Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Párszor már elméláztam azon, ha a szén éghető, a grafit miért nem? Én is szoktam grafit tégelyben izzítani dolgokat.

VighLajos

És a gyémántról, mint szénről ne is beszéljünk...
Más a kristályszerkezetük, de eléggé magas hőfokra hevítve el tudnak égni.

ebalint

Ha a grafit begyullad megfelelő hőmérsékleten, akkor nem nagyon tudják eloltani.

/pl. atomerőműben volt rá eset emlékeim szerint

000000000

Nem a termisztor csal szerintem hanem a firmware rosszul szamol.

keri

[#eljen]
Ki kell próbálni mindegyik hasonló szenzor táblával, általában valamelyik pontos.
De volt már hogy szépen felvettem a grafikont az eltérésről, és csináltam saját táblázatot.

keri

Ezt próbálta valaki?
Röviden annyit csinál, hogy tömörített konyhasóba belerakta és kitöltötte a PLA vagy PETG tárgyat, majd 230 és 240fokos sütőben 45percig fűtötte. A só persze beleragadt a felületbe, de simán vízzel le tudja oldani. Amúgy homok is megfelelne.

PSoft

Idéz...általában valamelyik pontos.

Mihez képest, mi a referencia?
Hol, hogyan, mivel mértek "pontos" hőfokot?

PSoft

Ritkán jársz erre... [#vigyor]
[#t9p27719#]

VighLajos

Sajnos, igen. Csernobil...
:-(

keri

A digitmultim K típusú szenzora az elég pontos, már csak alapvető fizika alapján is, meg azt kalibrálták gyárilag. Azt beszorítottam szembe a PTC-vel.
Ami hiba így benne maradt, az meg nem izgat túlzottan [#vigyor]

keri

És? Nem próbáltad még? [#vigyor]

PSoft

Üres a sótartó, mindet elbaxtam az elektrolithez. [#vigyor]

PSoft

IdézAmi hiba így benne maradt, az meg nem izgat túlzottan

Én így mondanám:
Ami hiba van benne...egyáltalán nem izgat.
Látom én a nyomaton, hogy mikor jó a hőfok.
Ha fasza a nyomat, akkor nekem oly mindegy, hogy 200-at, vagy 210-et hazudik a marlin. [#vigyor]

PSoft

...

keri

[#taps]
Ezt nem 0.4-es fúvókával nyomtattad gondolom.