Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

keri

Áh, nézegetem, de nem való nekem a kész nyomtató [#vigyor2]
;
;Segítsetek. http://www.ebay.com/itm/3D-Printer-Drucker-RAMPS-1-4-mega2560-R3-5x-A4988-G3D-endstop-LCD-12864-B-/121466349111?pt=Drucker&hash=item1c47f56637&" TARGET=_fnew>;Ezt az elektrónika kitet megvehetem?;
;Vagy van jobb/olcsóbb? Ebben minden benne van?

s7manbs8

AZ már fullgrafikos kijeelző, az lehet kicsit drágább, mint a sima karakteres, amúgy árában van szerintem nagyon olcsóbb nemigen van.

ezsolt74

A Craftbot 670$, és gondolom rájön még az áfa.
;Akkor kb 200000Ft körűl van.

keri

Akkor most hogy is?
;Jó az ár vagy nem :D
;
;Azok a pici meghajtók jók? Mert mintha arról lett volna szó, hogy van 2 és 3 Amperes.
;
;Meg az Arduino az jó változat? Nincs jobb kiadás?
;
;Rampsból ez az elterjed és egyetlen?
;
;
;Meg minek 5 motor  meghajtó? XYZ és a száltovábbítás. eddig ez 4.
;
;Motorjaim és meghajtóm amúgy van sokkal jobb, szóval ez a része egyenlőre nem izgat.

000000000

volt egy indiegogo -s kampány, ahol 400USD + áfa áron 100 -an vehettek gépet, illetve 500USD + áfa áron akik erről lemaradtak.

Devecz Miklós

CoreXY kialakítás nem érdekel?  
;Most állítok össze egy viszonylag olcsó, de megbizható vázat.
;Csak az elektronikát kell beépíteni.
;Hasonló stilusú, amit a fehérvári talin bemutattam, csak lineáris tengellyel, minel a lineáris sínek eltüntek a piacról.

keri

Kösz. Igen, már emlékszem :)
;Arra mondtam, majd akkor adok érte annyit ha nem csak elméletben létezik :)

keri

De nem láttam a fehérvárit.
;Mennyiért adod?
;Nema23as motorjaim belemennek?
;

vjanos

A DRV8825 vezérlő picit erősebb mint az A4988.
;Én nem biztos, hogy fizetnék a végálláskapcsolóért meg a drótokért.
;Lehet olcsóbb ugyanezt összevadászni.
;
;http://www.ebay.de/itm/281280623160?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&" TARGET=_fnew>;Én ezt vettem,; meg ugyanettől egy lcd-t és olcsóbb volt mint az általa kínált ugyanilyen kit :) 2 hét alatt ide is ért.
;
;Arduinobol meg rampsbol van másik is, de ha a legtöbbeknek jó, akkor neked is az lesz. :) Azaz ez a leg elterjedtebb, erre van sok firmware stb...
;
;Van olyan nyomtató ahol két menetes szár van Z irányban, és itt két motorral mozgatnak. Pl prusa i3
;
;Hiányzik még pl a fűtött asztal, ebbe egy termisztor, a fej és ebbe egy termisztor...

vjanos

Pedig megéri megnézni, rabul ejtőek voltak Miklós gépei :)
;A találkozós topikban likeltek képeket.

s7manbs8

Megmozgattam a kis gyors tengelyt az L297-L298-cas most tesztelt vezérlővel, jó lesz az, elég gyors lesz. Erre akarom tenni a 3D asztalkáját.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=bwHYzzS7EBw&feature=youtu.be&" TARGET=_fnew>;Videó a tengely mozgatásról;

Devecz Miklós

Nema17-re van kiélezve, de egy elem kicserélésével felhasználható a 23-as is.
;Minek kell a 23-as, amikor a 17-es is bőven elég?
;Elektronika nélkül, váz és a vezetékek kb. 90eFt-ból kijöhet, ezt a változatot még nem kalkuláltam.
;

keri

Nem kell 23as csak épp az van itthon.Késöbb lehet kap majd kisebb motorokat, ha ezeket beépítem máshova.
;
;Végül is jó ár a mechanikádért.
;Lin tengelyben és corexy mechanikában gondolkodom és zárt dobozos rétegelt lemez házban, könnyű, öntartó lin tengely híddal, minden tengelyt szíjjal mozgatva.
;Fejben már kitaláltam, egyszerűnek tűnik, de még nem modelleztem le CADban.
;Elvileg az enyém olcsóbban kijön, de dolgozni kell vele és menetközben mindig kiderül hogy nem is olyan egyszerű :) a te mechanikáid ráadásul erősebbek, szóval csábító :)

keri

Szedi a lábát rendesen. Nem túl gyors ez? Leesik a munkadarab az asztalról [#vigyor2]