Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

ramps 1.4-en az asztal fűtést relézni kell... mert hosszútávon megfekszik a fet...

000000000

A heatbed FET -je füstölt el. Vettem izmosabbat, de a végén a relé lett a megoldás. 2. gépnél már checklist -ben volt az autósbolt. 30A -es tápot raktam mindkettőhöz. Cimborám 20 -ast vett, visítva elmegy az is.

s7manbs8

Ott mennyi teljesítány kell ? Vagy FET driverrel kéne hajtani ?

keri

Nem, de a helikopterem már egész jól repül [#vigyor]

keri

Amúgy elsőre én is MACH-al csinálnám meg, mert az adott, de nyilván veszek én is elektronikát hozzá, ha már működik.
;A gravírozómat építgetem, arra tudok tenni extrudert is, na meg a 3D nyomtatót is azzal akarom legyártani.

keri

Máskülönben azért is kellene már a 3D nyomtató, mert egy csomó helikopter alkatrészt le lehetne vele gyártani.
;Gravírozóm is hasznos lenne. A kettővel együtt már komplet helit tudok magamnak gyártani.

t7dwzcz0d

Köszönöm a hasznos tanácsokat! Igazatok van abban, hogy amit elképzeltem az nagyon kezdetleges. A &"3D nyomtatás&" fórum olvasásában eljutottam a kezdetektől valameddig, de ott elvesztettem a fonalat. Próbáltam összerakni egy lehetséges rendszert, 3D tervezéshez SketchUp, a gkód generáláshoz Slic3r, és jobb híjján Mach3, mert ezt már ismerem. Azt hittem, ennyi elég lesz. A véleményetek egyértelműen &"mellékvágány&"-ként jellemzi az előzőeket.    
;Szeretném kérni, hogy rakjunk össze egy kezdőknek ajánlott konfigurációt, és (vagy) lehetséges verziókat, amivel el lehet indulni.  
;géptípus: pl. Prusa i3. Vezérlő? Extruder? A szál anyaga? Vastagság? stb. Mit javasoltok?
;Egyébként nem sajnálom sem az időt, sem a munkát ahhoz, hogy eredményes legyen a nyomtatóépítés.        

ezsolt74

Én most ezt szeretném megépíteni.
;
;http://www.thingiverse.com/thing:154832&" TARGET=_fnew>;Kossel;
;
;Azért tetszik mert amíg nem vennék hozzá lineáris sínt(ami azért elég drága) addig az edzett acél rúd és a görgős csúszó csapágy is megteszi.
;Olcsón és gyorsan ,könnyen megépíthető igaz hogy kell legyen egy ismerősöd aki ki tudja nyomtatni az alkatrészeket.
;Fej J-head metal Bowden 1,75 szálvastagság, vezérlő elektronika RAMPS 1.4 vagy 1.57

keri

Ramps 1.4 kit
;Prusa i3
;1.75mm-es szál
;E3D v6 fej
;extruderre régebben láttam jó megoldást.
;
;Én mondjuk nem vagyok híve a bevált megoldásoknak, mert én természetemből fakadóan mindig mindent jobban tudok és szeretek szívni :D szóval én egy coreXY saját tervezésű mechanikára gyúrok, egy átdolgozott E3D v6 fejjel, szintén saját tervezésű extruderre.
;Az elektronikát veszem majd, de nekem jóval nagyobb léptetőim vannak mint ami általános a 3D nyomtatókon, ezért a motor meghajtás sem a szabványos lesz.
;Softvernek, Slicer vagy valami biztos jó, már nem tudom melyiket próbálgattam, de van vagy 3 szóval akár végig is próbálhatod.

s7manbs8

Mostanában nyomtatott valaki olyan dolgokat, aminek valami haszna is van, nem csak dísz ?

rbbhbyvfs

Kossel alkatrészek, E3D fan adapter, üveg leszorító (SCAD-ban &"tervezve&") ? Ilyesmik...

KBalázs

Én még hónapokkal ezelőtt, egy saját tervezésű (rajzolású inkább, mert &"trial & error&" módon született) műszer-alkatrészt, többet, tenyérnyi méretben (amiket azóta is használunk). Azóta meg a sarokban áll szegény nyomtató.  
;Tulajdonképp díszt még nem is nyomtattam, meg nem is áll szándékomban.

KBalázs

Még a klasszikus (már-már kötelező) békát se nyomtattam ki.

ra8nsmk6w

Igen! Egy valódi 3D (élő) egeret nyomtattam 2D-be egy járólap segitségével. Hát az nem lett disztárgy

0bn8uxmw