Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

;Egy kis újdonság,tesztelés alatt... Sajnos nem én tesztelem.

s2k5ycubj

Ha valakit érdekel a facebookon megnézheti,szerintem nagy dobás lesz,ha sikerül. Ja ez egy 5 az 1-ben nyomtatófej.
;https://www.facebook.com/groups/5809198019/&" TARGET=_fnew>;reprap;

000000000

3vv2btrhv

[#taps][#worship][#vigyor2][#wave]

hyuekyh7a

Jó ez a kalibráció csak nekem nem enged értéket beírni azt írja mindig túl széles.
;Csak a nullát fogadja el, és majd ő kiszámolja mennyinek kell lennie.

000000000

Érdekes dologra lettem figyelmes.
;Craftware-rel nyomtatok és azt csinálja, hogy amikor a 2 réteg vastag függőleges falat nyomtatja, akkor rétegenként nem folytonos vonalat húz, hanem csak szakaszokat nyomtat, így teljesen elrontva a nyomatot. És nem az anyag szakadozik, hanem konkrétan látszik a fej mozgásán, hogy már a vezérlést úgy kapja, hogy csak szakaszokat húzzon.
;Ezzel szemben a craftware-ben a slicer nézetben folytonos vonalat mutat az ominózus részen.
;Ilyenkor mi van ?:)

0bn8uxmw

Slic3r-el nem próbáltam soha. A lényeg hogy a flow rate tehát a szálmennyiséggel kell játszani.
;Ugyanezt tudod elérni ha a szálmennyiség motor lépés számát változtatod meg a firmware-ben vagy az LCD-n leveszed a flow rate-et.

0bn8uxmw

Lehet valami hiba van a szeletelőben vagy a modelednél túl vékony a fal és nem képes kinyomni.
;Szerintem rakj fel egy Cura-t és nézd meg azzal, hogy miként nyomtatja ki, ha azzal rendben megy akkor vagy beállítási problémája van a Craftware-nek vagy találtál egy bug-ot[#wink]

000000000

OK, megnézem köszi.
;Közben Slic3r-rel játszom, de az is érdekes oldja meg a függőleges vékony falat, ugrál 1 és 2 szál vastagság között. Azt látom, hogyha kikapcsolom a &"detect thin walls&"-t, akkor teljesen üresen hagyja a vékoynabb részeket, de ha bekapcsolom, akkor is csak 1 réteget tesz oda. Rá lehet valahogy erőltetni, hogy a &"thin wall&"-ként detektált részen is a megadott minimum (jelen esetben 2) vastagságot alkalmazza?

0bn8uxmw

Akkor a modelel van probléma, hogy túl vékony a fala amit nyomtatni szeretnél.
;Annyit javasolnék, hogy próbáld meg kisebbre venni a nyomtatófej méretét mondjuk .35-re és nézd meg úgy mit csinál vele nem biztos, hogy jó lesz de egy kis csalás belefér néha ha még leveszed a szálmennyiséget is kicsit hozzá, talán elfogadható lesz a nyomat. Ha elküldöd a stl-t mailcímemre megnézem neked mit lehet vele kezdeni.

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;valaki megtudná nekem mondani, mérni hogy a Prusa i3-as hátsó két kitámasztó elemét felfogató M8-as menetes szár milyen hosszúnak kell lennie?  
;Elkészíteném őket fából de a nyomtató nincs mellettem, hogy megmérhessem, illetve nem tudom mekkorára vágjam a menetes szárat.  
;
;Köszi a segítséget.

keri

Ez a megoldás már bennem is felmerült...és még sokakban szerintem, de a színek keveredését nagyon ki kell számolni, ráadásul előre. Persze nem lehetetlen, de itt nem a mechanika a lényeg szerintem, hanem a szoftver.
;Meg ahogy hallom a különböző színek más más hőmérsékletet szeretnek akkor tényleg érdekes lesz vezérelni, vagy kalibrálni egy ilyen fejet :D inkább utólag színezném a felszínt tintasugaras technológiával...(ha szabadalmaztatod, akkor jutalékot kérek :D)
;

ezsolt74

Tegnap , vagyis ma éjjel ment a levesbe egy 12-órás nyomtatás, a Kossel alsó sarokelem kb felénél történt a baj,  a Herz 1,75 ös PLA szál egy kicsit mérethibás volt.
;Egy kb 1-2cm-es részen a vastagsága elérte a 2,15mm-t ,ezért a fejben úgy elakadt hogy fogóval tudtam csak kihúzni belőle, mindezzel éjjel 3-kor 5 percel a nyomtatás befejezése elött szembesűltem.
;Ház nem voltam kicsit sem ideges.

wa76ftbim

Nekem is ez volt a problémám a Herz-es szállal. Nekem a 3mm-es ezüst PLA-val volt gondom. 2.9-re kalibrálják gyárilag a szálat. Ehhez képest találtam olyan részt ahol 3.2 mm volt a szál átmérője. Nekem 4-5 nyomatom is a kukába ment miatta. Vidd vissza nekem kicserélték.

hyuekyh7a

Na azért megcsináltam a kalibrációt a slic3r el,
;ráhagytam a szélességet az az 0-át írtam be.
;kinyomtattam egy kockát 1mm fallal, az első nyomat 1,2mm vastag lett.
;Kiszámoltam és átírtam a flow értéket, a következő már kereken 1mm vastag ahogy a modellen van és minden méret pontos lett.