Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na, most megint akadozot az extruderem hajtása az A4988-cal, de most nem ő volt a bűnös, hanem ahogy tegnap abba hagytam a nyomtataást, utána lehet felmelegedett a szál feljebb, mert ki lett kapcsolva a hűtése is és lehet beragadt emiatt feljebb és nem bírta lefele tolni, azt hiszem ez volt az oka, csak tanulságnak, nyomtatás után a fejet hűtsük le, hogy bele ne ragadjopn az anyag. Ha jól logikázok, lehet hülyeség ?

s7manbs8

Most az X tengelyem tolódott el ... még visszább veszem azt a paramétert, egy óráig ment hiba nélkül ...

s7manbs8

Most pedig megakadt a szál a fejben, összegyűrte , de mert lehet vastag volt és nem tudta nyomni a fejbe, pedig azon átment utána kézzel kipróbáltam, csak azt a darabot levágtam ... jönnek elő a hibák, a konstrukciós bajok, a fejben is lehet nem OK az annyira, lehet rajta fejleszteni.

s7manbs8

Találmány, kellene egy encoderes érzékelő, a szál ahogy megy befele és szinkronban érzékelné, ha nem mozdul egy darabig, a vezérlőjelhez képest, akkor jelezné, hogy megakadt a szál, stb. nem menne kukába a munkadarab, mert ha onnan lehetne folytatni , egy kis szépséghiba még beleférne, vagy mikor téveszt akkor is ha a kezdő pozíciót megint felvennénk, megint lehet folytatni. Sok órás munkánál nem mindegy.

s7manbs8

Már meg a laptop készenlétbe ment és utána meg nem tudja folytatni ... na abbahagytam mára. :)

ezsolt74

Miért nem SD kártyáról nyomtatsz?

keri

Ez szerintem pontosan ugyan az mint amit én linkeltem, csak a görgőket máshogy rendezte el [#vigyor]
;Ezeknél tulajdonképen két független szíj rendszer van oldalanként. Ha ezek szintjét eltolod, akkor végig egyenesen és keresztezés nélkül lehet vezetni.
;
;Én mondjuk ezekhez képest egy 3. fajta vezető görgő elrendezést preferálok, de annak csak annyi az előnye, hogy mind a hídnál mind a szíj keresztezésnél dupla görgőket lehet alkalmazni egyetlen tengelyen. Ez azért előnyös mert kézzel dolgozok és így kevesebb pozícionált furatra kell odafigyelnem.

hyuekyh7a

Valamelyik FW Ben láttam egy szál vastagság érzékelőt lekódolva. Meg lehet adni mettől meddig a jó méret.

KBalázs

Lehetne olyant is, (kicsit barkács de nem kell hozzá FW módosítás sem,) hogy lenne az érzékelő ami figyeli hogy a szál nem túlméretes-e, és ha túlméretes, akkor a hotend hőmérsékletet  lehúzza. Mármint az Arduino azt érzi hogy lehűlt hirtelen, persze ezzel együtt meg is kell szakítani a fûtôpatront, nehogy elkezdje túlfűteni, (egy két-áramkörös relével ez sima ügy) és a lehűlés érzékelés miatt azonnal meg is áll (ameddig vissza nem fűtene, hivatalosan).  
;Utána, hogy mi legyen a javításra tett lépés, az már másik történet.

ezsolt74

Tudok még egyszerűbbet.
;Simán csak egy fém lemezbe kell fúrni egy 1,9 mm-es lyukat, és a szálat ezen keresztűl át kell tekerni egy másik hengerre.
;Minden új szállal ezt meg lehetne tenni ,és utána már biztos hogy nyomtatás közben már nem akadhatna el emiatt a szál.

keri

gyárilag is lyukon keresztül húzzák, mégis túlméretes lesz valahogy

KBalázs

Ebben az átcsévélésben nem hiszek. Először is, pl. a PLA elég rideg anyag, nem szereti ha kiegyenesítgetik (a D=3mm kiváltképp), és olyan szépen sem fogod tudni visszatekerni ahogyan eredetileg volt (a külső íven lévőt tekernéd legbelülre) , és lehet nincs is mindenkinek mire átcsévélni otthon. Ha feltekeréskor megpöndörödik, vagy túl szorosan lett feltekerve, akkor legközelebb simán letekeréskor elakadhat, (erre külföldi fórumokon panaszkodnak is). Persze lehet 1m átm. halomban is hagyni. És 1kg szálanyag az hány méter? Nem kevés.

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/10/UNIQLO-doob-3d-printing.jpg&" border=0>;

3vv2btrhv