veszteség a hőszigetletlenség miatt, vajon mennyi teljesítmény szükséges pl. x cm3 anyag kinyomásához / szekundum ?

0bn8uxmw

Cura-ban nincs 2200x2200x4000-est engededte és szeletelt is.

s7manbs8

Kösz az elég is lesz. :)

rbbhbyvfs

Szerintem nem a gépméret a korlátos, hanem a nyomtatandó file bonyolultsága. Az STL fileok vektorosak, akármekkorára nagyíthatóak, kérdés milyen felbontás kell a nagyobb nyomathoz? De akár játhatsz a fw beállításokkal (step/mm) stb.
;Ha méteres nagyságban nyomtatsz, nem kell tized milliméteres pontosság. A 3D oldalak is a poligon számot említik mint limit, de jó sok memóriával ez is kitolható egy darabig. 300MB-os STL file méret a határ, ahogy olvasom
;
;No meg a fw-nek is illik támogatnia a nagyobb méretet.
;
;De mi a konkrét kérdés/méret ? Letöltöd a progit és beállítod... ?

s7manbs8

Valami hosszabbat akarok nyomtatni méretben azért kérdeztem, még semmi konkrét, csak tapogatózok, egyáltalán nincs e valami akadálya, hogy meg lehessen csinálni, de nemigen, az még belefér igencsak.

0bn8uxmw

Ezt nem számoltam még ki sosem de függ a fejtől nagyon.
;pl.:
;0.4-es fej 0.2-es réteg 50mm/s-os nyomtatás ez 4mm3 per másodperc ha jó a matekom.
;Pronterface-ben pedig megnézed nyomtatás közben mennyivel hajtja a fej fűtését @-után írja.
;Ha emlékem nem csal nállam ez olyan 80-90 között mozog 8 biten (0-255 lehet ügye az érték) tehát ha 40w-os a fej és 255 a max fűtés  akkor 13-14 wat jön ki fűtésre.
;[#wow3] vagy nem...

rbbhbyvfs

A hosszú tárgyal az lehet a probléma, hogy jobban zsugorodik, minél hosszabb, annál nagyobb a méretváltozás. Az egy dolog, hogy nyomtatás alatt fűtöd, de amikor leveszed összeugrik, deformálódhat.

0bn8uxmw

Ha ABS-ből akarod nagyon esélyes, hogy felhajlik majd ha nincs bedobozolva a gép de még akkor is 10cm felett már bajos ha hosszú vékony a tárgy.

vjanos

Jó kis doksi!
;És a géped is jópofa :)

rbbhbyvfs

Köszönöm, nekem is tetszik, már mozog, jól meg is hajtottam, igaz akkor még a fej nélkül, de eléggé meggyőző. Ami meglepett, hogy nagyon stabil a frame, igaz ez a legkisebb, így relatíve vastag hozzá a 20x20-as alu profil. Nagyon jól ki van találva az egész, minden épp a helyére passzol, pontosan, ahol és ahogyan kell.
;
;Megyek is PC tápot faragni hozzá :)

s7manbs8

Gondolom jó kis dolgok kiderülnek mad a kísérletezéskor. Még jó, hogy mondod, hol bukik meg ... :) Még eddig semmit se csináltam, de már annyi mindent tudok a sok beírásból, sokat fog segíteni működtetéskor.

0bn8uxmw

Mikor érsz el majd kb. a kisérletezés fázisába? Mi van még hátra?

s7manbs8

Nem tudom még. Most addig jutottam, hogy körbetekertem ezzel a szalaggal, sikerült is és a húfok felment 140 fokról 170-ig. A fűtőszálam nem kap elég feszt, azt is megmértem, csak 11.5V a táp, az is kevés, meg a PWm szaggatás se ad neki fullot, az is 7.5 és 9V közt ugrál amit pontosan kap, mert közben nem FET van, hanem darlington tranyó és az is lekap 1V-ot, majd azt még kicserélem, meg a tápomat növelni kéne csak egy PC tápról megy, azt nem tudom feljebb venni, valami mást kell kitalálni.