Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Köszönöm.
Publikus lenne, ha...
Régi letöltés, szinte biztos, hogy INNEN van, de keresni kell.

PSoft

0,2 mm-es fúvókával, 0,15 mm rétegmagassággal ment.
Alátámasztás is volt, no meg kevés utólagos "kefélgetés" is.
Inkább csak a támaszok alatti részeknél kellett "igazítani", hogy fotogén legyen.

cy3rt06r

Köszönöm .
Sajnos nekem tegnap óta a megadott link csak felvillan aztán bezáródik. ? Neked működik?

PSoft

Igen, működik.
Épp a kérdezett .stl-t keresgélem rajta. [#kacsint]

ebalint

cy3rt06r

Valamiért megjavult a "scan the World" ,most már nyitva marad
és megtaláltam a kérdéses filet . Köszönöm a fáradozásod.

B.Zoltán

Juhzol, küldtem privát üzenetet.

PSoft

Én most nem találtam meg, de ugye nekem...meg van a PC-n.

vjanos

Én ma gyantával játszottam: van nálam kipróbáláson egy ismerős kihasználatlan SLA gépe, egy eladó  Anycubic Photon.

Azért ez más kategória, mint a szálolvasztós...
Már ezek a 0.05-ös rétegek is alig láthatóak, szép sima a felület, persze tud még finomabbat is. Technic fogaskerék, lego ember kéz szinte mint a gyári, méretben is helyes, a felület is szép.
Egyszerre világítja ugye le az egész nyomtatási területet, egy darab nyomat is annyi ideig tart, mint egy egész tálcányi. Most nézem, hogy 47 mikron a vízszintes felbontása.

Nagy szükség volt már egy koponyás gyűrűre is... [#eplus2]
Ennek már a támasztéka is műalkotás számomra :)

Ez a borostyán szerű, áttetsző sárga gyanta élőben jól néz ki, a fényképező tudományomat viszont meghaladja egy rendes kép készítése :(
Azt kell mondjam élőben szebbek, mint a képen.

Ha esetleg valakit érdekel a gép: keveset ment, talán fél liter gyantát használt el. 65 ezresért jár hozzá pár gyári tartozék, tartalék fep fólia, kb 2-3 deci sárga gyanta.

vjanos

Még pár kép

keri

Ha dísztárgyat nyomtatsz, ne mosd le a felületéről a gyantát, hagyd szétterülni, és utána kapcsold be az UV edzést (vagy tedd ki a napra)
Ha nem szépen terült akkor mókusecsettel javíthatod amíg folyékony.
Ha túl vastagnak találod, akkor propanollal hígítva kend le.

Ha a részletek nem igénylik akkor felesleges 50-65mikronnál vékonyabbal nyomtatni (ugye az oldalirányú szóródást is befolyásolja a rétegvastagság) mert a fent leírt utómunka tökéletesen eltüntet minden rétegnyomot.

keri

Fotózásnál meg a fény irányával játssz, hogy szépen bevilágítsa a belsejét.

Ja meg gondolom mivel ez a borostyán szín árnyékolja az UV-t vékonyabb rétegeket és jobb rajzolatot tesz lehetővé.
Próbálj meg 0.3-es modullal fogaskereket nyomtatni, az már nekem nem ment a fehér gyantával, de már a 0.4-est is elmosta. FDM-el meg teljesen jó 0.4-est tudok.

PSoft

[#eljen]

No de, Te már a szálolvasztóssal is csudákat műveltél!

PSoft

PLA, grafitos felület.(még egy korábban készült, csíkos :) nyomaton)

B.Zoltán

Egy új lehetőség az új PrusaSlicer 2.2.0 (64 bites) szeletelőben!

A tárgyasztalon létre lehet hozni különböző testeket (téglatest, henger, gömb). Ez ABS nyomtatásnál jól jöhet, mert a sarkokra korongokat rakhatunk, és ez segít, hogy a tárgy sarkai ne tudjanak felhajolni.
A korongok alá nyúlásával leszedni is könnyebb a tárgyat az asztalról.

Sajnos külön kezeli, de ha kimentjük az asztalt STL-be, és visszaolvassuk, akkor már egyben van! (Nem találtam összeolvasztási lehetőséget másképpen, csak így.)

De akár két különálló tárgyat is egymásba lehet rakni, de ugyanígy ki kell menteni, és visszaolvasni, különben külön akarja nyomtatni és egymásra nyomtatja a rétegeket, és abból könnyen megakadás lesz.