Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Te honnan rendeltél az alu profilhoz anyát?
;Nekem a lineáris sín miatt csak az M3-as menettel jöhet szóba.
;Rengeteg csavar és anya kell hozzá.150 db kevés lesz.
;Csak a lineáris sínbe 60db kell.
;A 3 alsó sarok elembe is belemegy 60db.

ezsolt74

Összeszámoltam kb 190 db anya és csavar kell...

s7manbs8

Ha nincs végállásom, akkor az a Cura programban is azt nézem, hogy az elenén a start code ba betesz nullára menést meg ilyesmi, meg a tárgyakat is az asztal közepére teszi, de nekem most csak egy kis területem lesz mondjuk, akkor a setupba a gépméretet éppen lecsökkenthetem, úgy hogy ne menjen a home pozícióba sokat, na valahogy csak kitalálom majd. Meg a Z=0 ra menés is érdekes lesz, honnan tudom, hogy éppen hol van látszik az kiírva valahol vagy az LCD-n kell nézni ?
;
;Most egy kis tárgyat, ilyen félgömb szerű valamit találtam, azt próbálom lehet majd nyomni vele, meg a beállításokat durva nyomás stb. rétegek magassága 0.2mm re állítottam meg ez az, jól el lehet ezzel tökölni.

s7manbs8

A CURA kódgenerálással , kitalálta, hogy az asztal méretet beállítom, amire akarom és a kódba startnak beírok egy G92 X50 Y50-et, ami ha 100 mm a területem, akkor a tárgyat oda teszi középre és meg manuálisan beállítom az indító pozíciót és akkor jó lesz. Tehát, ahova beállítom manuálisan a pozíciót induláskor, azt veszi a tárgy közepének, így nem kell home funkció nélkül tudom csinálni a dolgot, csak most inkább még ezzel ismerkedtem, nem próbáltam még semmit, de holnap már bele tudok kezdeni , egy kis csillag alakot találtam, meg tudom már méretét skálázni, forgatni stb. amit kell ahogy tetszik, jó lesz ez, alakul.

rbbhbyvfs

Szerintem ez nem fog menni, addig nem mozdul amíg a fw nem tudja, hogy hol a fej. Addig manuálisan sem tudod mozgatni a fejet, amig nincs home vagy max pozició. De nem kizárt, hogy van rá M kód ? Ennyire nem másztam bele..

0bn8uxmw

Van rá G kód amit Elektron meg is talált:
;G92 - Set current position to cordinates given
;Elviszed a fejet ahova akarod (mondjuk asztal közepe x,y-ba, Z-t beállítod papirlappal a fejhez) majd G92 x0 y0 z0 -t kiadod.
;szeletelőben megadod, hogy az asztal közepe legyen a 0,0 és akkor a fejtől jobbra balra csinálja a nyomtatást mint a deltánál.
;(Curában, file-machine settings - Machine center 0,0-nál pipát be kell rakni, majd a start g-code és end-gcodeban vagy kitörlöd az G28-at vagy pedig berakod helyette a g92 x0 y0 z0-t, end code-ban olyat kell beírni G28 helyet ami nyomtatás után biztonsággal elviszi a fejet a nyomatról és meg is emeli nehogy átgázoljon kész nyomaton)

rbbhbyvfs

De addig nem tudod a fejet mozgatni, amíg nem volt home pozíció, nem? Tehát az első bekapcsolás után közvetlen, nekem nem működik a manuális mozgatás. A többi ok, azt értem.

ezsolt74

Basszus már csak 1db van belőle, nekem az édes kevés.
;Én ilyet találtam még ami jó lehet.
;
;
;
;
;http://www.ebay.com/itm/Nutenstein-M3-fur-Aluprofil-20x20-Nut-6-Vierkantmutter-M3-/221192410963?pt=Rohstoffe_Materialien&var=&hash=item3380185753&" TARGET=_fnew>;link;http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/$(KGrHqJHJCoFB38FRQ)pBQnCv(ciJg~~60_57.JPG&" border=0>;

ezsolt74

Néztem az Abexa.hu-n de ott se kapnék hozzá M3-as anyát mert a legkisebb náluk az M4.
;Jó hogy nem rendeltem hozzá.

rbbhbyvfs

Ez nagyon funny, én meg ilyet kerestem égre-földre M4-es méretben, köszi :)
;Ennek az a hátránya, hogy utólag nem tudod berakni a nut-ba, hacsak nem olyan a nyomtatott műanyag kialakítása.
;
;

PSoft

;Vágtam nektek 10x10-es négyzetanyákat,kereken 100db.-ot.:)
;Már csak,az M3-as meneteket kell belefurkálni.:))
;Corel-ban a rajz,kb.4-5 perc.
;A G-kód generálás is majdnem ennyi.
;A vágás is meg volt negyed óra alatt.
;
;Ha már ennyire elérhetetlen,beszerezhetetlen ez a négyzetanya,miért nem kerestek egy lézerest aki kivágja nektek a kellő mennyiséget?
;Menetfúrója meg,szerintem mindenkinek van a sufniba.:)
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/N%e9gyzetanya/IMG_2430.JPG&" border=0>;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/N%e9gyzetanya/IMG_2439.JPG&" border=0>;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/N%e9gyzetanya/IMG_2444.JPG&" border=0>;
;
;

s7manbs8

A 3D nyomtatásnál meg lehet állítani a a futó programot majd folytatni, ha valami bajt észlelünk ?
;
;

ezsolt74

Ha LCD-d is van akkor igen, ott le lehet állítani majd lehet folytatni.

wa76ftbim

Elméleti lehetőség adott rá, viszont a tapasztalatom alapján nem nagyon kivitelezhető. Ha megállítod a nyomtatást mert baj van akkor már a nyomatnak régen rossz, szép eredmény csak ritkán lesz belőle. A probléma ott kezdődik, hogy ha megállítod a nyomtatást akkor az utolsó lefektetett réteg elkezd kihűlni. Ha ez megtörténik, akkor folytatás utáni következő réteg nem fog megfelelően tapadni az előző &"hideg&" réteghez. Ez PLA-nal nem is annyira gond, ABS-nél viszont biztos probléma lesz. A másik amit szem előtt kell tartani, az az hogy ha megállítod a nyomtatást és a fűtés megy akkor a PLA szál lassan de folyik ki a fejből ezért érdemes elvinni a nyomat közeléből. A folytatás után pedig extrudálni míg nem jön a szál folyamatosan. Ha ez elmarad akkor amíg nem jön újra szál az indítás után akkor ott hiányozni fog a nyomat egy része.