Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Nekem az ebay 1300 forintot ír postaköltségre, és Nov. 6-ra itt van.

ezsolt74

Ha hazaérek meg is rendelem.

keri

300mm/s elég, meg a 0.01mm felbontás is.
;DE ez csak 20 mikrolépés.

s7manbs8

Úgy kell beállítani akkor. A hangja zavar ? ha jól van felszerelve és nem adatod át a rezgést a szerkezetnek, akkor semmi hangja sincs szinte én is most a gépen az egyik közvetlen kuplunggal hajtott tenglyet átcsinálom hogy szíjjal hajtom meg, mint a másikat akkor ülhetek ott mellette és mehet valami zene is vagy film nem fog zavarni.

keri

Ja hát lehet, de nehogy már átlagos képességű legyen. Van egy fasza vezérlőm, ami sokkal nagyobb sebességre és mikrolépésre képes és akkor vezérlő korlátoz le?

s7manbs8

Van ARM procis vezérlő is csak az kicsit többe kerül. Az ARDóFUINO DUE panelen nem tudom működik e már a marlin ?

keri

És most mondod,  hogy megrendeltem? [#falbav][#zavart2][#vigyor]

s7manbs8

Ha belegondolsz ha a felbontást duplázod, ott már azt a kicsi hangot osztod ketté, ami nem sokat számít már, meg a felbontás se nő már, mert a motor se lesz  pontosabb már, ráadásul dupla sebesség kell minden egyes emelésnél. Ja izé még azt lehetne, hogy hűteni a procit és lehet fel lehet a sebességét növelni akár 5 szörörsre is ...

s7manbs8

Használható programok és hogy min mennek 3D-hez:
;
;http://reprap.org/wiki/List_of_electronics&" TARGET=_fnew>;Lista;

keri

Akkor is gagyi [#bee1]
;32 mikrolépésnek még van értelme bőven, és már azzal is csúnyán lekorlátozódik a sebesség.

s7manbs8

Van 0.9 fokos motor is, azzal is nyersz egy duplát, annak szinte hangja sincs, adjak még tippeket ? :) [#integet2]

s7manbs8

Most szerelem a 2. tengelyet össze, holanp lehet fopg működni is a gyors nyomtatásom, majd kiderül ... mit tud.

s7manbs8

A Craftbotban azt hiszem 32 bites proci dolgozik szerintem az tud 1 MHz-et is lehet ...

0bn8uxmw

Ott van a http://smoothieware.org/smoothieboard&" TARGET=_fnew>;smoothieboard; amiben szintén a Cortex-M3-as 32bites proci van az tudja az 1Mhz-et tuti.
;&"Csak&" 126 EUR-ba kerül egy négy tengelyes változat.

s7manbs8

Én is emlegettem ezt már régebben azt hiszem, éne megelégszek ezzel a hagyományossal is. :) De ez az arduino féle is ami ben annyi léptető benne van az is vagy 15 ezer kb. Annyival nem is drágább.