Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nem hibázott.
;
;http://kepfeltoltes.hu/141029/PICT2237_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

ezsolt74

Szebb lett mint mikor a számítógépről nyomtattál?

s7manbs8

A minőség nem változott, 0.3mm réteg van , meg lassú így kissé felmelegíti a mellette levő részt, azért látszik rajta meg, így 3 óra volt a művelet hossza. Ha finomabbra venném fél nap lenne ...

ezsolt74

Én reggel egy több mint 8 órás nyomtatást indítottam el.
;A Kossel-hez nyomtatom az LCD tartóját, és annak a  tartókonzolját.
;És csak remélni tudom hogy minden rendben lesz a nyomtatással.
;Én 0,2-es rétegvastagsággal és 50mm/sec-cel nyomtatom.

ezsolt74

Én reggel egy több mint 8 órás nyomtatást indítottam el.
;A Kossel-hez nyomtatom az LCD tartóját, és annak a  tartókonzolját.
;És csak remélni tudom hogy minden rendben lesz a nyomtatással.
;Én 0,2-es rétegvastagsággal és 50mm/sec-cel nyomtatom.

ezsolt74

Bocs de megint meghülyült a telefonom és ráduplázott

s7manbs8

Hamarosan nálam is meg fog gyorsulni a tempó, amint összeraktam az új mechanikát, sok sikert hozzá.

0bn8uxmw

Volt itt nemrég szó filamt méret problémáről:
;
;Ma turkáltam a Marlin M code-jaiban és talátlam egy olyat, hogy:
;// M404 - N<dia in mm> Enter the nominal filament width (3mm, 1.75mm ) or will display nominal filament width without parameters
;// M405 - Turn on Filament Sensor extrusion control. Optional D<delay in cm> to set delay in centimeters between sensor and extruder
;// M406 - Turn off Filament Sensor extrusion control
;// M407 - Displays measured filament diameter  
;
;És a van hozzá mérőfej is:
;http://www.thingiverse.com/thing:454584&" TARGET=_fnew>;Filament Width Sensor Prototype Version 3;
;Csinálni vagy rendelni kellene egyet és megnézni javít-e a nyomtatáson.

0bn8uxmw

Remélem ABS-ből nyomtad [#wink] [#vigyor2]

ezsolt74

Az új Windows frissítést nem szabad feltelepíteni mert kicsinálja az Arduino-t
;
;http://www.hwsw.hu/hirek/53085/usb-ftdi-chip-lapka-hamis-klon-driver.html&" TARGET=_fnew>;link;

s7manbs8

Majd ha nagyon ráérek, kitaláltam, hogy beleírok majd a programba, ami kell pluszba nekem pl. LCD kezelő menüt bővítve, ilyen megállítás folytatás dolgot pl.  vagy ha valamit kitalálok és még olyan nincs esetleg.

keri

Már visszavonták ezt a drivert, és vissza is lehet állítani az eszközt egy segédprogrammal.
;
;Alapvetően ez kimeríti a hekkelés fogalmát, vagyis bűncselekmény, akármilyen okból is csinálták.

s7manbs8

Ez a Marlin G02-t nem ismeri ? Ha úgy lenne generálva a kód, hogy a szakaszokat kör kötné össze, gyorsabb lenne, meg simább is a felület, legalábbis, ahol olyan kell, az stl háromszögekből is na mindegy, egy síkba ami van generálva, ott a szakaszok csatlakozását lekerekíteni, akár valami programilag is meg lehetne előtte , ha tudna ilyet. De lehet Mach.hal kéne hajtani, az E tengely lenne az A a fűtést meg az ARDUINO panel csinálhatja mondjuk, tulajdonképpen semmi más nem kell bele, azt akármi CNC program is lekezelné bővítés nélkül gondolom.

keri

Nem lehet növeleni a poligon felbontását mondjuk 1 lépés felbontásig?
;Gondolom csak memória mérettől függ a dolog.

s7manbs8

Mondjuk az is jó megoldás tényleg, mert előre a program számolja a lassítás gyorsítás igényeket, ez nem is rossz gondolat, úgy is megoldható tényleg. Legalábbis meg lehet próbálni, de ugyanezt csinálja szerintem a beépített function is, ami ilyen G02-t végez, ha tudja. valószínűnek tűnik.