Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Sajnos tegnap este &"füstbe ment terv lett az elektronikámból&"
;Két egymás melletti motorvezérlőnek a nyákja összeért, és zárlatot okozott. Ezzel nem is lenne gond csak hát én ezt  a bekapcsolás után vettem észre, miután füstjeleket kezdett adni.  :-(
;Ha szerencsém van akkor csak az Arduino pusztult el.

ezsolt74

Még jó hogy elég olcsó mindkettő.
;Az Arduino 11-12$, a Ramps1.4  13$
;Csak hát mire ideér, azt nehéz kivárni.
;Pedig már nyomtattam volna.

wa76ftbim

Helló, sikerült beizzítani az LCD-t. Viszont amikor letöltöttem az új LCD-vel kiegészített firmwaret minden beállítás elszállt belőle. Szóval most van egy régi FW-m amivel megy a nyomtató és egy új amivel megy az LCD... Valahogy majd össze kell házasítanom a két csodát.

s7manbs8

Helyben nincs ilyesmi árakon sehol ?

s7manbs8

Ilyen egyben elektronikát amiben a léptető vezérlők combosabbak lennének, mint pl. egy TB6560 vagy hasonló IC-vel ilyet lehet kapni valahol ?

ezsolt74

Ezt a sebességet nézzétek.
;Nem semmi.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=Gv5B63HeF1E#t=74&" TARGET=_fnew>;Delta robot;

s7manbs8

Jól tudna itt a piros, hol a pirosozni. :)

Devecz Miklós

Devecz Miklós

Össze lehet rakni.
;Kell hozzá egy ATmega 2560, egy Ramps 1.4 és 4 darab egy tengelyes vezérlő.
;Ez akár lehet egy combosabb is.
;A vezérlő 12v-ról megy, a motorokat hajthatod akár 48V-al is.

vjanos

Szép, de valamiért úgy gondolom, hogy ezt inkább sebességre hegyezték ki és nem pontosságra :)

PSoft

;Hát,igen!
;
;Jó mély &"fészkekbe&" rakosgatja a golyókat.:)
;Ha a fészek peremére tenné le...akkor is a helyére találna az a golyó.:))
;
;

s7manbs8

Mega2560-an, van amúgy is, csak olyan rádugható komplett kész valami, ami nem ez a a kis step stickek, vagy akár ramps is lewhetne, ha van hozzá olyan kábel, amit egy TB6560 bordra dugok és nem kell kitalálni hogy kell, hanem készen. Sok idő elment ezzel a dugdosással, meg agyalással, mit hova is kell csatlakoztatni, meg aztán ez zavart is könnyebben felvesz, mintha egyben lenne, sőt nem is iylen alappanl, hanem amin a proci is rajta van, minél kevesebb csatlakozás legyen rajta, persze ilyennek eleve horror ára lenne ... de nehpogy mérgemben megrajzoljak egyet, mert  már 2560 procis áéramköröm van, amit én rajzoltam ahhoz hozzányomni a FET hajtást, meg valami TB6560 tervet és annyi, csak nem akartam még ebbe is belekezdeni, ezélrt jó lenne, ha kapható lenne valahol.

ezsolt74

ezsolt74

s7manbs8

Csak ezen lehet nem fut a Marlin még, vagy nem tudom hol tartanak, mert ez meg viszont sokkal gyorsabb proci, 32 bites ARM van benne.