Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jön a hideg...
Az elmúlt éjszaka..."született" egy farkasom. :)
Fekete PLA, grafitos felülettel, ~100 mm magas.
0,15-ös réteggel ment, 210C°-on, hideg asztalra.

B.Zoltán

ebalint

Meg tudná mondani valaki, hogy melyik az utolsó 32 bites cura?

xhadp99yn

Szép napot
support os kép nincs ?

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.

Ért valaki a Freecad programhoz?
Letöltöttem a 0,18 as verziót., egy két dolgot már csinálni is tudtam vele, sajnos valamit elálitottam és most egyszerüen képtelen vagyok bármit is csinálni vele.
Betöltödik a program, majd egy uj létrehozásnál a képernyő bal oldalánál meg kellene jelennie egy összetett nézet oszlopnak amit sajnos képtelen vagyok előhivni, valamit a váltható munkafelületeknél hiába választom ki  a part dizájn opciót  nem jelennek meg azok az eszközök amik ennél a lehetőségnél meg kellene hogy jelenjenek.
Mi a jó fenét rontottam el?
Már vagy két hete szenvedek vele, lehet már annyi mindent elálitottam, hogy talán  vissza sem lehet állitani  az alapállást.
De ha mégis és valaki tud segiteni nagyon megköszönöm.

Jenő

vjanos

ebalint

PSoft

Van hogy mutatok, van hogy nem.
Most...nem készült. :(
Egyébként, csak asztalról induló support volt.
Két darabból van a nyomat, a talp fektetve, a fej mellett készült.
A fej kb. optimális szögben döntve, hogy minél kevesebb support kelljen.
Egy "fej közelin", jól látható hogy volt a vízszintes(asztal) sík, abból lehet következtetni a döntés szögére.

xhadp99yn

RJancsi

Sziasztok! Véletlenül bukkantam rá egy Creality Ender3 nyomtatót méltató cikkre. MIvel "érintett" vagyok, nyilván elolvastam. Az olvasható, hogy a mostanában szállított Ender 3-hoz már saját szeletelő programot adnak. Nosza rajta, letöltöttem, kipróbáltam. (Alul a szoftvereknél található.) Elsőre nem tudom mit mondjak róla. Aki most ismerkedik a nyomtatóval, annak biztos jó valamire, de a Cura után (amit én használok) még "Advanced"/"Expert" módban is elég gyenge a felhozatal. Az alapokon kívül szinte semmi beállítási lehetőség nincs, még alapanyagokat sem tudtam definiálni, minden filament váltásnál a hőfokokat kell kézzel beírni. Nekem nem igazán jött be...

B.Zoltán

Közben rájöttem, hogy lehet kimentés nélkül "összeforrasztani" a tárgyakat PrusaSlicer 2.2.0 - ban.

Jobb egérgomb a tárgyra:
Add part menü - abból nyílik Load, box stb.
Itt egynek nyomtatja, akár két beolvasott tárgyat is lehet eggyé tenni.

Jobb egérgomb a tárgy mellé:
Kettőnek nyomtatja ha egymáson van is, ezzel vigyázni, csak mellé tenni.

PSoft

Kitartó vagy. [#eljen]

PSoft

...

vjanos

Régi mikrosütőből új kúrógép kúrálógép!

Gyantás nyomatok után kezelésére UV fénycsővel.
Időzít, visszaszámol, tányért forgat, a végén pittyeg... mint a gyári [#nyes]

RJancsi

Gondolkodjunk nagyban, avagy merjünk nagyot álmodni...