Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Videóztam egy rövidet : https://www.youtube.com/watch?v=cAHy46CkWrM&feature=youtu.be&" TARGET=_fnew>;Kísérleti terep;
;
;Közben az extrudert bekötöttem, az is mozog, forog, hajtaná a szálat.  
;
;Lenne egy kérdésem, mégpedig, hogy a beállítandő mm/step értéket hogyan kell számolni ? Azt kell ide beírni a firmwareben, hogy a kimeő tengelyemen az áttétel után mennyi mm-t megy vagy a z extruder kijövő 0.4mm nyílásán menyni mm-t megy azt kell megmérni ?

s7manbs8

Még haladtam, egy kicsit, jön az extruderből a szál, sikerült odáig jutnom. Kb. beállítottam, hogy 5mm-re annyit megy befele a szál, megnéztem, azt kell baállítani, így a 0.4-es nyíláson most kijön vagy 35 mm hossz vékony.

s7manbs8

Ennek az A4988 féle vezérlőnek a StepSticknek az aljára is lehetne tenni egy olyan kis ragacsos hűtőbordát és akkor még ennyire se melegedne
;, el is férne alul rendesen. Most beállítottam 0.5A -ot fogyaszt kb. 10V tápról, épp így jó is lesz.

keri

Nyiss magadnak egy topikot, vagy legalább ne minden csavar sikeres meghúzásánál írj jelentést...ráadásul úgy gyorsabban is haladnál :D

0bn8uxmw

Hűteni kell a bordát ventivel úgy jó elvannak a vezérlők. Sajnos azok a kis potik elég érzékenyek nekem is sikerült már egyet szétcsavarnom....
;Ezzel az optós késleltetős dologgal szívtál rendesen de végre megyeget rendesen. Mennyi késleltetés lett a vége?
;Igen az extrudernél a lépésszámnak azt kell beállítani, hogy hány lépés jelent 1mm filament tolását a fejbe.(Majd mérd meg a szálat több helyen és az átlagát írd be a szeletelőbe és a flow értékkel tudsz  majd még a száladagoláson finomítani.
;Akkor ha jól értem már csak a Z választ el a boldogságtól.
;
;

0bn8uxmw

Nem találtam meg milyen vezérlőd is van, tudnál egy linket/képet berakni?
;Motorerőt, mikrolépést hogy állítsz rajta, Poti/jumper vagy Firmware-ből.
;A hűtés része rendben van motorvezérlőknek?

rbbhbyvfs

Te elektron, miért nem vettél már egy RAMPS boardt? Nem egészen vágom, miért kell az optókkal bajlódnod, ha utána meg ugyan azt a stepsticket kötöd rá a MEGA boardra, mint egyébként.
;Kell a A4988-ra rendes borda, 2A-el már szinte bármilyen motort meg tudsz mozgatni.
;Nagyon nem jó az áramkorlátos táplálás szerintem, eleve az áramot maga a stepstick állítja be, per tekercs, de ha ebbe beleszól még egy táp áramkorlátja, akkor abból nem sok jó lesz, főleg ha a minimális tápfesz alá csökken a motortáp. A potit szigorúan kikapcsolt állapotban tekergetjük és igen egy SMD poti ilyen, akármit is csinálsz sajna, finoman kell vele bánni.

smalla

Nekem egyszer jött valamivel kerámia csavarhúzó, azzal lehet menet közben csavargatni, de egyébként tényleg nem tanácsos.

0bn8uxmw

Ezt találtam ott a linken: Mennyi a motor áramod?
;Axis sticking problems
;
;
;    Check stepper motor current is not set too low in config.g. As standard this is set to 800 milliamps by this line (sometimes Y is set to 1A):
;
;    M906 X800 Y1000 Z800 E800 ; Motor currents (mA)
;

hyuekyh7a

Már fel vettem 1 A re.

0bn8uxmw

De neked két motord van mert Mendel-t írtál tipusnak. Vedd nagyobbra még szerintem, és nézd meg, hogy ha azon a Feedraten megy mint a nyomtatás hogyan viselkedik.

cvf9ah3xx

Nekem egy Prusa i3 -as van. Itthon talált hulladékokból építettem. (Nagyobb részben alu)
;Motorok EPSON FX nyomtatóból való Nema17 -es típusok. A tengelyek szintén EPSON és HP nyomtatókból vannak a hozzájuk tartozó bronz perselyekkel.
;Amit vettem hozzá: Nyomtató fej (teljesen aluminium motorral egybeépítve kinai), Ramps 1.4, 5db motorvezérlő a kissebb típus max 1A (legyen egy tartalék is), fűthető asztal, 12V/30A táp (sajnos a PC táp nem tudta felfűteni 100 fokra az asztalt ABS miatt). A motorok beállításánál a youtube segített, de nálam maximum 300mA -re vannak állítva kivéve a Z tengelyt mert ott két motor van ezért 550mA -re állítottam. A motorvezérlőkön nincs semmi hűtés, de így is simán nyomtat 2-3 órát folyamatosan túlmelegedés nélkül. Vettem hozzá hűtő bordákat is, de amilyen ragasztót adtak hozzá az nem tartja a helyén őket fűggőleges helyzetben.

0bn8uxmw

Szia,
;
;Képet kaphatunk a gépedről? [#wink]
;
;A szükséges motoráram nagyon függ a motorok tipusától. Ha 1.7A-es Nema 17-es motorokhoz már kell az 1-1.2A, hogy rendesen mozogjanak. Nállad a bontott motoroknak sokkal kisebb az áramfelvétele ezért nem is melegszik annyira a vezérlőd.

wa76ftbim

Srácok, a Repetier firmware-ben mit kell beállítani hogy tudjam használni az LCD 12864-es kijelzőmet? Elvileg jól össze van kötve. Gombnyomásra van háttérvilágítás. De sajna nem jelenik meg rajta semmilyen adat.
;
;Köszi